Reklama

Reklama

VOD (1)

Ubbe, Bjorn a Lagertha připlouvají společně s Heahmundem do Anglie, kde mezi obyčejnými lidmi nejsou zrovna vřele vítáni. Král Alfred je ochoten jim nabídnout zemi slíbenou králem Ecbertem, ale musí svoji loajalitu prokázat v boji proti nepřátelům Anglie, seveřanům z Dánska. Heahmund by se rád vrátil do Sherbourne, kde býval biskupem, ale jeho staré místo je již obsazené. V Kattegatu oznamuje Ivar, že jeho novou královnou bude Freydis. Harald tento moment bere jako signál, že jeho ambice stát se králem celého Norska jsou zcela pryč, když Ivar zplodí dědice. Ale je toho Ivar vůbec schopný? (TV Prima)

(více)

Recenze (27)

0verseer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Piatu sériu Vikingov pozerám už len zo zotrvačnosti a zvedavosti. Bláznivé kúsky, ktoré dokáže Hirst vyparátiť, ma spočiatku najmä pri porovnaní s kvalitnými predošlými sériami celkom nasierali. Postupne som však akcetoval fakt, že z Vikingov sa stala severská telenovela s historickým nádychom a mnohé dejové zatáčky už miesto pohoršenia vnímam úsmevne. Príkladom sú napríklad nová Bjornova a konieckoncov aj Ivarova milostná línia. Alfred, Ubbe a Harald sú asi posledné postavy, ktoré okrem päty majú aj hlavu a prepojenie prvých dvoch pomaly trochu nostalgicky začína nadväzovať na kamarátstvo Ragnara s Athelstanom... ()

Eliott 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když člověk sleduje pozorně, všimne si, že se v seriálu nachází více blbosti a logických trhlin než je zdrávo. (z těch menších: kde zase na Islandu objevili koně, když si žádného nepřivezli?). Dále situace kolem Margaret dosáhla uspokojivého vyvrcholení a jsem zvědav, co na to rekne Hitsvik. Ivar se nechá oblbnout ne příliš zajímavou ženou a vůbec tuhle dějovou linii vidím jako další slepou uličku. Alespoň situace v Anglii začíná být zajímavá i když počínání obou biskupů mi nepřijde nijak logické. 49% ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hlavní linie se přesouvá do Anglie a Bishop zaujme roli spasitele a osvoboditele. Tedy alespoň na nějaký čas. Jen tomu rozvijejícímu love story mezi ním a Lagerthou nejde moc věřit, respektive nepůsobí autenticky. Dva dobré mordy na konci doufám dávají předzvěst tomu, že se trochu rozproudí krev v jinak vcelku sterilní páté sérii, která je zatím zbytečně dlouhá a natahovaná. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! Tato série se mi zatím velmi líbí. Utvořily se opravdu zajímavé skupinky na všech frontách, tudíž jsem ochotný odpustit, že tato epizoda byla spíše takovou souložící. Ivar dokázal, že nejenom s malým kašpárkem se dá hrát velké divadlo, nýbrž i bez kašpárka je člověk schopný oplodnit podezřele vlezlou bloncku se zvrácenou zálibou v prznění hendikepovaných. Dost mě baví postava biskupa. Této postavě postává úd podezřele často v pozoru a dvakrát se nerozmýšlí uskutečnit menší krvavé hody, a to i na místech nejsvětějších. Snad jen škoda, že v prvním díle nepřehlasovali toho otravného šuldu Flokiho. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ani dvanáctá epizoda mě zrovna nenadchla, i když je pravda, že to mohlo být mnohem horší. Problémem páté sezóny je hlavně to, že v ní chybí všechno, proč se mi seriál tak líbil. Někdejší kvalitní akce prakticky vymizela, plánování záludných intrik udělalo místo úplně jalovým rozhovorům a už se jen řeší kdo, kdy a s kým. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bjorn Železný bok lámač ženských sŕdc si tentokrát osedlá snúbenicu anglického kráľa Alfréda, severania sa pohybujú po kráľovskom dvore ako doma bez prítomnosti akejkoľvek strážcov aj v kráľovej blízkosti, z Kattegatu utečú v rýchlosti a bez toho aby im Heahmund predtým čolen navrhol útek do Anglicka majú so sebou listinu, ktorá im zaručuje pôdu v Anglicku, samotný Heahmund zavraždí v katedrále biskupa, pričom prvá závažná vražda cirkevného hodnostára v chráme sa odohrá v Canterbury až okolo roku 1120 a Vikingovia utrpeli zdrvujucú porážku pri Stamford Bridge už 50 rokov predtým. Človeka s elementárnou znalosťou histórie seriál musí iritovať, pretože nielen historických ale aj logických chýb už začína byť príliš veľa. ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za mě kvalitní epizoda, byť mi přijde, že vývoj místy dokážu předvídat docela dopředu. Na druhou stranu se místy vytvořily menší zápletky a na některé z nich jsem hodně zvědavý, jak se vyvinou. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čím dál větší slátanina, kde se postavy chovají jako v přiblblé telenovele. Rozdíl je jen v tom, že je vše zasazeno do atraktivních kulis a do historických souvislostí. Hlavní postavy a zásadní události, drží Vikingy aspoň trochu v mezích, ale i tak...dnešní díl potvrzuje, že se mělo skončit společně s Ragnarem. ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

