Reklama

Reklama

VOD (1)

Příběh vypráví o tajném agentovi, který se snaží najít zbraně hromadného ničení. Zbraně byly ukradeny z ghetta Doupěte. Tajný agent se s prosbou o pomoc obrací na Lina, jediného člověka, co zná tento rajón a nebojí se místních gangsterů. (oficiální text distributora)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (333)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Uuuuffff, sterilní kastrát největší francouzké akční pecky století v americkém hábitu.Je mi líto, že poslední film Paula Walkera je zrovna taková mizerná kopie, modleme se, že se tvůrcům FAF 7 povedlo důstonější rozloučení s touhle filmovou legendou.To, co ve Francii působilo svěže, neotřepaně, mělo to šmrnc a neskutečný náboj a akční sekvence z níchž se tají dech, to v americe vypadá jako vykleštený vřed bez ducha.Pár scén je pozměněných, ale jinak jde v celku o přesnou kopii originálu.Paul Walker se k takovému stroji jakým je David Belle zoufale nehodí, je unylý a toporný a jejich akční souboje působili jako když se dva malí klucí perou ve školce o krabičku Pokémonů.Akční sekvence tragicky sestříhané, souboje nemají vůbec žádnou šťávu a jejich choreografie je směšná.Walker prostě není Cyril Raffaelli a bylo to znát doslova na každém kroku.Navíc scénář, který byl i u originálu dosti chatrný, ale schoval se za kadenci nářezové akce a vypiplaného vizuálu budoucnosti Paříže, tady je vše tak okleštěné a vykastrované, že všechny ty strašné píčoviny ve scénáři vás bijí do očí a když na konci udělají z hlavního padoucha matku Terezu, chtělo se mi doslova zvracet.Špinavý a brutální originál vystřídala americká toporná uhlazenost.Jako by někdo vzal Okrsek 13 a ufiknul mu koule.Jediné pozitivum které na tom vidím je fakt, že se David Belle snad konečně dostal do širšího podvědomí amerických režisérů, protože takových jako jen on je zatraceně málo a scéna, kdy Walker nestači Belleovi a propadne k němu stropem.Jinak opravdu zoufalé a 2* jsou jasně pouze z uctý k památce Walkera.Sterilní a hlavně zbytečný kastrát dokonalého originálu.30%. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Pravděpodobně film s nejretardovanějším scénářem všech dob - je to až tak ultimátně blbé, že si nedokáži představit jak může existovat někdo tak tupý aby toto napsal - nicméně jako v pornu, "příběh" je jen záminka pro akci. A ta je kvalitní, efektně natočená, dostatečně častá... a adekvátně prokládaná shazujícími hláškami a pro film očividným sebeparodováním, takže i ta jeho nesmyslnost jde přežít. 7/10 ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Možná pokud bych neviděl "Okrsek 13" jehož "Doupě" remakuje, byl bych z filmu výrazně nadšenější, ale takhle, nemůžu jít výše. Akčňák slušný, ale Delamarre není dobrým režisérem (jedná se o debut, dříve byl pouze střihačem - také žádná sláva) a do snímku nepřináší nic, čím by se od původní verze odlišil a vše viděné, dokonce vypadá hůře. ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Celkově mi asi nejvíce vadila ta naivita. Byla všude. Každá z hlavních postav měla několik scén, které si opravdu nedovedu představit, že by takhle vyřešila a nebo se takhle zachovala. Film má tendenci se chovat jako by byl točený pro dospělého diváka, ale je to vlastně jen surová pohádka pro děti. Za mě 60% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Stříhal třetího Kurýra, Útěk z MS-1 nebo Colombianu, a v úvodní honičkové sekvenci Doupěte je to znát. Teď to Camille Delamarre zkouší coby režisér a na jeho tupou hru je docela obtížné přistoupit. V daném žánru jsme zvyklí na cokoliv, ale tady je to, co se příběhu, situací a dialogů týče, natolik odfláknuté, že mnohdy ani neplatí ono známé: oči a uši připravit, mozek odstavit!! Všichni jsou zkorumpovaní, všichni odklánějí zrak a zodpovědnost od obřího izolovaného ghetta v prohnilé části Detroitu. Mezi hlavním duem to nefunguje, Belle může přeskočit nebo proskočit co chce, ale stejně to bude nuda, Walker si zasloužil konzistentnější předčasnou tečku za svou kariérou. A u Bessona nevíme, jak moc si dělá srandu, nebo to myslí smrtelně vážně. A abstinující děda na konci? Raději už bez komentáře!! ()

Galerie (71)

Zajímavosti (10)

  • Pracovným označením filmu bol názov District B13. (MikaelSVK)
  • Doupě je posledním filmem, který Paul Walker dokončil před tragickou smrtí – zemřel v listopadu 2013 ve čtyřiceti letech při autonehodě. (Zdroj: 2media.cz)
  • Můžete si všimnout, že se ve filmu objeví česká zbraň CZ 805 BREN A2 ráže 5.56x45mm NATO. (dc125)

Reklama

Reklama