Reklama

Reklama

R´ha

(festivalový název) (amatérský film)
  • Německo R´ha
všechny plakáty
Celý film
Krátkometrážní / Animovaný / Sci-Fi
Německo, 2012, 6 min

Obsahy(1)

Mimozemšťan, zajatý a mučený zlovolným robotem, vypráví divákovi příběh o vyvražďování svého druhu a chystá plán na útěk a záchranu zbytku svých blízkých. (DaUr)

Recenze (96)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Ufóni vs stroje. Roboti v minulosti slúžiaci, ako zbrane na ochranu galaxie sa chystajú postaviť svojim pánom. Napriek tomu, že je tento film bez akcie. Má môj rešpekt. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Producer: Rick McCallum // Prečo by to nenatočil 22 ročný nemecký študent. Celkom slušná práca.... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nepodám informace umělému organismu." Já bych tedy ty informace raději podal, protože motivační a následně smrtící protokol dle mého obvoďáka nemá kladný vliv na mé zdraví. Samozřejmě by se jednalo o informace lživé, ale s tím ať si robot namáhá své obvody. Mně se to tedy líbilo a jakožto pacifista, který stále ještě věří na Terminatora, jsem rád za další varování lidstvu. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Wow, výborné vizální efekty, pohlcující atmosféra schopna vtáhnout i na poli šesti minut a jistý emocionální náboj, jenž také není radno opomenout! Tohle studentské dílo se vážně povedlo... Jediná chyba spočívá v plytkém ději, který spíše připomíná rozsáhlý, lehce spoileroidní trailer na celovečerní film a nikoli samostatný krátkometrážní snímek. 7/10 ()

whack 

všechny recenze uživatele

Rozhovor o dni, kedy roboty prevzali nadvládu. Mimozemšťana si nahraďte človekom. Futuristické dielo s presahom. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Na krátkometrážní snímek a na fakt, že to celé dělal jeden člověk, skoro obdivuhodné. Takové nápadité zpracování musí Lechowskimu závidět půlka Hollywoodu. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

R.U.R., Terminátor a spol. A hlavní postava připomene Hvězdnou bránu, jistě, stroj zase Matrix, proč ne. Hodnotím především vizuální stránku a efekty. Dobře se ale na těch 6 minut dívá a možná, že pokračování proměněné ve strhující celovečerní vesmírnou akci by nebylo marné... ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Sympatická a po vizuální, příběhové stránce moc pěkně udělaná záležitost. Vůbec bych, že za tímto kraťasem stojí student. Čas bohužel uplynul a celovečerní nebo delší verze se nedočkáme. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Konec poněkud odfláknutý, celou dobu vše vypadalo dokonale graficky udělané, ale odpoutání se a ten útěk chodbou působil oproti předešlým minutám nedokončeně. Na Matrix to nemá :-) ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Wow! Neuveriteľne presvedčivé. Síce je to len update Terminátora s náznakom zaujímavej úvahy, ktorú ďalej nerozvíja a to ako sa "ľudstvo" môže brániť vzbúreným strojom, bez toho, aby použilo stroje. Jediné výrazné mínus je, že je to skôr prehliadka schopností a vizionárstva tvorcu ako ucelený kraťas a do očí bije pointa filmu:"toto dokážem, dajte mi pár melónov a nakrútim vám sci fi roka", no každopádne držím palce! ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Zaujímavé dielko s prepracovanou animáciou a efektami, ktoré si rozhodne zaslúži aktuálnej pozornosti. Ľudia, ktorý tvrdia, že animácia vyzerá ako z traileru priemernej hry, zjavne nemajú poňatie, čo sa za takouto animáciou skrýva, a že je takmer nemožné, aby ju stvoril jediný človek bez techniky za desaťtisíce dolárov bez pomoci. Škoda len krátkeho rozsahu, ktorý nás príliš nevpúšťa do samotného príbehu, a slabého ozvučenia. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Celovečerní snímek by nemusel být k zahození. Sedm minut je podle mého strašně málo. Město vypadalo slušně a postavy také, jenže se nic zajímavého nedělo, takže děj nulový.. 5/10 = 58% ()

Foox 

všechny recenze uživatele

Atmosférický kraťas s pár poctami žánrovým klasikám slibuje velké věci do budoucna od režiséra. P.S. Těšim se na celovečerák. ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Na 22-ročného študenta vážne, že klobúk dolu. Good job! Ale je jasné, že 100%-né to nebolo. Tie lietajúce mašiny mi pripadali ako na šnúrke. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

K tým viacerým spomínaným inšpiračným zdrojom by som ešte doplnil, že tie malé lode a ich pohyb mi pripomenuli ufá Eda Wooda. To hovorím pri všetkej úcte k trikovej piplačke tvorcov. Príbeh je čistá, nijak obzvlášť zaujímavá nerdovina. ()

Reklama

Reklama