Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Roger Sartet má za sebou bohatou kriminální minulost. Osudnou se mu stala poslední loupež v klenotnictví, po které byl brzy odhalen a po přestřelce dopaden. Po ukončení předběžného vyšetřování převáží policie Rogera do jiného vězení. Během transportu jim však vězeň za pomoci Sicilského klanu uteče. Klan tvoří rodina Manalesových, v čele s otcem Vittoriem. Společně plánují další velkou loupež, protože Roger ve vězení vytáhl ze svého spoluvězně plán zabezpečovacího zařízení, které instaloval ve vile Borghese. Tam se právě koná výstava šperků v hodnotě padesáti milionů dolarů. (Česká televize)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (213)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nejsem na tyhle francouzské kriminálky zase tolik zvyklý. Problém je v tom, že jsem jich příliš neviděl a tak byl vcelku problém se i do takového Sicilského klanu probourat. To se nakonec podařilo, ale musel jsem se přemáhat. I když se mi to nakonec vrátilo v opravdu příjemné podobě. Francouzi totiž mají neskutečný cit na život, a tady je to fantasticky vidět. Nemusím mluvit o tom, že ve filmu hraje geniální trojka Gabin, Delon a Ventura. To je přeci samozřejmostí. A o hraní jakbysmet, to už je totiž prakticky třešnička na dortu. Vzpomenout na chvíli, kdy Gabin čeká na svého kamaráda, kterého 40 let neviděl, na letišti mi prostě nutí zarazit jednu nebo dvě slzičky radosti. Tohle prostě oni dokáží. Nemusím k ním nic cítit a je mi okamžitě jasné, že ta scéna mi utkví v hlavě na pořád. To přátelství je totiž z nich hrozně cítit, a je znát, že si ho neskutečně váží. Kdyby Ventura s Gabinem žili v dnešní době, zřejmě by se nestačilili divit. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Kriminálka ze staré francouzské školy s charismatickými herci, nebo spíše charismatickými hereckými legendami. Souhlasím s Enšpíglem, takový film dnes už opravdu nikdo nenatočí. Morriconeho hudební doprovod byl úžasný. Skvěle doplňoval film. Ten útěk od vyšetřovatele měli moc dobře vymyšlený a naplánovaný. Bylo parádní sledovat, jak jim to všechno vycházelo a vůbec tady bylo použito hodně zajímavých nápadů. Když na film náhodou někde narazím, tak si ho nenechávám za žádnou cenu utéct, protože ho považuju za velmi lákavou lahůdku, které nedá odolat a já jí odolat nechci. ()

Reklama

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Henri Verneuil byl skvělým režisérem, který si za většinu svých filmů zaslouží velké! uznání. A tento se řadí mezi ty nejlepší. Role Gabina v čele mafiánského klanu je dokonalá, ne nadarmo se o něm říká, že měl nejstálejší chladný výraz ve filmovém světě(náš R.Hrušínský), Delon zde představuje "malého" zlodějíčka, kterého si tento klan najme a kterému právě on nadělá mnoho problémů. A potom výtečná postava samotářského komisaře ztělesněného výborným hercem Venturou, no to je klasika, kterou když neuvidíte, ochudíte se o další skvostný zážitek z realistického světa "podsvětí"... Ps: Jsou zde menší mouchy, ale vzhledem k době, ve které dílko natočili, se nemůžeme ani divit(narážím na přistání uneseného letadla přistávajícího na rozestavěné dálnici) a naopak skvostný závěr, kdy Gabin přichází zpět do svého skladiště od "popravy", kde je sídlo rodinné firmy a s prostřelenou kapsou u baloňáku kladně přitakává se svým tak typickým výrazem na otázku přítomného komisaře, "zase jedna dobrá trefa?!" Podíl Mistra Morriconeho snad nemusím ani zmiňovat...geniálně ostré. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Dobieham resty s Gabinom, ktorého herecké umenie nesmierne obdivujem, no v prípade Sicílskeho klanu som tak nejak tušil, že to nedopadne najlepšie. Nejde o Gabina a ani ostatnú hereckú smotánku, ktorá si v tomto snímku zahrala, ide o námet, ktorý je jeden z mojich naj(NE)obľúbenejších. Mne sú tieto mafiánske snímky ľahostajné, len zriedka ktorý ma naozaj zaujme natoľko, aby som ho dokázal plnohodnotne sledovať, pričom ani v tomto prípade sa nevyhli určitým pasážam, ktoré sú za mňa proste za hranou a potom môj interes o takýto film rapídne klesá na duchu .. ()

brutale 

všechny recenze uživatele

Neviem čím to je, že je toľko ľudí týmto filmom unesených, ja snímku považujem za priemer dokonca nudný. Trojica Jean Gabin, Alain Delon, Lino Ventura je jediné, čo film drží ako tak nad vodou. Scéna úteku z väzenského transportu v štýle agenta 007 ma rozosmiala a ukázala svoju naivitu, ktorá sa prepletá celým filmom. Žiaľ snímka je takmer bez napätia, dopozeral som ju len z úcty k hereckým legendám. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (18)

  • Film zaznamenal nevídaný úspěch. V Paříži se na něj prodalo 800 000 vstupenek a celkový výtěžek ve Francii činil 5 milionů francouzských franků. Žádný další Gabinův snímek z 60. a 70. let se takového kasovního úspěchu nedočkal. (Pierre)
  • Když dva dávní přátelé Vittorio (Jean Gabin) a Antonio (Amedeo Nazzari) nakupují v obchodě hračky pro svá vnoučata, Antonio zvolí letadlo na baterky a Vittorio autodráhu. Ve výsledku si ale Vittoriův vnuk hraje po celý zbytek filmu s letadlem. (selfesteem)
  • Během loupeže v letadle je cestujícím promítán westernový film 100 pušek (1969). (Mirokukii)

Reklama

Reklama