Reklama

Reklama

Fantomas se zlobí

  • Francie Fantômas se déchaîne (více)
Z natáčení  - Mylène Demongeot

Obsahy(1)

Pronásledování rafinovaného Fantomase přivádí tentokrát komisaře Juvea, novináře Fandora a jeho snoubenku Helenu do Říma, kam je svolán významný vědecký kongres. Hvězdou tohoto kongresu má být profesor Lefebvre, vědec zabývající se výzkumem v oboru hypnózy. Jeho objevy jsou tak převratné, že se dá předpokládat, že Fantomas bude mít o stařičkého vědce zájem a postará se o jeho zmizení. K únosu skutečně dojde, ačkoli určit toho pravého profesora mezi třemi navlas stejnými je pro komisaře Juvea úkol nelehký. (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Z natáčení  - Mylène Demongeot

Recenze (303)

kingik 

všechny recenze uživatele

Prvnímu dílu se pokračování nevyrovná. Je ve všem horší, ale herecké výkony všech zúčastněných opět nemají chybu. Živelná komika Louise de Funése definitivně zatlačila do kouta původní hvězdu trilogie Jean Maraise. Humor však tentokrát dostal až moc velký prostor a to dost zatlačilo původní myšlenku, a sice, že Fantomas měl být seriozním a temnějším dílem, které na humor nebude tolik sázet. 60% ()

mortak 

všechny recenze uživatele

"Vy nevite, co jsou gadgety? To nechodíte do kina?". Druhý díl už od animovaných titulků a prvních dvou scén nenechává nikoho na pochybách, kdo je hlavní hvězda. A protože světu právě vládla bondománie, Juve se rozhodl držet krok s dobou ("Je tu doba tajných agentů") a předvádí nám své vylepšováky. Ze zloděje Fantomase se dle bondovského syžetu stane šílenec, který chce ovládnout svět (ten ďábelský smích jde Maraisovi skvěle), ale i když i zde byl příběh autorizován Marcelem Allainem, jde spíše o exhibice Funese, kterého nechává Hunebelle řádit bez dozoru (což je u komika jeho typu vždy ke škodě). A protože jde o rodinnou podívanou, přibude ještě nezbedný kluk. Starý dobrý Fantomas je pryč... ()

Reklama

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Oproti prvnímu dílu méně fantasy, méně hluchých míst, méně pokusů pomalu stárnoucího Maraise o akční polohu, méně honiček a jiných bláznivých akcí a tedy i méně již časem vyčpělých filmových akcí a méně zadních projekcí... naopak více komedie, více Funèse, více drobné akce s kapkou jemné grotesky, humoru v dialozích, pár pěkných nápadů... a výsledkem je zábavné pokračování slavného filmu, z nějž jsem nabyl značně lepších dojmů oproti předchozímu kousku a kde to zhruba dvě třetiny času z mé strany vypadalo i na překvapivé 4 hvězdičky. Svůj podíl na tom mají i nezapomenutelné vtipné scény jako např. předvádění nových vynálezů pro dopadení pachatele nebo skvělé dění během jízdy vlakem. Ke konci pak sice stále více přecházel zlobící se Fantomas do fáze, kdy se naplno znovu vrátila většina negativ i výhrad spojených s prvním dílem (v samotném závěru s autem měnícím se na letadlo a následným soubojem oblacích pak teprve), ale oproti dojmům z prvního filmu série jsem byl tentokrát poměrně spokojen. Příjemně oddechový čas strávený u tohoto kousku pro jednou nelituji a možná nakonec začnu být o pár dnů i zvědav, co přinese závěr trilogie. [70%] ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Komisař Juve jaktějuve nebyl více juve, jak v tomto díle. Z juveotního utrpení se vzpamatovává dobře, ale brzy se na scéně objeví ten vyjuveený ojuveivovač mrtvol, nekalý juvenostník Fantomas (juveotní role Jeana Maraise). Jeho juveotopisem se ale teď nezabývejme. Už stejně neobjuvene. Tedy, juveelná pohroma Fantomas chce zkrátka vládnou světu. A to za použití materiálů jako je síra, křemen nebo juveec a nějaké juveiny. Inu, nejen chlebem juve je člověk. A do toho ty nejuveotný předměty komiseře Juvea. Ty legrační vynálezy. Chá chá. Ale což, buď jak buď, taková komedie je ten správný juveotabudič pro každého dobře juveeného tvora. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Oproti prvnímu dílu víc nudy a víc vtipů. Funícímu to s parukou docela sekne co? :-D Fantomas sice pořád řeší, jak ovládnout svět, nicméně i na něj doléhá krize středního věku a on by rád novou ženskou. Někdy si říkám, že být Fantomasem, chtít opanovat svět a žít proto jako starý mládenec, mohl bych z fleku vystupovat v show Na (permanentního) stojáka. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (38)

  • Natáčelo se ve studiu v Boulogne-Billancourt a v Římě. (M.B)
  • Na únos profesora Marcharda (Albert Dagnant) z chemickej továrne použil Fantomas (Jean Marais) Citroën Type HY z roku 1962. Do Ríma na vedeckú konferenciu letel lietadlom typu Curtiss-Wright C-46A Commando. (Raccoon.city)
  • Slavné létající Fantomasovo (Jean Marais) auto je značky Citroën DS. Tento vůz poprvé spatřil světlo světa 6. října roku 1950. Kabriolet, ve kterém komisař Juve (Louis de Funès) a novinář Fandor (Jean Marais) stíhají prchajícího Fantomase ve vlaku, je automobil značky BMW 507, který se vyráběl v letech 1956-1959. (žvanimírek)

Reklama

Reklama