Reklama

Reklama

Útok na Wall Street

  • Kanada Assault on Wall Street (více)
Trailer 1

Jim je úplně průměrný Newyorčan, má dobře placenou práci a milující rodinu. Náhle však díky zmařené investici o vše přijde. Jim zuří a rozhodně se pomstít těm, kdo jej o jeho dosavadní život připravili. (Filmbox)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (126)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Suverenne jeden z najlepsich filmov Uwe Bolla, ktoreho normalne povazujem za patlala. Purcell /Elitni Zabijaci/ako priemerny clovek v Nju Jorku tvrdo pracuje, ma priatelku - veci sa zacnu komplikovat ked akysi Lochlyn Munro investuje spatne jeho prachy ..... a dotycny Purcell sa rozhodne ze vrati spat uder tym, co mu ublizili. No, ako namet na film sa to celkom da, hlavne ze Boll nejde prilis vysoko /za to aj nemusim napriklad toho svetoznameho scientologa, lebo jeho Misn Imposibl sla vzdy sakra vysoko/. Tu sa Boll drzi pri zemi, a to je dobre. Rezisersky typicky plana Bollovina, ale ukecal aspon znameho Edwarda Furlonga /Terminator 2, American History X/, dalej malo to dej, kulisy a slusne dialogy. Jak tak pozeram, po tomto filme Boll zase spadol do svojej reziserskej biedy, ze ma to neprekvapuje. 70 % ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

V tomto případě se jedná o jednoznačně nejprofesionálněji odvedenou práci „slavného“ Uwe Bolla, a to prakticky ve všech ohledech. Jak režijně, tak scénáristicky se totiž jedná o skutečně tolerování hodné filmové dílo, které lze brát i poměrně vážně a nebudí jen dojmy rozpaků a nesnesitelnosti, jako tomu je prakticky u veškeré ostatní Uweho tvorby. Většinu filmu navíc zaujímají především dialogy, což není u tohoto tvůrce též zrovna obvyklé a dokonce dávají i nějaký ten smysl, o což víc je pak škoda závěru, čímž nemyslím jeho akční podobu, jako spíš celkové rozuzlení, které je už zase hodné jména svého autora, tedy směšné a trapné. Nicméně se vrátím ještě k pozitivům, ke kterým patří i docela slušná úroveň funkčnosti emocí a jistě musím zmínit i nečekaně přesvědčivý výkon Dominica Purcella, jenž tu sice namluví oproti ostatním dost málo, ale svou roli zvládl vážně dobře a hlavně výrazně. Co se jinak zápletky týče, přes všechny ty finanční a právnické fráze vyznívá srozumitelně a jednoduše, s jasnou myšlenkou, a pravdou zůstává, že taková situace, do které se zde dostala ústřední postava, jistě není ani trochu vzdálená mnoha a mnoha životům skutečných lidí, které tento finanční kolaps zasáhl a vážně něco takového ustát se zdravím rozumem nebylo jen tak. Každopádně, já musím zopakovat, že i přes Bollovo jméno nejde opravdu tentokrát o brakovou záležitost, ale o docela sugestivní drama, které sice neposadí na zadek, ale s jistou dávkou tolerance je určitě snesitelné a svým způsobem i značně působivé. Normálně bych tedy hodnotil dvěma *, ovšem v tomto případě jsem ochoten až brutálně nadhodnotit a tu jednu, nezaslouženou *, ještě přihodím. ()

Reklama

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Uwe Boll = velice španý filmy. A to tak, že se nejedná o béčka nebo snad ani "céčka", ale přímo o "déčkový" utrpení, na který se nedá dívat. Co se ale stane, když se náhodou Uwe splete(?) a natočí i napíše něco jako tohle?! No kupodivu vznikne vcelku slušnej a obstojnej film (ano, to myslím naprosto vážně). Akce je až v závěru, předtím se jedná spíš o drama, kde by se bezmoc skoro dala krájet. Ono totiž to téma odráží aktuální (finanční) problematiku a ukazuje, co se teoreticky může stát každýmu z nás. Na čistý čtyři hvězdy to není, spíš se to drží prstama za římsu tohoto hodnocení a snaží se tam vyhoupnout. 3,5/5* ()

