Reklama

Reklama

Letadlo plné britských letců se omylem dostane až nad okupovanou Paříž a je sestřeleno. Každý z nich pak požádá o pomoc jednoho civilistu. Malíř pokojů, dirigent opery, krásná blondýnka a odvážná jeptiška se tak setkávají na cestě napříč sladkou Francií, když prchají před německými vojáky. Autem, letadlem, vlakem, pařížskými kanály, dokonce i v sudu. Tohle bude VELKÝ FLÁM! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (387)

Šandík 

všechny recenze uživatele

I po více než padesáti letech překvapivě svěží film, který navzdory své délce výborně odsýpá, je neskutečně vtipný a zároveň mile civilní. Duo Bourvil - Funés je naprosto bezchybné a i ostatní herci hrají jak o život. Velký flám tak hodnotím výš než například "Fantomase" či "četníky", u nichž se humor místy stává poněkud násilným. Sympatická je i snaha pracovat pokud možno s historickými reáliemi, byť právě v téhle věci lze i leccos vytknout. Především, útěk do vichistické Francie rozhodně neznamenal svobodu, neboť šlo o podobný vazalský stát, jakým bylo například tehdejší klerofašistické Slovensko. Ve skutečnosti by nacistům nemohlo nic zabránit v tom, aby v pronásledování bez uzardění pokračovali... Celkový dojem: 85% ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Spolu s Esem Es nejlepší válečná komedie z francouzské dílny. Dvojka Funes - Bourvil je dokonalá, ale i tak vyčnívá pouze zlehýnka. Parádní příběh, parádní herci, parádní taškařice. Komedie jak má být, bohužel dnes se už takovéto kusy netočí. Doporučuju komentářem č.900! ()

Reklama

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Teď já budu dirigovat a vy budete zpívat, Herr Kapelmeister!..... Po tunajších vyslovene nadšených komentároch som očakával komediálnu pecku. Nestalo sa. Príliš prepálená stopáž v ktorej je len veľmi málo naozaj vtipných momentov. V druhej polke, zhruba od tekvicovej naháňačky je to naozaj zábava a hotelová scéna je úplne geniálna, ale dovtedy viacmenej nuda. Angláni úplne nezáživní a nevtipní. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Nejlepší prča z II. světové, jaká kdy byla natočená.  Nejlíp zesměšnit Skopčáky vždycky uměli jen Frantíci a tady se navíc pod taktovkou komediálního režisérského esa Ouryho sešli dva největší komici, Bourvil a Funes a stvořili bombastickou šou, plnou zvratů, gagů, akce a nekončící zábavy s mnoha zapamatovatelnými scénkami a hláškami.  Po delší době připomenuto a užil jsem si krásné pošmourné sobotní odpoledne a dalších pět pěticípých, jak jinak. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Nechapem, preco som na tento film nikdy nemal stastie v minulosti, kedze komedie s Funesom ma vzdy bavili a moja premiera bola az dnes. Jasne, ze som dlho o tomto filme pocul, ale nikdy som sa k nemu nedostal, az dnes a aj to v povodnom zneni. V podstate to ani nevadilo, lebo tu boli anglicki dostojnici, ktori sa nechtiac ocitli nacistami obsadenom Francuzsku. Takze 3 jazyky - anglictina, nemcina a skutocny Funesov hlas vo francustine ma skor potesil. Nezabudnutelne sceny u mna - pady padakmi, jeden z nich do zoo, dalej Funes ako nervozny nespokojny dirigent so svojim orchestrom, popletene izby v hoteli a s tym spojeny pad cisla 9 na 6, Funes v kuchyni a jeho buchnutie si hlavy do visiacej panvice alebo narodeninova party u generala a skakanie stolickami. Jasne, bolo tam toho omnoho viac, v kazdom pripade je to jedna z najlepsich komedii s Funesom, aku som v poslednej dobe videl, urcite si ju rad niekedy zopakujem, ale do stovky mi asi trosku vadila dlha minutaz. ________ Bourvil - (Augustin Bouvet) +++ Louis de Funès - (Stanislas Lefort - dirigent) +++ Claudio Brook - (Peter Cunningham) +++ Andréa Parisy - (Sestra Marie-Odile) +++ Colette Brosset - (Germaine) +++ Mike Marshall - (Alan MacIntosh) +++ Benno Sterzenbach - (Major Achbach) +++ Marie Dubois - (Juliette) +++ Hudba: Georges Auric +++ ()

Galerie (84)

Zajímavosti (36)

  • Při scéně, kdy Augustin Bouvet (Bourvil) zachrání Leforta (Louis de Funès) tím, že jej strhne z jízdního kola, aby nespadl do spárů německé hlídky, nařídil režisér Funèsovi mimo scénář poděkovat Bourvilovi za záchranu života. Funès se zdráhal, protože nechtěl do své role vnášet vážné prvky. Nakonec však souhlasil. (Jizni Tlapa)
  • Natočení scény, ve které jsou Augustin Bouvet (Bourvil) a Stanislas Lefort (Louis de Funès) v posteli, zabralo 10 dní. (M.B)
  • Bourvil (Augustin Bouvet) byl v době natáčení vážně nemocen. (M.B)

Reklama

Reklama