Reklama

Reklama

Láska je láska

  • Švédsko Fucking Åmål (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Elin a její dospívající kamarádi vyrůstají v malém městě jménem Åmål. Vše tu plyne podle zaběhnutých pravidel až do chvíle, kdy Elin udělá nečekaný krok – jde na nesprávný večírek – a její život nabere nový směr. Najednou se musí rozhodovat mezi dvěma láskami a hlavně se vypořádat s vlastním já. Láska je láska nabízí příběh o touze, radostech i bolestech lásky, komických i dojemných stránkách dospívání – a odvaze vyčnívat z davu. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (220)

Martin741 

všechny recenze uživatele

akysi Moodysonov "nadcasovy" pribeh /mno podla mnohych uzivatelov evidentne jo/ zasadeny do kulis svedskeho mestecka Amal - srdce jednej holky sa plni laskou, bolestou a tuzbou, prvymi citovymi zachvevmi ..... a podobnymi bla, bla, bla, kecami , ktorych tu miestni uzivatelia napisali viac nez dost..... kecy v kleci. Ja som silne homofobny - zbuznelu homoromantiku mam v prdeli, teda pardon, to mi zase uslo, chcel som napisat ze v ignore liste . 25 % ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

4,5b....krasny pribeh o laske, ktora je pred nami casto ukryta o a problemoch dospievajucej teenagerky, ktora nepatri medzi americkou filmovou produkciou propagovany typ dospievajuceho cloveka, avsak skor kazdodenneho cloviecika so svojimi snami, tuzbami a nevyhnutnymi problemami... ()

Fallen_One 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejautentičtějších a nejautentičtěji (zkuste to říct 5x rychle za sebou) natočených filmů, co jsem měl tu čest za život vidět. Všechny role jsou uvěřitelné a realistické. Ruku v ruce s tím jdou problémy hlavních hrdinek, které tak nějak zkoušejí, jsou citově zmateny a nevědí, co že se to vlastně děje. A tak k sobě navzájem nacházejí cestu. Kamera je netypická, ale snad právě díky ní z ní číší ona autenticita. Dialogy perfektní, přesně se strefují do takových těch problémů věku, ve kterém hlavní hrdinky jsou. Navíc na Agnes a Elin se moc dobře kouká, takže spokojenosti bude učiněno za dost. Určitě je to jeden z celkově nejlepších filmů, které kdy byly natočeny o fenoménu zvaném láska, který si hollywoodští producenti za krize vymysleli, aby měli na co lákat do kina. Nebo ne? :-) Doporučuji všema jedenácti. ()

sulimo 

všechny recenze uživatele

Na 84%, co tu tu teď má, to rozhodně neni. Film nikterak nevybočuje z průměru, chybí mu nějaké ostřejší vyvrcholení a místy to je dokonce i nuda. Mě to prostě moc nesedlo, a natočeno to bylo na můj vkus až moc lacině. Děvčata sice hrála dost dobře a jsou asi tím nejpozitivnějším, co se ve fimu vůbec vyskytuje, ten zbytek je pomíjivý a obyčejný, tudíž se na to bude dost dobře zapomínat. ()

AdaMM 

všechny recenze uživatele

a skoro bych dal pět, jen jsou některé věci moc na sílu. ale ty holky jsou skvělé! taky bych byl rád patnáctiletá holka zamilovaná do holky :) ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Ja som nikdy nebol veľmi na tieto filmy - európske, artové, klubové, škandinávske, bezútešné, drámy - nemávam z nich dobrý pocit - ale tento som si aj v telke pozrel vždy znovu a znovu a ten burácavý pocit víťazstva a slobody sprevádzaný a vyjadrený jedinou piesňou, na samotnom jeho konci, sa mi navždy zaryl do mozgu. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Myslím, že tohle v roce 1998 stačilo, aby film posbíral spoustu cen po světě. Čas film prověřil a zbylo z něho jen krátké poselství, jakože ať se mají holky rády. Žádnou hloubku v tom hledat nelze. 60% ()

