Reklama

Reklama

Útok na Wall Street

  • Kanada Assault on Wall Street (více)
Trailer 1

VOD (1)

Jim je úplně průměrný Newyorčan, má dobře placenou práci a milující rodinu. Náhle však díky zmařené investici o vše přijde. Jim zuří a rozhodně se pomstít těm, kdo jej o jeho dosavadní život připravili. (Filmbox)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (126)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Kdyby mi někdo řekl, že jednou dám filmu od Uweho 5*, myslel bych si, že je to debil.Debil sem já.Uwe dokázal nemožné.Sic s takovou lehkou naivitou a stále lehce roztřesenou rukou natočil ovšem strhující příběh o obyčejném a hlavně správném chlapovi, co se mu všechno posere a on to těm kurvám vrátí i s úroky.Minimalistická hudbička dokonale vyobrazila tu depresivní atmosféru a totální bezmoc.I když chyb tam je jak sraček, od sebevraždy, přes tupý poldy až po naivní konečník, za to, že Uwe tohle vyplodil ze sebe přihodim šuriken k dobru.Uwe makej a toč tyhkle masakry...vy ste mě nasrali...já vás postřílím...to se chytne vždycky :) 90%. ()

okkac 

všechny recenze uživatele

Tak nakonec příjemné překvapení. Potom, co se Boll po náhle zlepšil s filmy jako Tunnel Rats, Rampage, Max Schmeling a Darfur, tak opět skluzl do sraček v případě Final Storm, třetí BloodRayne a hrůzou Blubberella a taky špatným In The Name Of The King 2, že to vypadalo jen na náhodně pomatení smyslů a ejhle. Assault On Wall Street je, co se týče režijní stránky asi nejlepší film vůbec. Kamera už není tak divoká jako v případě asi nejvíce podobného Rampage, střih je taky přehledný a vůbec celkově se to dá označit za uspokojivý film. Zatímco v Rampage je magor, který se rozhodne jen tak vystřílet svoje maloměsto, tady je hlavní hrdina vystaven jednomu kopanci za druhým, s příčinou ve finanční krizi a o tom, jak jsou bankéři nenažraní. Takže ke konci už to nevzdrží a vydá se všechny postřílet. Purcell je sice dřevo, ale tady to odehrál tak, aniž by to vadilo. Škoda jen, že akce je až na konci a všechno předtím je jen to, co k ní vede. Takže po Darfuru, který měl větší emocionální dopad jeho nejlepší film. Snad opět najede na lepší období (i kdzž výhled na In The Name Of The King 3 opět s Purcellem mne naplňuje hrůzou. Boll by se měl vykašlat na adaptace her a fantasy, protože na ně nemá peníze, a točit právě v současnosti něco podobného, jelikož něco tak politicky nekorektního má koule točit pouze on. A v tom je mi alespoň trochu sympatický.) 6/10 ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Naprosto v klidu. Uwe konečně natočil opravdu vizionářský film :D . Příběh je přímočarý jak supermanův laserový pohled, ale v tomhle případě to není rušivé-spíše naopak. Týpek jede po skluzavce do sraček a je jasné jako facka, kdo že tu skluzavku vybudoval. Takže se náš hrdina nasere a jde vyjádřit svůj velmi osobitý a ostrý nesouhlas osobně přímo architektům skluzavek a cestou na vrchol stihne řádně zprcat i pár dělňasů(však už v Clerks nám bylo vysvětleno, že ani dělníci na hvězdě smrti nebyli nevinné oběti-žejo)...Už si taky leštím kalacha kokoti-a čekám na prvního zmrda co mi zaťuká na dveře s nějákou "úžasnou nabídkou"...... Herecky je to frajeřinka, jen na toho Furlonga je utrpení koukat-hraje dobře ale kdy kurva tak nechutně nakynul? :D .....Nakonec si člověk říká, jak je ten kapitalismus fajn(nebo arogantní?), když v rámci budování a upevňování sebe sama je ochoten vyplodit i takhle protikapitalistické návodnosti...Jak říkám-těším se až lidem začne hromadně takhle vesele jebat. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Neznaje paradigma , anžto jsem Bollem dosud nepoznamenán, vydal jsem se do končin mnou dosud neprozkoumaných. Zasednuv do polohy skrčmo a schylmo, cítě se pohodlně a očekávaje spektakulární vjem, jal jsem se sledovat toto dílo proklínaného autora. Vnořiv se do příběhu životem postupně ubíjené a ke zkáze odsouzené lidské bytosti nemající ani zbla šancí se dostati ze svého bludného kruhu , byl jsem až překvapen realističností podání tohoto strmého pádu, který může potkati každého z nás. Schouliv se ještě více, přípomínaje megalitické embryo velikosti mláděte nosorožce srstnatého, s nebývalou obavou usídlenou v nervových zakončeních, jejíž odlesk se zrcadlil v odrazu mých přivřených očí na obrazovce, jsem očekával nezvratný výsledek tohoto drtivého tlaku vyvíjeného na hlavního hrdinu .. a tak se i stalo..postřílel je do posledního čuráka a já vím jak splatím hypotéku..... ()

noby odpad!

všechny recenze uživatele

První polovina je na tenhle typ filmu nemožně natahovaná, ale jako drama docela funguje, ostatně k nekonečnému padání hlouběji a hlouběji do zoufalství se to hodí. Pak se ovšem BUM někdo nesmyslně rozhodne příběh posunout tam, kam je třeba, a jakákoli účast je pryč. Film se pak už naštěstí nesnaží být dramatem a přechází v thriller, který je překvapivě vcelku slušný. Bohužel trvá asi dvě minuty, pak se pět klipovitě opakuje a následně BUM RATATA uvolní pozice stupidní střílečce, která nejen že není o ničem jiném než střílení do všeho, co se pohne, ale ještě se to snaží obhajovat. Když ještě Uwe na konec narouboval stylový exit, aby hrdina vypadal cool, bylo mi z tohohle díla slušně nevolno. Snad bych byl dal i jednu hvězdu za začátek, ale pak jsem otevřel čsfd, přečetl pár komentářů, lehce se usmívajících nad hrdinovým lidovým, „spravedlivým“ tažením, udělalo se mi nevolno téměř fyzicky a proti svým zvyklostem a zcela nelogicky a zbytečně hážu proti stěně hvězdiček svůj odpad. A jdu hledat naivní romcom. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (5)

  • Filmovanie snímky prebiehalo predovšetkým v kanadskom meste Vancouver, a tiež na autentických miestach v New Yorku. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama