Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Shelbyovi utrpí drtivou ztrátu. Čtyři roky na to skončí prohibice a Tommy se pustí do kšeftování s opiem, kvůli kterému ale musí vzít na milost svoje nejhorší protivníky. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (83)

earl hickey 

všechny recenze uživatele

Koukatelnost dobrá, atmosféra hutná, dějová linka nudná. Konec jednoho z mých nejoblíbenějších seriálu se nepodařil. Díky předešlým sériím sice zůstávám u vyššího hodnocení, ale šestka zklamala. Zbytečně moc politiky, kleteb..... Už to nebyli ti blindeři, kteří mě ohromili a kterým jsem, i přesto, že to byli gangsteři fandil. Jediné co k tomu můžu říct, že Cillian Murphy je prostě Tommy Shelby, a tahle role mu prostě sedla. ()

orionn12 

všechny recenze uživatele

//I'm guessing you people all decided, that the only person, who could ever kill Thomas Shelby, is Thomas Shelby himself.// Proč 4*, když mám u E01-05 5*? Stále si jako dlouhodobý fanoušek myslím, že se jedná o super práci a kvalitní závěrečnou sérii. Odlišnost od jiných sérií je veliká, ovšem stále stravitelná. Už to ale není ono. Není to tak badass, není to svý, už to není ta stará dobrá rodina, která si kráčí po ulici. ANO, jak řekl sám Knight, musí se to nějak vyvíjet. Ale co třeba dávat prostor vývoji Tommyho charakteru a jeho osobní změny (která je nepřehlédnutelně velká), místo takového screentimu politiky, která se stejně využije jen na vyplnění nových a starých záporáků. Nechybí dialogy, především v 6 epizodě, kterou i přes mé hodnocení považuji za skvělou. ALE opět - chybí důstojnost a klasika. Ending je jedinečný a to neskutečně cením, ale různé skoky v příběhu tam a sem opravdu u takřka dokonalého seriálu vystát nemohu. 8,5/10 ()

Reklama

Cappuccino 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Finálna séria je plná skvelých scén, ktoré som si užil (Arthurove debaty s Tommym, politické rozhovory, scéna v saune a s nepodplatiteľným rozhodcom...), ale ako celok pôsobí nekonzistentne. Vizuálne je to stále krásne, hudobný podmaz skvelo podkresluje každý moment a napätie, no zároveň tu máme množstvo omáčok. Dejová línia s Ruby a utrápenou Lizzie nudí, pričom zápletka s cigánskou kliatbou pôsobí ako navyše. Osobitným tragédiám sa venuje viac priestoru, ako by bolo vhodné. Michaelova línia je úplne jasná od celého počiatku a jeho vyhlásenia o pomste sú otrávne. Záver je remeselne natočený dobre, ale zároveň mu chýba šťava, plus vývoj jednotlivých línií je predvídateľný. Ako veľký fanúšik série sa po pozretí 6. série cítim pomerne sklamaný a prázdny. 6/10 ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že 6. séria "Peaky Blinders" asi bude moja najmenej obľúbená zo všetkých čo som videl. Mám tak trošku pocit, že po tretej sérii sa koncept trošku zmenil. A najmä v tejto sérii už je menej prítomný ten "mafia feeling" a skôr sa to celé dostalo do viac politickej roviny. A tak tu máme obrovské množstvo scénok plné dlhých monológov a dialógov s politickými podtextami, ktoré ma veľmi rýchlo prestávali baviť. A Cillian Murphy ich tu má teda neúrekom. Neprítomnosť Helen McCrory v tejto sérii je veľmi citeľná. Sú tu síce nejaké scénky z minulej série, no tú jej neprítomnosť to nevie vynahradiť. A okrem toho niektoré postavy mi už počas minulých sérii liezli na nervy svojou prítomnosťou. Lebo boli otravné alebo nemali zaujímavé dialógy. Najmä Michael a Gina. Celá séria je pre mňa viac-menej už len priemerným uzatvorením seriálu, ktorý vyzerá dobre a všetci dali doňho svoje srdce, no jedinou výnimkou je pre mňa záverečná epizóda. Tá je podľa mňa skvelá. Konečne sa zdvihol môj záujem, konečne prináša pár momentov, ktoré ma zasiahli a dokonca dáva aj možnosti si nejaké veci vysvetliť. No prichádza to príliš neskoro na to, aby som ju ocenil nejako vyššie. Takže s tým všetkým dávam rating taký, aký dávam. Hodnotenie: B- ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedna z nejočekávanějších seriálových událostí letošního roku konečně připlula i do našich luhů a hájů, s ratingy, které se jí otevřely už při britské premiéře z kraje jara, jsem ovšem tušil, že nás žádné kulervoucí loučení nečeká. Peaky Blinders byli už ve svém začátku seriálem, k němuž jsem si hledal dlouhou cestu a pořádně si mě dokázali zaháčkovat až ve své polovině. Přeci jen jsem je pořádně hltal až dokonce ve 4., potažmo i 5. sérii. Ta 6. s sebou už přinesla jen onu potřebu všecko nějak ucelit a já jsem spíš rád, že už je všemu konec, než aby mi bylo líto, že už nikdy neuslyším tu ikonickou frázi “By order of the Peaky Fookin Blinders!” [viděno na Netflixu] ()

Galerie (94)

Zajímavosti (10)

  • Epizoda a potažmo celá 6. série je věnována památce zesnulé herečky Helen McCrory (Aunt Polly), která zemřela v dubnu 2021 těsně před začátkem natáčení. (makimarketa)
  • Exteriér budovy, kde Tommy (Cillian Murphy) promlouvá k labouristům z jižního Birminghamu, je Salford Lads Club, který je vyobrazen na vnitřní straně obalu alba „The Queen is Dead“ skupiny The Smiths. (LUKICKK)
  • Na rozdíl od dosavadních epizod nezazní na konci žádná skladba. Závěrečné titulky jsou doprovázeny pouze za zvuku ptačího zpěvu. (makimarketa)

Reklama

Reklama