Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Shelbyovi utrpí drtivou ztrátu. Čtyři roky na to skončí prohibice a Tommy se pustí do kšeftování s opiem, kvůli kterému ale musí vzít na milost svoje nejhorší protivníky. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (83)

octopuska 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak a je konec a možná je to dobře, neb by se už asi vařilo z vody. A bylo by škoda tento gangsterskej klenot prasit. Šestá série možná vázne, akce tam je pomálu, ale zas ta psychologická stránka je perfektní. Hlavně rozklad Tommyho, touha se z prvotřídního parchanta změnit na dobráka. Je to hlavně díky solidním sračkám, které pohlcují Shelbyovic vypráskanou, pozérskou rodinku, která stále schytává jednu ránu za druhou. Tommym tyto události fest otřásají, navíc denně vidí Arthura semletýho a zbídačenýho divokým životem plným násilí, drog a chlastu. Jeho proměna je neuvěřitelná, tu hroutící se trosku hraje Anderson božsky. Ovšem to by nebyli Peaky, aby z toho sofistikovaně, geniálně nevybruslili a všechny totálně přechcali. Poslední díl je opravdu neskutečnej a patří k tomu nej v této sáze. Opět skvělá hudba. Dokonalí herci v čele s Cillianem. A nesmí chybět nostalgická vzpomínka na moudrou Polly, jejíž odkaz je velmi silný. Budou mi ti vypráskaní parchanti z karavanů, kteří se vypracovali, až na samý vrchol hodně chybět. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že 6. séria "Peaky Blinders" asi bude moja najmenej obľúbená zo všetkých čo som videl. Mám tak trošku pocit, že po tretej sérii sa koncept trošku zmenil. A najmä v tejto sérii už je menej prítomný ten "mafia feeling" a skôr sa to celé dostalo do viac politickej roviny. A tak tu máme obrovské množstvo scénok plné dlhých monológov a dialógov s politickými podtextami, ktoré ma veľmi rýchlo prestávali baviť. A Cillian Murphy ich tu má teda neúrekom. Neprítomnosť Helen McCrory v tejto sérii je veľmi citeľná. Sú tu síce nejaké scénky z minulej série, no tú jej neprítomnosť to nevie vynahradiť. A okrem toho niektoré postavy mi už počas minulých sérii liezli na nervy svojou prítomnosťou. Lebo boli otravné alebo nemali zaujímavé dialógy. Najmä Michael a Gina. Celá séria je pre mňa viac-menej už len priemerným uzatvorením seriálu, ktorý vyzerá dobre a všetci dali doňho svoje srdce, no jedinou výnimkou je pre mňa záverečná epizóda. Tá je podľa mňa skvelá. Konečne sa zdvihol môj záujem, konečne prináša pár momentov, ktoré ma zasiahli a dokonca dáva aj možnosti si nejaké veci vysvetliť. No prichádza to príliš neskoro na to, aby som ju ocenil nejako vyššie. Takže s tým všetkým dávam rating taký, aký dávam. Hodnotenie: B- ()

Reklama

zsn 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejlepší seriál pod sluncem! Muži, jak mají být! Plní moci, plní pomsty, plní hrdosti. Excelentní rozloučení s tetou Polly. Hrdinské rozloučení Tommyho. Nečekaný závěrečný zvrat. Nejlepší soundtrack, vše vychytáno do posledního detailu - kamera, kostýmy, rekvizity, dech Polly. Epická derniéra, byť má být ještě sedmá řada, již v jiném duchu. Každý jeden člen této rodiny mi bude chybět. Zejména dva hlavní nejstarší bratři a jaká díra zůstala po Helen McCrory ani nemluvím. Arthur má neskutečný hlas, tak jako Tom Hardy - tohle je jeho životní role, tak jako Cilliana, jehož kvalitu jsem prorokovala léta a léta dávno. Anya Taylor Joy se začína objevovat v každém velkém díle - nádherná bestie. Vše excelentní, prosím, ať nikdy tento seriál neupadne v zapomnění a neztratí se v datovém úložišti. "Na rodinu. Někdy je úkrytem před bouří. Někdy je sama bouří." ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Finálna séria je plná skvelých scén, ktoré som si užil (Arthurove debaty s Tommym, politické rozhovory, scéna v saune a s nepodplatiteľným rozhodcom...), ale ako celok pôsobí nekonzistentne. Vizuálne je to stále krásne, hudobný podmaz skvelo podkresluje každý moment a napätie, no zároveň tu máme množstvo omáčok. Dejová línia s Ruby a utrápenou Lizzie nudí, pričom zápletka s cigánskou kliatbou pôsobí ako navyše. Osobitným tragédiám sa venuje viac priestoru, ako by bolo vhodné. Michaelova línia je úplne jasná od celého počiatku a jeho vyhlásenia o pomste sú otrávne. Záver je remeselne natočený dobre, ale zároveň mu chýba šťava, plus vývoj jednotlivých línií je predvídateľný. Ako veľký fanúšik série sa po pozretí 6. série cítim pomerne sklamaný a prázdny. 6/10 ()

FrankSusta 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V únoru jsem na Netflixu strašně rychle zhlížel všechny série tohoto seriálu, abych hned 27.2. navázal... a oni si to vydají na BBC. No... BBC nesleduju. A když to tedy konečně přidali na Netflix, zajásal jsem a shládnul to za tři dny (dal bych to za dva, ale to by bylo moc Peaky Blindersů i na mě). A ta párměsíční pauza je na mě asi znát... ale vy mě asi neznáte, takže vám to tak nepřijde. No, rozhodně jsem spokojen, i když se v porovnání s ostatními sériemi zcela jistě jedná o jednu z těch slabších, tak návrat britské elegance propojené s trochou toho hrubého (dženlementského) násilí mě opět na ty tři dny chytil a téměř nepustil. Jo, všichni tu sice mluví mnohem víc v podivných metaforách (co mě štvou, pakliže jsou až moc vážný či nesmyslný) a mé oblíbené postavy nedostávají příliš prostoru - příklady; Arthur, Finn a chudák Kudrna, který nedostal prostor žádný (tu minutu, co by z jeho výstupů dokázali sestříhat nepočítám) - ale prostě se s tím dalšími a dalšími sériemi musí počítat. A vlastně ani toho gangsterskýho ducha jsem si zde moc neužil, jelikož se to celý pokoušelo jet až moc na city okolo rodiny. A podivný překrucování minulosti. A fašistický homoknírek z páté série mě štve neustále!!! Ale jinak jsem opět spokojen.  7,5-8/10 ()

Galerie (94)

Zajímavosti (10)

  • Příznivci Britského svazu fašistů, který vedl sir Oswald Mosley (Sam Claflin), byli známí jako „černé košile“ podle uniforem, které nosili. (LUKICKK)
  • Na rozdíl od dosavadních epizod nezazní na konci žádná skladba. Závěrečné titulky jsou doprovázeny pouze za zvuku ptačího zpěvu. (makimarketa)
  • Jedná se o nejdelší epizodu celého seriálu. (LUKICKK)

Reklama

Reklama