Decker 

všechny recenze uživatele

Velice pekny a mily film z prostredi unudeneho svedskeho mestecka Amal. V nem se odehrava kolotoc emoci a vztahu okolo nactiletych hlavnich protagonistu, ktere vyusteji lesbickym vztahem dvou hlavnich predstavitelek. Opravdu velice zdarile natoceny film. ()

wader 

všechny recenze uživatele

Před shlédnutím se to zdálo být nudné téma. Ale seveřani opět dokázali udělat famózní příběh z toho, z čeho by v Halyvůdu udělali tuctovou slátaninu, na kterou zapomenete dřív než odejdete z kina. ()

Karush 

všechny recenze uživatele

Veľmi hodnoverný film bez akéhokoľvek prikrášľovania. Herecké výkony oboch dievčeniec taktiež veľmi hodnoverné. Také typické európske, veľmi jednoduché a citlivo natočené. Podobný film: Lijla 4-ever. ()

bubun 

všechny recenze uživatele

Podle mě přeceňované. To, že je nějaký film ze severské produkce, je nízkorozpočtový a jakoby komorní, automaticky neznamená, že bude mít nějakou výpovědní či jinou hodnotu. Nejen, že nejde nijak do hloubky, ale je tak mělký, že se nestihnete s žádnou z velmi nesympatických postav (a v tom nejvíce vynikaly hlavní hrdinky, kterým bych dala normálně pár facek) ztotožnit (a vůbec nejde o to, jaké jste orientace), ale ani si je oblíbit či je (aspoň v něčem) pochopit. Citové zmatení patřící k pubertě je mnohem lépe vystiženo v jiných filmech, popř. seriálech. Scénář se bortí a nemá (zřejmě) žádoucí účinek, a dialogy jsou prázdné, takže jsem nakonec hrdinkám vůbec jejich "vztah" a cit vůči té druhé nevěřila, a nechápala jsem, odkud přišel. Film navíc nudí, a dívat se na to, jak se rodiče urputně podbízejí své frackovité dceři, je pro mne, vychované k respektu k rodičům (protože to, co předvádí Agnes, není jen taková ta "obyčejná chvilková teen rebelie", to je fakt rozpatlanost nejhrubšího zrna), utrpením. Budu se opakovat, ale opět nechápu většinové hodnocení. ()

BS 

všechny recenze uživatele

Fucking Amal z duše miluji, láska na první pohled (spíše zhlédnutí), řekl bych. Viděl jsem ho jednou jedinkrát v životě (náhodou v nočním filmovém klubu) a potom jsem několik dní nemyslel na nic jiného, je to už cca pět šest let a stále na tenhle film nedám dopustit... ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

I s odstupem téměř patnácti let, je Fucking Åmål pořád jeden z nejpřirozenějších romantických filmů, co jsem kdy viděl. Zároveň je jedním z nejsilnějších, protože i když si na nic nehraje a nepřináší nic nového, vypráví svůj příběh neskutečně chytlavě a sugestivně. Civilní herecké výkony a špičková režie jsou ve švédských snímcích téměř samozřejmostí a tenhle vyniká i mezi nimi. Fakt jsem jim věřil úplně všechno. ()

OHI 

všechny recenze uživatele

Skutečně kvalitní zábavný film, na kterém si smlsnou mladí i starší, aniž by zažili chvíli nudy. Prostě perfektní "teenegerovské" dílko bez trapností či fekálií. ()

Související novinky

19. ročník Mezipater se blíží

19. ročník Mezipater se blíží

30.10.2018

19. ročník Mezipater přinese jako každý rok výběr těch nejlepších hraných filmů, dokumentů i kraťasů z queer kinematografie. Festival začíná v Praze od 8. do 15. listopadu. Po jeho skončení se… (více)

V lednu k filmům i přednáška a výstava

V lednu k filmům i přednáška a výstava

11.01.2009

A opět je tady nabídka Skandinávského domu, který pro vás pravidelně pořádá projekce zajímavých severských filmů. Během ledna vás čeká čtvero poklidných večerů v komorních prostorách kina Atlas … (více)

Reklama

Reklama