Reklama

Reklama

Pacific Rim: Povstání

  • USA Pacific Rim: Uprising (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Poprvé jsme je dokázali zastavit. Jenže to, co mimozemští tvorové Kaiju napáchali na Zemi v prvním díle akčního sci-fi Pacific Rim byla jen předehra k tomu, co si pro lidstvo připravili teď. Hvězda Star Wars John Boyega a Scott EastwoodRychle a zběsile vedou tým, který je poslední nadějí na přežití planety. Členy tohoto týmu jsou piloti ovládající Jaegery, obří roboty, kteří jsou svou velikostí a vybavením schopní konkurovat stejně vybaveným Kaiju. Jake Pentecost (John Boyega) k nim dlouhou patřil, jenže pak se vykašlal na svůj talent i na odkaz svého otce, jenž v boji proti Kaiju obětoval vlastní život. Raději přežívá v ilegalitě a na živobytí si vydělává nejrůznějšími aktivitami za hranou zákona. Při jedné takové akci narazí na patnáctiletou Amaru, která dokázala ukrást a rozchodit původně k likvidaci určeného Jaegera. Než se tihle dva stačí pořádně seznámit, mají v patách Zákon. Aby unikli trestu, začlení se do programu výcviku nových pilotů Jaegerů. Jake po boku svého bývalého parťáka Lamberta (Scott Eastwood) jako instruktor a Amara jako nadějná pilotka. Všichni doufají, že si tréninkové schopnosti nikdy nebudou muset vyzkoušet v reálné válce. Jenže ta přichází. Dřív, než si všichni přáli, a ze směru, odkud ji nikdo nečekal. (CinemArt)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (477)

tron 

všechny recenze uživatele

Pre mňa strata času. Na takéto filmy som už starý. Mega-pretrikované, ale pritom strašne nezáživné, malátne a nudné. Miestami som sa až hanbil za to, že to pozerám. Slabí herci, úplne nezaujímavé postavy. Už jednotka sa mi nepáčila, ale dvojka mi pripadala ešte oveľa horšia. Zaujali ma prvé minúty, kde bolo pekne reflektované, že sa ľudstvo s dôsledkami bojov s Kaiju vyrovnáva dodnes. Zdemolované prímorské mestá, do ktorých sa už nikdy nevrátil život. Gigantické kostry ležiace uprostred miesta ako bizarné monumenty. To má určite niečo do seba. Ale trvá to len zopár desiatok sekúnd. Zvláštne je, že Kaiju sa naplno objavia až po hodine a štyroch minútach (!). Tomu nerozumiem. A zmrzlinu by som ozaj nezapíjal pivom, kamoško. Guillermo del Toro to produkoval. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Z nějakého podivného důvodu jsem zase jednou dostal chuť podívat se na to kam až pokročily digitální technologie. V předchozím dílu to bylo docela slušné a nezábavnost tak částečně nahrazovaly padající mrakodrapy a auta létající po dálnicích pod údery Žlababy. Ze začátku tohohle filmu mi to bavilo a přišlo mi to dokonce vtipné. Jenže pak to začne být jen popcornová ptákovina pro multiplexy. A dokonce na ty žlababy ani moc nedojde, ale nechci spoilerovat. Dávám tedy za 2 šroubky. * * ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Oveľa slabšie ako prvý diel. Prvý diel bola doslova gigantická nalož príšer a robotov, kde všetko pekne fungovalo, postavy bavili a akcie mali dokonalo postavený ring. Väčšina toho mi tu chýba, postavy sú mdlé, nevýrazne, herci taktiež slabý a bez charizmy, príbeh nebol ani v prvom diely o niečom extra, no tu je to ešte väčšia nuda, príšery Kaiju nedostavajú vôbec toľko priestoru a ani roboty už nie sú tak zaujímavý a cele mi to prišlo skôr ako ďalší diel Transformerov pre deti. Skratka sa ukázala absencia del Tora a post producenta to nezachráni, už iba úvodná akcia s Guillermoho dielu je lepšia ako celé pokračovanie. Každopádne záverečné finále ma čo ponúknuť, nie je to moc dlhé a ako jednohúbka je to vlastne celkom slušná jazda, ale ako pokračovanie je to slabé, obzvlášť pre mňa lebo jednotku mam veľmi rad. 60% - 3* ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

O fous lepší než první díl. Pacific Rim: Uprising nabídne, stejně jako první díl, velkorysé akční sekvence, vedle nichž "Transformers" Michaela Baye vypadají jako slaboduché omalovánky. Rovněž musím ocenit i snahu o nějakou dějovou originalitu, což jde ruku v ruce s (konečně) zvládnutým castingovým výběrem. Pacific Rim: Uprising je tedy skvělou "no-brain" líbivou záležitostí, která se nebere vůbec vážně, a právě tím z velké části tak moc baví. A pomyslná třešnička na dortu? Rozhodně závěrečná bitva, která je prostě jedním slovem "cool"! „Fire everything you've got!“ ()

Galerie (106)

Zajímavosti (25)

  • 14. prosince 2016 byl oznámen oficiální název Pacific Rim Uprising. (DominikMH)
  • Situování finálního souboje do Tokia a okolí hory Fudži je jasnou poctou klasickým japonským kaiju filmům, které se v těchto lokacích často odehrávaly. (Israha)
  • Del Toro spolu s Travisem Beachamem pracovali na scénáři ještě před tím, než pokračování odsouhlasilo samotné studio Warner Bros., které s dalším dílem váhalo. (PauloZ)

Související novinky

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Eastwood v Pacific Rim 2?

Eastwood v Pacific Rim 2?

01.07.2016

Obří roboti už naverbovali Johna Boyegu (Star Wars: Síla se probouzí) a teď házejí očkem po Scottu Eastwoodovi. Syn filmové legendy hraje posledních 10 let, až nyní ale přechází do blockbusterového… (více)

Pacific Rim 2 potvrzen

Pacific Rim 2 potvrzen

25.02.2016

Po třech letech máme konečně jasno v tom, jestli bude Pacific Rim 2. Guillermo del Toro ho původně chystal na léto 2017, nakonec to ale neklaplo a film zmizel z kalendáře premiér. Del Toro i přesto… (více)

Guillermo del Toro a Fantastická cesta?

Guillermo del Toro a Fantastická cesta?

08.01.2016

Remake slavné sci-fi z roku 1966, na který producentsky dohlíží samotný James Cameron, už se pokusila natočit kupa režisérů. K Fantastické cestě se dostali Roland Emmerich (Den nezávislosti), Paul… (více)

Reklama

Reklama