Reklama

Reklama

Tento dojemný příběh, natočený na motivy stejnojmenného bestselleru z pera Paula Coleha, připomíná, že všichni lidé někdy potřebují v životě druhou šanci. Tváří v tvář svému bezútěšně předvídatelnému životu se krásná a úspěšná Veronika (Sarah Michelle Gellar) rozhodne spáchat sebevraždu. Když se po svém neúspěšném pokusu probudí v nemocnici, lékaři jí sdělí, že předávkování léky jí způsobilo infarkt s nenapravitelnými poškozeními srdce. Veronice zbývá jen pár týdnů života a tak se bez zábran chová a vyjadřuje zcela otevřeně – tak, jak by jí společnost nikdy dříve nedovolila. Veronika ve své otevřenosti nachází úlevu, její mysl se pročišťuje a ona se zamiluje do překvapivě tichého a velmi zajímavého pacienta. Tento mladý muž v ní probudí emoce a touhu po vší kráse, kterou jí může život nabídnout… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (362)

ninon 

všechny recenze uživatele

Věčný problém předloh, jejich adaptací a následného hodnocení. Knižní předloha se mě určitým způsobem dotkla (i když teď už to vidím s odstupem taky trochu střízlivěji, vlastně celé Coelhovo dílo), tak mi nedalo se nepodívat na americkou adaptaci....kde z knihovnice udělali úspěšnou účetní? Ale tak prosím. Hlavní hrdinka si pustí k sebevraždě RH? Ale tak prosím, koho by to nenapadlo, že. Jenže s přibývajícím počtem minut se čím dál tím víc zdálo, že celý film jen hezkou skořápkou bez obsahu. Jakoby scénárista přečetl předlohu, vytáhl kostru, celou ji zahodil a ze zbytku udělal scénář pro tenhle film. Herecké výkony radši nehodnotím, jejich výběr mi nepřijde nejšťastnější, ale možná je to jen síla zvyku, že, Buffy. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Oslava života nenásilnou a veľmi vydarenou formou. Pomalé tempo a deja len málo, to nemusí sadnúť každému. Ale kto má len trochu filozofického ducha a dokáže sa aspoň na chvíľu stratiť z bežného konzumného života, toho to nadchne. V dnešnej veľmi uponáhľanej dobe často zabúdame, že sme tu len na chvíľu a naozaj je každý deň darom, treba ho prežiť naplno. Toto nám tento snímok veľmi pekne pripomenie. Nerieši, prečo sa hlavná postava rozhodla skoncovať so životom, rieši to pozitívne, prečo sa vlastne oplatí žiť. Vynikajúcim ťahom bolo obsadenie Sarah Michelle Gellar, ako aj jej psychiatra, Davida Thewlisa. ()

Reklama

Lukrecie 

všechny recenze uživatele

"Zelená je nová černá. Zelená není nová černá. Copak nikdo jiný nepostřehnul, že se všichni totálně zbláznili? Proč se tak bojíme vidět věci v jejich pravém světle. Podobné slogany úspěšně odvracejí naši pozornost od hodnot, na nichž skutečně záleží. A není úniku. Chci aby se vědělo, že volím radši smrt než spoluúčast na kolektivním šílenství světa, ve kterém žijeme. Tohle není skutečný svět, sbohem." ()

Makky 

všechny recenze uživatele

Excelentný úvodný monológ a následných pár minút natoľko vtiahnu, že hoci sa nasledujúcu hodinu nič nedeje, vystačí to. Veronika v podaní Sarah Michelle Gellar je prvotriedna a rovnako ako jej výkon, aj film by sa mal tri krát podčiarknuť. Výborné! "I´m fine. Really..." ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Nic od Coelha jsem v době vidění filmu nečetl. Filmu by určitě prospěla delší stopáž a bohatší scénář - ten použitý nezvládá krásné audiovizuální stránce dodávat plnohodnotný podklad. Osekaným způsobem působí jak Veroničin obrat, tak i vztah doktora Thompsona s Mari, což sice neubírá celému dílu na funkčnosti, ale při jeho atraktivitě je to škoda. Úvodní sekvence je šestihvězdičková. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (10)

  • Na motivy knižní předlohy "Veronika se rozhodla zemřít" od Paula Coelha se inspirovala i kapela Saturnus a albem z roku 2006 "Veronika Decides to Die". (Seabeast)

Reklama

Reklama