Reklama

Reklama

VOD (1)

V dobách rytířů bojujících za čest žije Raiden (Clive Owen), padlý válečník, který musí povstat proti zkaženému sadistickému vládci, aby pomstil svého zneuctěného mistra Bartoka (Morgan Freeman). (Magic Box)

Videa (2)

Trailer

Recenze (160)

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Americko-korejský film,který mě po zhlédnutí mile překvapil.Čekal jsem,že film bude tedy horší,ale celkem se vyvedl.V hlavní roli Clive Owen,který se žene za pomstou svého mistra Morgana Freemana.Pár filmových scén bylo natočeno i Barrandovských ateliérech,a tak se ve filmu mihlo i pár Čechů.Příběh byl docela obyčejný,ale i tak se mi líbil.Vedlejší roli si střihl Cliff Curtis.Nejlepší momenty filmu nastávají až ke konci,kdy dochází k té závěrečné bitvě,která je strhující.Za mě filmu dávám slabší čtyři hvězdy.Hodnocení:70% ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Prvně chci napsat, že zvukař by zasloužil análně zprznit kaktusem a ananasem najednou, protože tak posranej zvuk v soubojích jsem už dlouho neviděl. Řinkot zbraní připomíná přebírání příborů ve školní jídelně a sekání mečem do lidského těla něco mezi klepáním vepřového masa z Alberta a trháním nevyvinutých stoliček u uslintaného bezdomovce. Na druhou stranu soundtrack je naprosto špičkovej (ironie, že?) a dovolil bych si říct, že za dlouhou dobu nejlepší, co jsem slyšel v tomto žánru. Výprava ač minimalistická, tak přesto svým (zasněženým) způsobem neuvěřitelně atmosférická a epická. Clive Owen ukázal, že jeho studna herectví se po několika nepříliš povedených filmech opět naplňuje a scénář taky neni úplně marnej (ač tak dle mýho bylo pár děr, ale možná to bude tim, že se mi nechtělo přemejšlet). Původně zamýšlené čtyři hvězdy nakonec měním na pět hvězd, kvůli naprosto dokonalé závěrečné scéně, která mi způsobila srdeční hrknutí a to se mi stalo naposled hodně dávno. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Je to jednohubka ve starém hávu, kde navíc jsou minuty pro výslednou stopáž přičítány někdy neuvěřitelně pomalými a zpomalenými záběry, dialogy o nesmrtelnosti chrousta a vedlejšími ne vždy důležitými odbočkami. Celkově se však příběh drží jasné revenge linie, a když se smíříme s tím, že nějaká bitka bude tedy holt až na konec, a ještě ke všemu s dost mizernou choreografií a kamerou, můžeme se nechat hýčkat tou depresivní a šedomodrou atmosférou, dlouhými pohledy, sněhovými vločkami... a raději nepřemýšlet, jak tenhle svět vlastně funguje, když mu vládne naprosto pitomý císař, který se musí radit s prvním rádcem div ne při cestě na záchod („mám se jít vyčurat, nebo jít rovnou na velkou, co myslíte?“ - tak na mne celou dobu působil), císař, který nemá vlastní názor a rád si nechá věci přerůst bez hlavu, i když tvrdí, že má plán (tvrdí to asi podobně, jako ten zfetovaný bratr v Kobrách a užovkách). Jedno panství sem, druhé tam, úplatky, moudrý rádce, ale pitomý a nedůvtipný císař. A pak ďábelský ministr, o němž všichni vědí, jaký je, ale nikdo nehne prstem, dokud nepřijde nějaký hej počkej s tvrdým pohledem, a neukáže, zač je toho čest. Pro mne osobně zklamání. Má to zajímavou atmosféru, české reálie jsou pomocí počítačové animace změněny k nepoznání, Clive se snaží, seč může, ale skutečně nic moc to není. Škoda, že Clive nehraje Jamese Bonda. (Jinak, když dvakrát nemrknete, zahlédnete Pavla Kříže - ten dokonce mluví, a anglicky, a Kláru Issovou). ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Juhokórejsko-americká koprodukcia, ktorá asi chcela konkurovať historickým snímkam z Hollywoodu a tak zlákala do svojich radov také mená ako Morgan Freeman alebo Clive Owen, ale vo výsledku to tej celkovej mizérii v ničom nepridáva. Vznikol nemastný-neslaný produkt, v ktorom nie je nič, ale vôbec nič, kvôli čomu by stálo za to sa na neho tie úmorné dve hodiny pozerať. Nemá to žiadnu story, žiadnu poriadnu akciu, žiaden výraznejší moment, nič. Len tu pár hercoch vedie vyše hodiny rozhovory o ničom a keď už aj v závere dôjde na tú chvíľkovú akciu, tak je tak obyčajná, sterilná a nevzrušivá, že to ani nestojí za zmienku. Ešte väčší nezmysel ako Cageov čínsky Outcast, akurát tam sa divák mohol aspoň uštipačne baviť na Cageovom výkone. Čo však viedlo Freeman a Owena k účasti v tomto ostáva záhadou, jedine, že dostali veľmi tučný šek a tak už neostali peniaze na nič iné. To jediné dáva v prípade Last Knights zmysel, pretože s filmom ktorý už svojim hlasom neutiahne ani Freeman musí byť niečo veľmi zle. Nudnejší a nezáživnejší historický epos tu snáď ešte nebol. CELKOVO: 1* (2/10) ()

alchac 

všechny recenze uživatele

Téměř doslova okopírovaná story o sedmačtyřiceti roninech, která, ač byla mírně přislazena, mi chutnala mnohem více, než když se v Holém Údu rozhodli nechat nebohé pradědečky yakuzy znásilnit Johnem Dickem, neboť tentokráte tvůrci naštěstí nehulili opium s Opičím králem, ale ladili poměrně střízlivě do trůnoherna. A tak i když Oishi Trouba nenosil na hlavě obrácenou ošatku na rýži a v závěru dokonce ani nezpražil vybotoxovaného Christophera Walkena z očí sršícími bílými blesky (scénárista je buďto měkota, nebo totální kulturní ignorant!), ba dokonce do filmu umístil skrytou reklamu na jednoho zřejmě (bohužel) nesmrtelného českého lékaře a rádoby básníka, jsem nakonec vcelku spokojen. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (3)

  • Ačkoliv to tvůrci snímku veřejně nepřiznávají, během tvorby filmového snímku se nechali přímo inspirovat dnes již legendárním a jen těžko překonatelným příběhem japonských róninů, tzn. samurajů bez svých pánů, mstících se na uchvatitelích právě za smrt svého pána, Genroku Akō incident (元禄赤穂事件). Tehdy, v osmnáctém století, byl příběh zaznamenán neznámým učencem, který jej exemplárně interpretoval jako absolutní oddanost samuraje vůči svému pánu, tzn. absolutní znak samurajského kódu Bushidō (武士道). Do této doby se popularizovanému příběhu dostalo velkého množství filmových, televizních, divadelních a dokonce i rádiových zpracování. Mezi nimi vynikají filmová zpracování Shijushichinin no shikaku (1994), Chushingura - Hana no maki yuki no maki (1962), Daichūshingura (1971), The Fall Of Ako Castle (1978), či operetní zpracování Chūshingura autora Shigeaki Saegusa z roku 1997. (Conspi)
  • FIlm se natáčel částečně i v České republice, a to především na Křivoklátě, v Doksanech, Kladrubech, Praze či na hradě Rábí.Celý závěrečný útok na zámek a cesta bludištěm z křoví se natáčel na zámku Dobříš. (Beckett51)

Reklama

Reklama