12 epizoda je hodně dobrá. Bjorn opět ve stylu Ragnara. Ten borec prostě furt kouká na jednu ženu a ta potom nadržená mu přiběhne do klína. " Ivare si bůh". Yes! Margrethe je konečně mrtvá! Heahmunda začínám mít rád. ()

Samuel7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Všichni si stěžují na osmou řadu GoT, ale proti Vikingům je to pořád o několik tříd výše, přestože hodnocení je úplně převrácené. Většina postav zde má IQ tykve (hlavně Bjorn, nehledě na to otřesné, rádoby drsné herectví), dialogy jsou naprosto ubohé a hloupé a postavy se objevují jen tak do počtu, aby se aspoň něco dělo. Scénáristické peklo. Jako už dlouho, u seriálu mě drží pouze setrvačnost a dějová linka Anglie, kde se postavy alespoň nechovají jako vraždící stroje bez mozku a občas se objeví alespoň náznak nějakých politických intrik. Poslední řada GoT možná byla uspěchaná, ale pořád lepší možnost, než sledovat díl po dílu vyplněné vatou. ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Alfred je voči Vikingom milosrdný. Samozrejme, chce od nich boj proti svojim nepriateľom. Biskup je nespokojný s tým, že sa mu teraz nemôže vrátiť jeho biskupstvo a na vlastnú päsť sa vyberie vyhlasovať pasívne nepriateľstvo aktuálnemu biskupovi. Epizóde, rovnako ako minule, stále chýba drive. Ivar si myslí, že krvou oplodnil ženu. Navyše tu máme veľmi riskantné udalosti, ktorými si niektoré postavy možno podpísali nad sebou ortieľ. Bjorn opäť nevie, ako uvoľniť testosterón, niekto chce vyvolať Hvitserkovu pomstu a biskup sa rozhodne pred dvomi svedkyňami zobrať spravodlivosť do vlastných rúk, navyše mu jeho sok predtým  prezradil, že na neho má špinu. ()

EmilHS 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Slabší než úvodní rozjezd a to hlavně proto, že tohle bylo vlastně takové pokračování a seznamování s vývojem. Byly přidány další postavy a naopak nějaké zase odebrány. Ale proč? Ta Margrethe se tam na ty dva díly objevila jen tak ze srandy? Jenom aby nahnala Ivarovi strach a zjevila se mu ve snu...? Mám pocit, že tam byla přidaná proto, aby se mohlo dát alespoň něco do traileru, protože v tomhle díle se jinak vlastně nic nestalo. Zápletka v Anglii OK, ale ten nový biskup neměl hned zemřít. K té princezně z bůbvíodkud, co se tam skoro zázračně zjevila, se vyjadřovat zatím nechci, ale doufám, že jí tedy alespoň producenti nějak využijí, když už dostala tolik prostoru. Celkově by se mělo dát více prostoru starým tvářím- Bjorn, Lagertha, Rollo (jestli tam ještě bude) nebo klidně i Krásnovlas, protože nové postavy v seriálech jako Vikingové většinou nezaujmou. I přes trošku slabší díl se nicméně i na další těším, protože jak už tak znám seriály a především Vikingy, tak by se v příštím díle mělo odehrát něco živějšího. :) PS. K Flokimu se snad už ani nebudu vyjadřovat :D ()

Najt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Byť se v kategatu neděje nic extra, tak ve wessexu je dění mnohem lepší. Bjorn je jak jeho fotr, toho ptáka v kalhotech taky neudrží :D to jak jsem neměl rád Heahmunda, tak díl od dílů mi je sympatičtější. ()

Reklama

Reklama