Reklama

Reklama

Pacific Rim: Povstání

  • USA Pacific Rim: Uprising (více)
Trailer 9

Obsahy(1)

Poprvé jsme je dokázali zastavit. Jenže to, co mimozemští tvorové Kaiju napáchali na Zemi v prvním díle akčního sci-fi Pacific Rim byla jen předehra k tomu, co si pro lidstvo připravili teď. Hvězda Star Wars John Boyega a Scott EastwoodRychle a zběsile vedou tým, který je poslední nadějí na přežití planety. Členy tohoto týmu jsou piloti ovládající Jaegery, obří roboty, kteří jsou svou velikostí a vybavením schopní konkurovat stejně vybaveným Kaiju. Jake Pentecost (John Boyega) k nim dlouhou patřil, jenže pak se vykašlal na svůj talent i na odkaz svého otce, jenž v boji proti Kaiju obětoval vlastní život. Raději přežívá v ilegalitě a na živobytí si vydělává nejrůznějšími aktivitami za hranou zákona. Při jedné takové akci narazí na patnáctiletou Amaru, která dokázala ukrást a rozchodit původně k likvidaci určeného Jaegera. Než se tihle dva stačí pořádně seznámit, mají v patách Zákon. Aby unikli trestu, začlení se do programu výcviku nových pilotů Jaegerů. Jake po boku svého bývalého parťáka Lamberta (Scott Eastwood) jako instruktor a Amara jako nadějná pilotka. Všichni doufají, že si tréninkové schopnosti nikdy nebudou muset vyzkoušet v reálné válce. Jenže ta přichází. Dřív, než si všichni přáli, a ze směru, odkud ji nikdo nečekal. (CinemArt)

(více)

Videa (11)

Trailer 9

Recenze (477)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Jednička byla zábavný blockbuster, ale tohle je klasický parazit. Tvůrci nevěděli, jak to celé uplácat, aby z toho nebyla obyčejná kopírka a tak se inspirovali u Transformers, což nebylo zrovna šťastné řešení. Jo, tluče se to tu, padají baráky a tak podobně, ale pořád to působí dost sterilně a okoukaně. Taky je tu nějaký ten příběh, ale to je jen šablona, která může fungovat na děti z prvního stupně ZŠ. 35% ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Cielovka tak okolo 9 rokov. Najviac ma dostavali tie detaily na tvare hercov po nejakej akcii, pripadne doplnene o nieco ako "dokazali sme to". Koniec vylozene stupidny. Ale priserka celkom pekna. V osadenstve nejaky fesak chybal (Kazinsky minule), ale chapem, tentokrat sa sustredilo na azijske fesandy. Anyway, davam priemerne hviezdicky, lebo nudit som sa zas tak nenudila a aspon som si rozcvicila krk, ako som miestami krutila hlavou. ()

Reklama

juta 

všechny recenze uživatele

Tak tohle pokračování je hodně ale hodně průměrné a nenabízí takřka nic nového ani zajimavého a to jsem se na dvojku docela těšil a ještě že jsem na to nešel do kina, protože bych asi litoval. Takřka přes hodinu se tu nic neděje, jen se tu tlachá a vše podstatné přijde až ke konci a to už je pozdě. Byl jsem teda dost zklamaný. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Tento díl je lepší než první z prostého důvodu. Tvůrci pochopili, jakou prostoduchou píčovinu tvoří a adekvátně k tomu zvolili styl vyprávění. Výrazně odlehčenější styl se ke snímku rozhodně hodí. Humor tedy občas zvládne v tomhle případě potlačit naprostou debilitu a nezajímavost scénáře. Bohužel se vydaří asi jeden vtípek z 10 pokusů a bohužel je humor jen jednou ze dvou věcí, které v rámci tohoto filmu fungují. Tou druhou je akce, na kterou se dá koukat, než se omrzí, protože vidíme vesměs stále to samé. Až na přehršel šikmookých byl snímek příjemně obsazen. Nikdo ze zúčastněných mi nadbytečně nezvedal adrenalin. Žádný zázrak, ale podívat se na to dalo, na rozdíl od prvního pičoidního dílu. Lepší 2 kusy. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Tříhvězdičkový sezónní blockbuster s pětihvězdičkovým dvacetiminutovým finále (přesně jak napsal v recenzi F. Fuka - být takový celý film, dám mu 100 %). Oproti všem (dosavadním) dílům Transformers má PR2 dvě nesporné výhody - je minimálně o půl hodiny kratší (čímž se vyhnul transformeří rozvleklosti a hlavně úmornosti) a všechny jeho akční scény jsou d-o-k-o-n-a-l-e přehledné (velký respekt kameramanovi a střihači). Závěrečná mega-monstrózní akce je vizuálně bezchybná (skvělé záběry, perfektní triky a úžasný design Kaijuů) a je tím hlavním důvodem, proč tohle guilty pleasure chcete vidět na velkém plátně... ;-) 70 % ()

Galerie (106)

Zajímavosti (25)

  • Kaiju Insurrector, kterého můžeme vidět ve vzpomínkové sekvenci Amary Namani (Cailee Spaeny) a jehož kostra je viditelná v pozadí během plážové scény na začátku filmu, byl nakonec poražen dvojicí Jaegerů, z nichž jeden, Striker Eureka, se objevil v prvním díle. Tento fakt a mnohé další ze života mladé Amary se můžeme dočíst ve volně dostupném šestidílném webkomiksu „Pacific Rim: Amara“. (Israha)
  • Svetová premiéra bola 15. 3. 2018 vo Vue West End v Londýne. (LuiCJ)
  • Bracer Phoenix je druhý Jaeger, který má tři piloty. První byl Crimson Typhoon z Pacific Rim (2013). (Sethlans)

Související novinky

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Eastwood v Pacific Rim 2?

Eastwood v Pacific Rim 2?

01.07.2016

Obří roboti už naverbovali Johna Boyegu (Star Wars: Síla se probouzí) a teď házejí očkem po Scottu Eastwoodovi. Syn filmové legendy hraje posledních 10 let, až nyní ale přechází do blockbusterového… (více)

Pacific Rim 2 potvrzen

Pacific Rim 2 potvrzen

25.02.2016

Po třech letech máme konečně jasno v tom, jestli bude Pacific Rim 2. Guillermo del Toro ho původně chystal na léto 2017, nakonec to ale neklaplo a film zmizel z kalendáře premiér. Del Toro i přesto… (více)

Guillermo del Toro a Fantastická cesta?

Guillermo del Toro a Fantastická cesta?

08.01.2016

Remake slavné sci-fi z roku 1966, na který producentsky dohlíží samotný James Cameron, už se pokusila natočit kupa režisérů. K Fantastické cestě se dostali Roland Emmerich (Den nezávislosti), Paul… (více)

Reklama

Reklama