Reklama

Reklama

Mapy ke hvězdám

  • Kanada Maps to the Stars (více)
Trailer 2

Dr. Stanford Weiss (John Cusack) a jeho manželka Christina (Olivia Williams) jsou typickými představiteli hollywoodské rodinné dynastie. Ale rozhodně nejsou typickou rodinou. On je psychoterapeutem pečující o hollywoodské hvězdy a také autorem úspěšných motivačních knih, které mají jejich čtenářům zajistit více dokonalý a šťastný život. Christina se zase snaží rozvíjet hereckou kariéru jejich třináctiletého syna Benjieho, který je dětskou hvězdičkou a zároveň byl od devíti let na protidrogové odvykací kúře. Kdežto dcera Agatha (Mia Wasikowska) byla pro změnu propuštěna z léčebny, kde se léčila z pyromanie a vrací se zpět do rodiny. Agatha se po návratu stane osobní asistentkou jedné z otcových hvězdných klientek, stárnoucí herečky Havany Segrand (Julianne Moore). Ta se neustále vyrovnává se slávou své mrtvé matky. I proto urputně usiluje o natočení remaku filmu ze 60. let, který její matku proslavil. A aby toho na ni nebylo málo, musí čelit nočním návštěvám matčina přízraku. Jediným, kdo vidí životy hollywoodských hvězd a hvězdiček s nadhledem, je řidič limuzíny Jerome (Robert Pattinson). Ale i on touží po filmové slávě. (Cinemart)

(více)

Videa (11)

Trailer 2

Recenze (257)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

V poslední době si režiséři nějak oblíbili točit filmy vlastně o sobě samých. Nechávají často nahlédnout diváky ce se ukrývá pod pokličkou. Divák se tak jen nestačí divit, jak hodně vzdálená realitě vlastně hollywoodská smetánka je. Z herců nejvíce zajímavý výkon předvádí Julianne Moore, která se nebojí ani vysedávájí na hajzlíku. Že je na konci umlácena zlatou soškou, snad nikoho už ani nemůže překvapit. Tihle predátoři se totiž žerou navzájem. Cronenberg po dvou nepovedených výpravách, opět zaujal. 60% ()

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Zvláštny film o ešte zvláštnejších ľuďoch, pričom si ale pokojne dokážem predstaviť reálny základ. Podivuhodné a svojím spôsobom desivé figúrky rozohrávajú hru, ktorá nemusí byť každému milá a po chuti. Ja však filmy nehodnotím na základe toho či mi jeho hrdinovia boli či neboli sympatický, a či ma príbeh nudil či nie, ja mám svoje vlastné tiež svojím spôsobom "úchylné"(objektívno-neobjektívne) kritéria. Filmu nie je po technickej stránke čo vyčítať, je dobre natočený aj odohraný, dokonca aj psychológia postáv tu funguje na kvalitnej úrovni. U mňa to teda znamená, že menej ako pod tri hviezdičky ísť nemôžem, otázka znie či si ich zaslúži viac. Po krátkom zvažovaní som dospela k presvedčeniu, že áno. Pretože jednoducho túto bandu si zapamätám ešte na veľmi dlhý čas a to je pridaná hodnota, ktorá sa u mňa ráta. ()

Reklama

RUSSELL 

všechny recenze uživatele

Maps to the Stars je víceméně typicky cronenbergovsky divný a zvrácený film, jen je méně poutavý a explicitní, než jeho ostatní kousky. Rozjede se prakticky jako komedie a vzápětí se vyvine v silně psychologické drama zkoumající zvrácenost lidských duší, zejména těch, co si žijí dost nad poměry. Zápletka nakonec vyústí ve velmi zajímavé a šokující rozuzlení, jen ta cesta k němu je chvílemi dost nezáživná. I přes skvělé herecké obsazení jsem se nedokázal dostatečně sžít s postavami, a tak mi bylo po většinu času naprosto lhostejné, co prožívají a kam spějí. Film nabízí pár velmi zajímavých a pikantních momentů a na druhou stranu také několik WTF scén. Každopádně doufám, že Cronenberg nepoleví a bude i nadále přenášet na plátno své zajímavé a často zvrhlé nápady a představy. Ne vše mě dokáže naplno pohltit, ale i tak jsem rád za každý jeho nový film, i když tento řadím mezi ty slabší fláky z jeho jinak výstavní filmografie. ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Cronenberg klouže po povrchu, breptá a nudí. Mooreová prdí, prudí a psychotí. A film se tváří, jak strašně má diváka na háku. No nevím jak to působilo na ostatní, ale na háku jsem měl já tento film, nikoliv naopak. Kinoopruz posledních dvou let. Třetí hvězdu snad i přidávám za tvrzení některých zdejších, že Havana (Moore) je sexy žena :) Sexy ženu si představuji jinak a ne jako vyžilou šlapku po dvou lajnách koksu. Zrůdička to byla snad ještě větší, než ohavně namaskovaná a sestříhaná Wasikowská. Tímto obě žádám, ať se příště ve filmech neodhalují. Děkuji. Oslavný song a taneček jediným vrcholem filmu. David stále klesá a měkne. ()

Hortensia 

všechny recenze uživatele

Ohromne sa mi páči zobrazenie šialenstva v tomto snímku. A jeho až démonická podstata plynúca z čírej zlo vôle všetkých postáv. Zlovôĺa, ktorá prechádza do bludov a blúznenia, prízrakov, ktoré sú sprievodcami tejto tragédie, ktorá na jednej strane bezvýcodnosťou a determinovanosťou pripomína shakespearovské masakre, na druhej anitcký Cosmopolis. Desivý, rozrušujúci film. Sympatické, že sa v dnešnej dobe niekto odváži problematizovať na filmovom plátne Eitku. ()

Galerie (102)

Zajímavosti (11)

  • Do roli manželů Weissových byli napřed obsazeni Viggo Mortensen a Rachel Weisz. Oba ale kvůli kolizím s jinými projekty museli od natáčení odstoupit. (ČSFD)
  • Film sa natáčal od 8. júla do augusta 2013. (Arsenal83)

Související novinky

David Cronenberg si vybral svůj další projekt

David Cronenberg si vybral svůj další projekt

13.05.2022

Legendární kanadský režisér David Cronenberg (Moucha, Dějiny násilí) letos po osmileté pauze od uvedení svého posledního snímku Mapy ke hvězdám z roku 2014 představí svůj nejnovější příspěvek do… (více)

David Cronenberg plánuje seriál

David Cronenberg plánuje seriál

02.09.2018

Režisér Východních příslibů nebo Dějin násilí David Cronenberg si poprvé vyzkouší televizní formát. Na festivalu v Benátkách to oznámil novinářům, podle jeho vlastních slov se pak jedná dlouhodobě o… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno