Reklama

Reklama

Pierre Richard jako postrach reklamní agentury... Pan Guiton je ředitelem reklamní agentury Jerico, paní Glycia jeho milenkou. Pierre Malaquet je synem paní Glycie. Pierre nemá štěstí ani v lásce, ani v zaměstnání. Jediné, co mu nechybí, je jeho přesvědčení o vlastním talentu, který může nejlépe uplatnit právě v reklamní agentuře. Protože pan Guiton nemůže odolat přání své přítelkyně Glycie, přijme tohoto talentovaného muže do své agentury. Netuší, co rozpoutal a jak blízko má jeho kvetoucí podnik ke krachu. Pierre Malaquet není zlý, je jen trochu… Roztržitý. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (142)

hippyman 

všechny recenze uživatele

Místy nápaditá kamera a střih; humor je, no... řekněme prostě francouzský, zejména situační či založený na crazy-dialozích a ztřeštěných (až absurdních) scénách. Jednoduchá záležitost, co pobaví (především) v případě, že máte škodolibou náladu a/nebo sedmičku (nejlépe) francouzského vína pod kůží. 60% Update: po druhém (střízlivějším) shlédnutí musím jít skutečně o hvězdu níž. V rámci svého debutu sice Richard ukazuje, že režii zvládá, ale scénář se mu zrovna dvakrát nepovedl. 40% ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Půvabně ztřeštěná a sarkastická komedie. Zajímavý počin a po většinou je to sled velmi kvalitních gagů. Dalším silným místem jsou kamerově obrazové hrátky. A pak ladění filmů se svým satirickým pohledem na konzumní západní společnost se svou všudypřítomnou reklamou. Nový pracovník reklamní agentury Jericho Pierre Malaquet (skvělý Pierre Richard) je sice roztržitý a zábavně popletený člověk, ale má neotřele svérázný a originální pohled na reklamní strategii. Snaží se konzumenty šokovat, což se mu s každou novou reklamní akcí daří lépe a lépe a s neutuchající kreativitou, která ale může zanechat vedlejší a trvalé nechtěné následky. Ale kýžené výsledky se dostavují. Z dalších rolí: Pierrova spolupracovnice Lisa Gastier (půvabná Marie-Christine Barrault), navazující s popletou bližší vztah, ředitel reklamní agentury Guiton (dobrý Bernard Blier), shovívavý k situacím způsobených popletou, Pierrova matka Glycia Malaquet (Maria Pacôme), milenka Guitona a synova velká přímluvkyně, manželka ředitele agentury Clarisse Guiton (šarmantní Catherine Samie), velmi náruživá žena, pan Klerdene (Paul Préboist), jeden z objednavatelů reklamní akce u poplety, a reklamní pracovníci agentury Mazelin (Robert Dalban), Corbel (Romain Bouteille) a Figuier (Claude Evrard). Zábavné dílo se svou satirou i už začínajícím levicovým nadhledem na život buržoazní vrstvy. ()

Reklama

crha 

všechny recenze uživatele

Já si nemůžu pomoct, mě tady Pierre Richard strašně sere. Podle mě je to fakt trapák. Když mi někdo řekne, že nesnáší uřvanýho Louis de Funèse, tak se nehádám a vzpomenu si na tohohle blázna. Rád bych řek: "Kokot a ne komik!", ale nechci se nikoho dotknout. Třeba jednou názor změním. Kdysy jsem viděl Nalevo od výtahu a myslím že mě to vcelku bavilo, takže doufám, že to ještě někdy přehodnotím. Nechci filozofovat, ale například můj oblíbenec pshimi se nad ním rozplývá a asi to tak je i v životě, že vždycky se najde někdo, koho budete srát ať jste jacíkoliv. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Chvílemi typický Pierre Richard - tentokrát v roli protěžovaného roztržitého pracovníka reklamní agentury, chvílemi jako by scéna z baletu nebo Freda Astaira, pak zase ne zcela povedené vykrádání gagů z němých grotesek, no a chvílemi nuda - zvláště při mimoňských monolozích roztržitého Malaqueta. Prostě dobrý ale zdaleka ne dokonalý režijní režijní debut Pierre Richarda. Několikrát jsem ovšem vybouchnul smíchy - např. při scéně srážky slepce s Malaquetem, který mu omylem vzal bílou hůl. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=irD3EREeH0I ()

fNdEsIECLE 

všechny recenze uživatele

Roztržitý mi silně asocioval Buňuelův Nenápadný půvab, a to ze dvou důvodů: děláním ty, ty, ty na měšťáčky a absurdním až surrealistickým humorem (stůl prohýbající se při psaní do podoby písmene u; místo tělesných radovánek ustřižení vlasů…). Zvláštní, vždy jsem považoval Richarda za neškodný biedermeier. Abych si protiřečil, Richardův humor je z největší postaven na sebeparodii, což se každému zamlouvat nemusí. Možná zvláště těm, kteří si dělají srandu z jiných, a vystřelit si ze sebe neumí. Nedej bože, že by si střelil někdo do nich. Pifpaf čtenáři. Richard není roztržitý, Pierre je roztomilý. A proto ho jako ženy milujeme. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (5)

  • Známý francouzský režisér Yves Robert si zde zahrál epizodní roli, ve scéně kdy mu zmatený Pierre Richard vleze do bytu v domění, že je doma. Yves Robert se holí a nechápavě pozoruje Pierra Richarda ve svém bytě. (Enšpígl)
  • Úvod filmu na rušné křižovatce se odehrává na Place d'Iéna ve čtvrti Chaillot (náměstí pojmenováno podle německého města Jena, u kterého v roce 1806 Napoleon porazil pruskou armádu). [Zdroj: filmovamista.cz] (aniiicka)
  • Během titulků na začátku a na konci filmu se písmeno „I“ pohybuje přes obrazovku jako kreslená postavička tak, aby doplnil mnoho slov, kde toto písmeno chybí. (aniiicka)

Reklama

Reklama