Reklama

Reklama

Památkáři

  • USA The Monuments Men (více)
Trailer 2

Památkáři nejsou žádní nudní patroni, ale unikátní vojenská jednotka, která nasazovala vlastní krky, aby z rukou nacistů vyrvala skvosty, které za trvání Druhé světové války nakradli. Hvězdnou sestavu uměleckých záchranářů vede George Clooney ve výjimečné čtyřkombinaci producent – režisér – scenárista – herec, kterého doplňují třeba Matt Damon, Bill Murray, John Goodman nebo Cate Blanchett. Film se odehrává v době, kdy už bylo víceméně jasné, že hitlerovské Německo bude poraženo a pomalu se začínaly napravovat válečné škody. Milovníky umění trápil především nejasný osud tisíců uměleckých děl, které nacisté pro Hitlera a další pohlaváry nakradli a ukryli neznámo kde. Z jejich popudu tak vznikl tým, který postupoval v patách spojeneckých vojsk a hledal stopy po těchto vzácných artefaktech. Vypadalo to jako nesplnitelný úkol: Umělecké poklady se nacházely za nepřátelskou linií a německá armáda byla připravená splnit Hitlerův rozkaz, podle nějž měla být všechna umělecká díla s pádem nacistické říše zničena. Jak mohlo těchto pár mužů doufat v úspěch? Vždyť svými původními profesemi - ředitelů muzeí, kurátorů a historiků umění, více rozuměli Michelangelovi než zacházení se zbraněmi. Pod palbou německé armády, v zaminovaných skrýších a vybombardovaných městech riskovali Památkáři své životy, aby ochránili ty největší poklady lidstva. (CinemArt)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (631)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $70miliónovTržby USA $78,031,620Tržby Celosvetovo $156,000,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $7,577,391Tržby za predaj DVD v USA $16,100,038║ technicky a vizuálne dobrá práca, zachytenie vtedajšej doby má dobrý nádych ale príbehovo nezvládnuté, niektoré samostatné úseky ladia ale ako celok to je nekopaktné ani poriadná dráma, ani komédia /55%/ ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Když natočíte zábavnou pitomost, je to OK. Když natočíte nudnou pitomost, je to facku. Clooney by těch facek schytal několik, protože nedokázal vytvořit ani dramatickou linii, ani odlehčenou a že to nemělo hlavu ani patu, o tom nemluvím. Zachránit nezměrnou hodnotu je velký čin, škoda, že to dnes lidé tak nevnímají. Tou hodnotou může být totiž jak Michelangelova Madona, tak klasicistní okno. Velmi, velmi špatný film. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Tešil som sa na tento film ako malý na Vianoce, pretože Hail Hitla je na plátne moje obľúbené vojnové obdobie a na viac sa ponúkal zaujímavý príbeh s ešte lepším obsadeným. Bohužiaľ to najzaujímavejšie si zoberal trailer a mne nič nenechal, pretože okrem perfektného hereckého obsadenie nám tu ostal slušný vizuál, inak povedená realistická dobová atmosféra. Cestou do Normadie sa príbeh asi stratil, pretože aj keď tam bol, ostal tak nezáživaný a suchý ako vtipy. Nieže by som očakával od toho komédiu, ale vyváženie medzi komédiou a drámou tu nefunguje. Inak fajn film. 70% - 3* ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Dobře obsazené, místy vtipné, tématicky zajímavé, ovšem vesměs protkané nudnými a nezáživnými sekvencemi ve kterých nikdy nenudí pouze Bill Murray s Bobem Balabanem. Památkáři měli slibný potenciál, který George Clooney částečně naplnit dokázal, ovšem stále asi ne tak, jak by si látka zasloužila...55%...[4.3.2014_Kino Šumava_Klatovy] ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"IF YOU DESTROY AN ENTIRE GENERATION OF PEOPLE'S CULTURE, IT'S AS IF THEY NEVER EXISTED." ---------- Obsahovo som absolútne nasýtený. Je to presne to, čo som ešte nevidel a vidieť chcel, avšak tam to končí. Všetky ostatné filmové aspekty sú na bode mrazu. Ak by bola iná téma spracovaná rovnako, nedalo by sa na to zrejme dívať. ()

Galerie (99)

Zajímavosti (21)

  • Na začátku závěrečných titulků jsou černobílé fotografie skutečných památkářů s originálními díly, které se podařilo zachránit. (MTHRFCKR)
  • Hned v úvodu filmu jsou prohozeny znělky studií Columbia a 20th Century Fox. (Petsuchos)
  • Profesor George Stout (George Clooney) přednáší zhruba v čase 00:06:30 před mapou Evropy s nápisem: „March 1944.“ Na většině map z té doby je Československo pohlceno Německem. Na filmové mapě naše země figurují, ale hranice mají chybný tvar. Chybí hranice mezi Protektorátem a Slovenským státem a Podkarpatská Rus by měla být součástí Maďarska. (klukluka)

Související novinky

Clooney a Hlava 22

Clooney a Hlava 22

26.11.2017

Georgi Clooneymu se moc nezadařilo ani s Památkáři ani se Suburbiconem, takže to zkusí jinak - přes televizi. Jeho novým projektem je totiž seriálová adaptace románu Hlava 22, v níž se ujme jedné z… (více)

Clooney natočí scénář od Coenů

Clooney natočí scénář od Coenů

26.10.2015

Spolupráce bratrů Coenových a George Clooneyho zatím čítá Bratříčku, kde jsi?, Nesnesitelnou krutost a Po přečtení spalte. Už brzy uvidíme jejich čtvrtý společný film, retro komedii Ave, Caesar!, tím… (více)

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Michael Bay zastaví Hitlerův nukleární program

Michael Bay zastaví Hitlerův nukleární program

12.10.2013

Válečné týmovky jsou, zdá se, opět v kurzu. Po Hanebných panchartech se dočkáme Památkářů a David Ayer v právě natáčeném The Fury nacpal do tanku Brada Pitta, Shiu LaBeoufa a další. A možná se… (více)

Reklama

Reklama