Reklama

Reklama

VOD (1)

Píše se rok 2025 a James Cole (Bruce Willis) žije v ponurém a zasněženém světě. Začalo to už na konci dvacátého století, kdy během dvou let zemřelo na následky nebezpečného viru pět miliard lidí. Ti se teď krčí pod zemí jako krtci. Lidstvo se s tím ale nehodlá smířit, proto strojem času vysílá do minulosti dobrovolníky z řad vězňů. Jejich úkolem není spasit svět - mají pouze pozorovat, sbírat vzorky a odhalit zdroj nákazy. Vědci pak snadněji vyvinou protilátku, aby se lidé jednadvacátého století mohli vrátit zpátky na zemský povrch. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (1 444)

larelay 

všechny recenze uživatele

Aj to iba za zivotnu rolu Brada Pitta. Chapem, ze pre niektorych sa mohol stat tento film nejakou klasikou, niecim, k comu sa radi vracaju, kultom a podobne, ale pre mna to bolo utrpenie, ktore nemalo konca. Naco v tom hladat genialitu, ked tam proste nie je? Videla som kvantum lepsich filmov aj v tomto zanri. Lutujem, ale pre mna to bola sialenost. ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Geniální představeni Brada Pitta v roli blázna a Bruce Willis opět vynikající, proto oba patří mezi mé oblíbené herce. Sci-fi Terryho Giliama je (na rozdíl od mnoha jiných Sci-fi) použitý model cestování v čase, podle kterého není možné změnit cestou zpět v čase budoucnost (vše už se jednou stalo a změna není možná) – ti, kdo se o to pokusí se jen složitě zapletou do okolností příběhu a nakonec zpravidla zjistí, že tím chtěli budoucnost změnit vlastně mají podíl na jejím vzniku. Vše se nakonec stane právě takovým způsobem, jakým se to stalo, neboť s každým dalším zhlédnutím zjistím, že tomu rozumím čím dál méně a to je na tom filmu tak neuvěřitelné. Originálně silná atmosféra, silný scénář a zasloužená nominace na zlatou sošku pro Brada Pitta. Gilliam má své řemeslo velmi sofistikované. ()

Reklama

sud 

všechny recenze uživatele

Špičkové sci-fi s výtečným scénářem, režií...prostě vším. Hned na začátku na vás padne temná a pochmurná atmosféra, která se drží až do konce. Příběh je dosti spletitý a složitý a když se budete plně soustředit, dostaví se vám dokonalý zážitek. Svět sci-fi podle Terryho Gilliama není přepočítačovaný svět s množstvím robotů a techniky. Je to temná, ponurá a depresivní vize s minimem efektů a věcí budoucnosti, které navíc působí zašle a odpudivě a ne nablýskaně jako v jiných sci-fi. Bruce Willis dal své roli vše a byl bez diskusí výborný. Chladná kráska Madeleine Stoweová působí v té ponurosti jako sladký a v dobrém smyslu rušivý element. No a Brad Pitt v roli vyšinutého blázna podal možná svůj nejlepší herecký výkon. A nad tou vší výtečností ještě o něco více ční konec, který je jeden z nejpřekvapivějších jaké jsem viděl. Po celý film jsem netušil co znamenají ty flashbacky s tím klukem a když jsem to nakonec zjistil, síla. Jeden z nejlepších filmů žánru sci-fi. 95%. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Nádherné sci-fi, které má všechno, co má dobré sci-fi mít. Výtečnou zápletku, pěkné triky, přesvědčivé herecké výkony (bože, ten Pitt!!!) a hlavně hloubku, jak už je u Gilliama zvykem. Narozdíl od Brazil hodně přístupné, ale přitom nijak triviální a laciné. Gilliamův rukopis dělá z tohoto apokalyptického příběhu strhující a neskonale sugestivní podívanou. Zase jedno sci-fi, které by se mohlo nesmazatelně zapsat do filmové historie. Má na to snad Gilliam nějaký patent? ()

tron 

všechny recenze uživatele

"Ja nie som blázon.“ – "My to slovo nepoužívame.“ – "Ale máte ich tu veľa.“ Totálny psychonáhul! Provokatívny (post-apokalyptický?) sci-fi triler berúci dych od prvých sekúnd tajomnými bielymi retrospektívami, brutálnym hudobným sprievodom (čosi také sa vo filmoch fakt nepočuje často) a nepredvídateľným scenárom (od medveďa a cez kondómové skafandre, až po šokujúcu záverečnú pointu). Výrazným plusom je v dobrom nepríjemná a vysiľujúco na divákovu psychiku pôsobiaca temná atmosféra. Miestami je to neskutočne naturalistická sila. Strhujúce herecké výkony: plešatý akčný Bruce Willis nevie nikoho zbiť a z kútika úst mu tečú sliny a adonis Brad Pitt sa prevtelil do pošukovskej úlohy neškodne (?) utáraného magora. Dráždivé a hodné zamyslenia o stave tohto sveta (padajú hlášky mizantropicky hrubého zrna „Ľudstvo si zaslúžilo vyhynúť.“) a cestovaní časom a priestorom (1917). O tom, že 9O. roky boli v rámci kinematografie istým spôsobom úžasné, vypovedá i fakt, že takýto šialene neprispôsobivý a až nepríjemne nedivácky film pri rozpočte 29 miliónov tých miliónov na celom svete trhol nádherných 168. ()

Galerie (102)

Zajímavosti (58)

  • Pavúk, ktorého James Cole (Bruce Willis) chytí v blázinci, je druh rodu Nephila. (Z0oMb3E)

Související novinky

Stav Bruce Willise se zhoršil

Stav Bruce Willise se zhoršil

17.02.2023

67letý legendární herec mnoha ikonických rolí Bruce Willis ukončil kariéru v březnu loňského roku kvůli afázii, nemoci, která poznamenala jeho schopnost mluvit a porozumět řeči. Tou dobou měl… (více)

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Reklama

Reklama