Reklama

Reklama

Příběh vypráví o tajném agentovi, který se snaží najít zbraně hromadného ničení. Zbraně byly ukradeny z ghetta Doupěte. Tajný agent se s prosbou o pomoc obrací na Lina, jediného člověka, co zná tento rajón a nebojí se místních gangsterů. (oficiální text distributora)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (333)

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"SHE IS CUTE, I KNOW. SHE'S GOT A GREAT ASS, MAN." --------- Ako dopadol americký pokus o remake francúzskej filmovej parkourovej legendy? Ako ramake celkom slušne, ako film v porovnaní s Banlieue 13 katastrofálne, v porovnaní s Ultimátom len o trochu horšie. Filmu zostala nadupaná akcia, parkour a hudba. Vytratil sa však francúzsky šarm, elegancia, charizma a akékoľvek zaujímavé postavy, ktoré sa v prvom filme objavili. A keďže ja som práve na tom všetkom francúzskom fičal, tu už mi nič dôležité nezostalo. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

z původních Okrsků jsem viděl jen ten (dle ohlasů) slabší druhý díl a kdysi dávno jsem od něj dostal velmi dobrou adrenalinovou akční jednohubku a neměl jsem pocit,že by byl film hloupý,nebo se ze mě někdo snažil udělat blbce.Bohužel u Brick Mansions jsme ten pocit měl a jakkoliv ani tady akce nechybí,nejlepší akční scénou je hned první Linův útěk na začátku filmu.Tahle scéna je výborná,nechá vzpomenout na původní francouzský originál a diváka navnadí na to co bude.O to větší pak je zklamání z nekonzistentního děje,kde se spousta věcí děje z nějaké prapodivné náhody a WTF momentů je víc než dost.Ve chvíli kdy se pak neběhá,nemlátí,nebo nejezdí v autě a postavy mají čas mluvit jde Brick Mansions do kopru úplně.Nečekal jsem zázraky a díky znalosti alespoň druhého okrsku jsem doufal že vím co mě čeká a bohužel musím přiznat,že jsem se spletl.U Davida Bella je navíc hodně vidět,že byl předabován,což je další hřebíček do rakve tohoto filmu.Objektivně 2 hvězdy,ta třetí je pro Paula Walkera,kterého jsem měl rád a tady mě alespoň párkrát rozesmál slušnou hláškou...40% ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Pomsta a spravedlnost není to samé." Nestává se mi to často, ale mně se v Doupěti líbilo přibližně stejně jako v původním Okrsku 13. Běhalo se, skákalo se, hláškovalo se, holky se rvaly a to mám na Bessonových akčních jednohubkách rád. I mozek je zkrátka potřeba jednou za čas vypnout, vypláchnout a odložit na noční stolek. A Doupě k týhle očistný údržbě nabízí ideální příležitost. ()

Vyrida 

všechny recenze uživatele

Na tenhle remake jsem se neskutečně moc těšil hned z několika důvodů. Původní Banlieue 13 patří do mého TOP 10 filmového žebříčku a Paul Walker je můj nejoblíbenější herec vůbec. Když si k tomu připočtu i návrat původní postavy Leita, kterého senzačně zahrál David Bell, tak tu máme základ pro něco co by mělo být mému srdci blízké už jen z prostého principu. Z mého hodnocení však asi už tušíte, že to zase taková bomba nakonec nebyla. Zásadní problém vidím zpětně v samotném provedení, které je takové více ulajdanější než ve francouzském originálu. Pierre Morel má pro akci, prostřihy a hlavně práci s kamerou větší cit, která se pro tento typ filmu hodí víc, než předvedl režisér toho to snímku. Zpětně musím i uznat, že role Damiena Paulovi úplně nesedla. Nejspíše je to tím, že jsem namlsaný Cyril Raffaellim, který ve své ohebnosti za Bellem vůbec nezaostává, což o Paulovi napsat nemohu. Toto byla i jedna z prvních věcí, které jsem se obával když jsem se o této chystané kopii dozvěděl. Abych jen nekritizoval, tak postava Rayzah ( Ayisha Issa ) byla skvělá a úplně zastínila i K2. Ale tím asi výčet rozdílných pozitiv mezi oběma filmy končí. Bohužel ani ona hudební vložka, až na jeden moment ( když K2 vede Lolu k Tremainovi ), která jindy akčním pasážím dodávala říz a byla takovou sladkou omáčkou nad vizuálním zpracování se tady vůbec nechytá. I když to dělám nerad, tak dávám ( i trochu pravda z nostalgie ) tři hvězdičky a pokud jste francouzskou předlohu doposud neviděli, tak si oba filmy zhlédněte v opačném gardu, budete pak o to více překvapení než zklamaní... ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Celkově mi asi nejvíce vadila ta naivita. Byla všude. Každá z hlavních postav měla několik scén, které si opravdu nedovedu představit, že by takhle vyřešila a nebo se takhle zachovala. Film má tendenci se chovat jako by byl točený pro dospělého diváka, ale je to vlastně jen surová pohádka pro děti. Za mě 60% ()

Galerie (71)

Zajímavosti (10)

  • Natáčení filmu probíhalo v Montrealu v Kanadě a v Detroitu v USA. (willy1)
  • Vo filme sa spomína, že otec postavy, ktorú stvárnil vo filme Paul Walker, tragicky zahynul. Zhodou náhod tragicky zahynul aj herec Paul Walker v reálnom živote. (andykanadan)

Reklama

Reklama