Reklama

Reklama

Americký zabiják mapuje vzestup Mitche Rappa (Dylan O'Brien), nováčka CIA pro „černé operace“, pod velením veterána studené války Stana Hurleyho (Michael Keaton). Společně mají za úkol vyšetřit vlnu na první pohled náhodných útoků na vojenské i civilní cíle. Když naleznou určitý vzorec, musí se vydat na misi s cílem zneškodnit tajemného agenta (Taylor Kitsch), jehož touha po osobní i profesionální pomstě může mít katastrofální následky. (Magic Box)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (244)

Praxis 

všechny recenze uživatele

Celkem zábavné a nenáročné akční skoro áčko, které se nebojí ani SPOILER odpálit jadernou bombu, protože přece máme kurva levné CGÍčka, tak proč to tam nedat. Jinak roztomilé pomrkávání na všechny ty akční devadesátky, kde se to ukradeným plutoniem jenom hemžilo, celkem sympatické obsazení v čele s luxusním Keatonem a plážovou scénou na začátku,kde si říkáte, ty vole.. Ty se s tim nemažou. eRko pak zaručuje kvalitní krvavou podívanou i ulámané nehtíčky. Prostě jo, tohle by šlo. 65% ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

V podstatě jako V Utajení, akorát bez mysteriozní stránky a kulantnějšího hrdiny. Né že by O'Brien byl špatný herec, to on je dobrý herec, ale když se tam kolem něho, pohybují třímetrový chlapi, kteří mají na rukou svaly až k prasknutí, (nabouchaný Adkins) a ve tváři výraz ala Terminátor, tak oproti nim O'Brien prostě a jednoduše působí směšně. Je to tady půl na půl, trochu špionské sledovačky a pak zase trochu akce, ta bitka v hotelu je asi nejlepší. Osobně bych ve filmu, preferoval méně akce a pak si ji schovat až na konec, tady je rozmístě v klasickém stylu a tím pádem je to i dost předvídatelné. Co je rozhodně super, je ta romantická stránka v polovině filmu, závěrečný výbuch, mučení bylo geniální, bitka v hotelu, plážový masakr a to je vlastně tak nějak všechno. Ty věci, co sem vypsal sou hrozně super, ale sou to takové drobečky, od koláče který, před vámi už někdo snědl a to se prostě nedělá. On by to, ani vlastně nebyl, špatný film, ale po skončení filmu, cítíte že to mohlo být víc chlapský, víc živější, víc napínavější a taky víc vyhrocenější. Keaton je tady totálně super, Adkins má kupodivu dostatek prostoru, ale mohl být na druhé straně, Kitsch super záporák, má to v hlavě dobře porouchaný a Shiva Negar je kus. Je škoda, že Adkins ve svých filmech, nedostává taky takovou tématiku, lokace, charismatické záporáky a větší rozpočet, tady by to dal s přehledem a hodnocení by bylo i podstatně vyšší. ()

Reklama

Wysch 

všechny recenze uživatele

Možná proto, že jsem nevěděl dopředu nic, kromě toho, že tam hraje O'Brien a Keaton a Kitsch, jsem až zas tak zklamanej nebyl. V zásadě má pro mě film ale jednu velkou chybu a řadu menších - ta velká spočívá v tom, že úvodní plážovka a následující patnáctiminutovka slibují, že film bude v podstatě lepší a o něčem jiném. Mně osobně žádný ty špionský filmy vlastně ani nevaděj, nevadí mi, že využívají nějakých mustrů, jejichž kořeny lze nalézt v sedmdesátkách, a ty vzorce spisovatelské / scénáristické práce se pouze aktualizujou. Takže jsem asi ani nemohl být zklamanej z toho, že film byl předvídatelnej v podobě hlavního padoucha i hlavního hrdiny (byť malé plus za to, že nesklouzl do klišé a nenechal O'Briena se vyspat s tou Íránkou; a další malé plus za to, že bomba nebyla zneškodněna na poslední chvíli). Zklamanej jsem byl ale z tempa vyprávění, které po úvodním aktu totálně opadlo a trochu naskočilo až v aktu posledním. Zklamanej jsem, že postavy pronášejí klišovitý kecy a že úvodní plážovka je vlastně finále. Ale pokud by se v postavě Mitche Rappa dalo pokračovat, asi bych se na to i mrknul. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Z Amerických scénáristů akčních filmů mám dojem, že do chemie přišli na základce jenom v hodině, kdy se probíralo plutonium a do zeměpisu, když se bralo Rusko. No ale budiž, my si tady zase hrajeme na jejich hepyendy. Chválím trailer, protože je lepší lhát než bonzovat, chválím akční scény (především tu romantickou na pláži) a chválím Keatona, který teď v Hollywoodu frčí jako Kovy na Jútubu. Jo, viděl jsem ten dokument, takže vím, že kovy nejsou dneska už jenom chemické prvky. Kovy by tu situaci tady vyjůtuboval, Mitch ji naštěstí rozstřílel a rozsekal, což je mi jasně sympatičtější, ovšem víc než film na jednu noc z toho nebude. No ale toho Keatona teď asi budu odebírat... ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Americký zabiják by hrozně moc chtěl začít novou sérii ve stylu Jasona Bournea. Bohužel se mu to však daří velmi těžko. Začnu tím, že kdo viděl trailery může je brát jako sestřih best of. Kdo chce něco víc šeredně se spálí. Akčních scén se najde několik které jsou fajn- většinou jde o pěstní souboje na blízko které funguji dostatečně. Jakákoliv revoluční přestřelka ve filmu chybí. Nejlepší je závěrečný fight mezi Mitchem a Ghostem který v podstatě všechno vyvrcholí. Jakákoliv revoluce však chybí. Dylan O´Brien je fajn ale v podstatě mu chybí nějaké vyšší charizma a mnohem lepší je Taylor Kitsch jako záporák který se taky může více vyhrát. A nejlepší z obsazení je jasně mentor Michael Keaton který každý film zvedá výš. Občas je ten film až hrozně moc hloupý- Ať už tím jak funguje výcvik, jak se záporák dozvídá z ničeho nic věci jen tak vědět nemůže a závěrečná akční scéna s výbuchem je jedním jasným škubáním za vlasy. Hlavním problém, však vidím v tom, že mě vůbec nezajímalo co se na plátně děje. Ať už kohokoliv mučili či vraždili bylo by to prostě jedno. A když mi nesejde na tom co se ve filmu děje... něco je špatně. Není to špatný film ale vyloženě dokonalý není a to velmi. Což je škoda, protože potenciál byl. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (12)

  • Vojenská loď na konci filmu je pomenovaná "U.S.S. Flynn" podľa spisovateľa predlohy Vince Flynna. (Astonko)
  • Natáčelo se v Londýně, v Birminghamu, v Římě, v thajském Phuketu a na Maltě. (PaTeXx)

Související novinky

Michael Keaton vs. třetí světová válka

Michael Keaton vs. třetí světová válka

10.03.2016

Poslední dva ročníky Oscarů měli jasného vítěze - Michaela Keatona. Hvězda Burtonových Batmanů sice neurvala žádnou sošku, objevila se ale v Birdmanovi i ve Spotlightu, tedy v obou vítězných filmech.… (více)

Válečník z Asgardu americkým zabijákem

Válečník z Asgardu americkým zabijákem

15.10.2012

Chris Hemsworth právě máchá kladivem na placu Thor: The Dark World a pomalu se připravuje na Spielbergovu Robopocalypse. A pak se možná upíše další možné filmové sérii. Akční špionážní thriller… (více)

Reklama

Reklama