Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Shelbyovi utrpí drtivou ztrátu. Čtyři roky na to skončí prohibice a Tommy se pustí do kšeftování s opiem, kvůli kterému ale musí vzít na milost svoje nejhorší protivníky. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (83)

Azurovydrak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"You are cursed, Tommy. Never to understand the limits that other people will accept." Nejhorší řada, přesto stále výborná. Už to mluví o tom, jak vysoko byla laťka nastavena. Snad jen ubrat trochu té politiky a více se věnovat rodině by neškodilo. Peaky Blinders se však stále loučí se vší důstojností. 80% ()

Streeper 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jsem strašně smutná z toho, jak mě finální série nebavila. První tři díly byly za mě naprosto o ničem. Nedojala mě ani smrt dcery a to jsem hodně velká cíťa. Přišlo mi to strašně odměřené, utahané, vlečené a úplně zbytečně. Druhá polovina už byla daleko lepší. Byla tam nějaká akce, zrady, hezky to gradovalo a teď si budeme muset ještě tak dva roky počkat na film, kde se všechno úplně uzavře. ()

Reklama

octopuska 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak a je konec a možná je to dobře, neb by se už asi vařilo z vody. A bylo by škoda tento gangsterskej klenot prasit. Šestá série možná vázne, akce tam je pomálu, ale zas ta psychologická stránka je perfektní. Hlavně rozklad Tommyho, touha se z prvotřídního parchanta změnit na dobráka. Je to hlavně díky solidním sračkám, které pohlcují Shelbyovic vypráskanou, pozérskou rodinku, která stále schytává jednu ránu za druhou. Tommym tyto události fest otřásají, navíc denně vidí Arthura semletýho a zbídačenýho divokým životem plným násilí, drog a chlastu. Jeho proměna je neuvěřitelná, tu hroutící se trosku hraje Anderson božsky. Ovšem to by nebyli Peaky, aby z toho sofistikovaně, geniálně nevybruslili a všechny totálně přechcali. Poslední díl je opravdu neskutečnej a patří k tomu nej v této sáze. Opět skvělá hudba. Dokonalí herci v čele s Cillianem. A nesmí chybět nostalgická vzpomínka na moudrou Polly, jejíž odkaz je velmi silný. Budou mi ti vypráskaní parchanti z karavanů, kteří se vypracovali, až na samý vrchol hodně chybět. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Narazil jsem na klasický problém, kdy dá člověk binge celé série a teď po čase si pamatuje kulový. Ale co mi paměť (a komentáře) matně slouží, tady to bylo vůbec nejatmosferičtější a formálně nejlépe vyladěný, tj. nejlepší. Úvodní díl je skvělý, následuje malinký test trpělivosti, až pak krásný finále. Škoda prostoru pouze 6 epizod, dvě navíc by bodlo. Vnitřní rozpor hlavní postavy, ten sen o klidu na duši a brzy už být "běžný smrtelník" je... rezonující. Cillian Murphy - životní vystoupení. 85% ()

Muel 

všechny recenze uživatele

| BBC | A je koniec. Rodina Shelbyovic končí so 6. sériou a mám radosť že sa to ukončilo takto dôstojne. Nie je to až taká pecka ako tie dokonalé zvraty v štvrtej sérii alebo tie nezabudnuteľné emočné vypätia v piatej, ale to som nepotreboval. Tu sú tie postavy už maximálne na dne a je vidieť, že takto to už ďalej nepôjde. Celá séria sa tu už točí len okolo Tommyho a chápem to, môj obľúbenec Arthur sa tu dočkal iba mierneho story-arku a to je trocha škoda, aj tak ale som s týmto výsledkom spokojný. A Cillian Murphy je vyslovene brilantný herec a v Oppenheimerovi bude určite super, tento seriál by bol bez neho polovičný. Tak teda naposledy: "BY THE ORDER OF THE PEAKY F*CKING BLINDERS!" | Hodnotenie: 7/10 | ()

Galerie (94)

Zajímavosti (10)

  • Exteriér budovy, kde Tommy (Cillian Murphy) promlouvá k labouristům z jižního Birminghamu, je Salford Lads Club, který je vyobrazen na vnitřní straně obalu alba „The Queen is Dead“ skupiny The Smiths. (LUKICKK)
  • Šestá řada se měla začít natáčet v březnu 2020. Kvůli pandemii covid-19 však bylo natáčení odloženo. (LUKICKK)
  • Příznivci Britského svazu fašistů, který vedl sir Oswald Mosley (Sam Claflin), byli známí jako „černé košile“ podle uniforem, které nosili. (LUKICKK)

Reklama

Reklama