Haymar 

všechny recenze uživatele

Upřímné překvapení od Lorda filmového "trashe"! Za atmosféru plnej počet (a to bez debat), protože takovej pocit beznaděje a tu hmatatelnou bezmoc a zoufalství sem zažil naposled snad u "21 gramů". Finále opravdu ultimátní, drsný a nekompromisní (ale trvá to až příliš dlouho než na něj dojde). Bohužel výběr herců už tak slavnej nebyl - Purcell, Furlong a Paré je sice zajímavý trio ale do úplně jinýho typu filmů! Občas mi taky dost vadily Uweho klasický kamerový úlety (nepříjemný švenky a třepání). Ale jinak rozhodně zajímavej počin, kor v dnešní době hodně aktuální téma. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý dramatický thriller. Má dosť dobrý príbeh o obyčajnom mužovi, ktorý si žije svojim bežným životom bez väčších ambícií, ale je rád, že má slušnú prácu, dobrých priateľov a hlavne milujúcu ženu, ktorá má ale nanešťastie zdravotné problémy a poistka to nepokryje a tak sa rozhodne veriť svojmu finančnému poradcovi, ktorému zverí peniaze. Lenže kvôli finančným podvodníkom o ne nielen príde, ale dokonca aj upadne do ťažkých dlhov a tak sa snaží bojovať s týmto systémom, lenže postupne si čím ďalej viac uvedomuje, že skutočne funguje len to najradikálnejšie riešenie. Spracovanie je celkom slušné, celá táto tématika ohľadom finančných trhov a samozrejme hlavne obyčajnom človeku, ktorý sa snaží bojovať proti systému, ktorému vládne len chamtivosť a ignorancia je pre potreby filmu dobre zvládnutá, ale až na jeden zásadný problém, ktorý nanešťastie filmu dosť uberá a tým je práve samotný hlavný hrdina. Je tu potrebný niekto, s kým sa dá stotožniť a následne mu aj skutočne fandiť, lenže v tomto prípade je to už od samotného začiatku obyčajný neschopný hlupák a primitív a potom to ide ťažko. Ale inak je to slušná zábava, film má dobré tempo, baví aj pri dlhých dialógových častiach, ktorých je plno, takže až na ten jeden problém je to rozhodne obstojná zábava. Samotnej akcie tu až tak moc nie je a nie je ani až tak zábavná, ako by som chcel, čo platí obzvlášť o záverečnej fáze v jednej budove, ale svoj účel to splní a aspoň tá jedna akcia, ktorá finále predchádza sa vydarila. Herecké obsadenie je teda skutočne rozporuplné, je tu až prekvapivo veľa známych tvárí, ktoré až na dve výnimky, čo je klasik Keith David a v poslednej dobe aj Michael Paré, ktorý už aj má nejakú charizmu vôbec nemusím, ale zase všetci sú svojim spôsobom aspoň zábavní, či už Eric Roberts alebo Edward Furlong, ktorého som nevidel roky a tak ma jeho súčasný stav skutočne šokuje, takže výraznejšie nesklame nikto. Jedine ten Dominic Purcell v hlavnej úlohe mi opäť dokazuje, že je to asi najhorší herec vôbec. Réžia a technická stránka nie sú ničím výnimočné, miestami to dokonca pôsobí ako domáce video, ale má to aj svoje chvíle a celkovo s tým nemám až taký problém. Uwe Boll by sa mal držať už len takýchto filmov, ktoré mu aj celkom idú, síce je to predsa len horšie, ako tématický predchodca Rampage, ktorý mi skutočne sadol po všetkých stránkach, ale aj toto je minimálne na to jedno pozretie slušná zábava. 60% ()

Galerie (19)

Zajímavosti (5)

  • Filmovanie snímky prebiehalo predovšetkým v kanadskom meste Vancouver, a tiež na autentických miestach v New Yorku. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama