Reklama

Reklama

Vinnetou - Rudý gentleman

  • Západní Německo Winnetou - 2. Teil (více)
TV spot

Pokračování dobrodružného příběhu o přátelství indiánského náčelníka Vinnetoua a jeho bílého bratra Old Shatterhanda. V kraji řádí Forresterrova banda vrahů, která vypaluje indiánské vesnice a neváhá zmasakrovat kolonu přistěhovalců, aby tak poštvala bílé proti indiánům. Náčelník Apačů Vinnetou a jeho pokervní bratr Old Shatterhand naopak chtějí uzavřít příměří mezi indiány a bílými. Pokrevní bratři vypracují mírový plán s vojáky a indiány kmene Assiniboi. To však není po vůli Forrestovu gangu, který se pokouší překazit plán všemi prostředky. V době mise se Vinnetou zamiluje do náčelníkovy dcery Ribanny, která která jeho cit vroucně opětuje. Náčelník Apačů však není jediný, kdo půvabnou indiánku miluje. Také mladý poručík Merril je okouzlen její krásou a chce ji za ženu. Jejich svazek má být zpečetěním přátelství mezi vojáky a indiány, a tak je mu Ribanna kmenem přislíbena... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (277)

genetique 

všechny recenze uživatele

No viem si predstaviť, že keby bol rebríček posunutý o dvadsať rokov dozadu, bol by film v top priečkach hodnotení. A tak sa deje to, že od mladej generácie sa vinnetouovkám toľko uznania nedostáva. Ja našťastie medzi nich ešte nepatrím a som rád, že televízia ich ešte stále pravidelne zaraďuje do vysielania. A vždy sa budem tešiť. Winnetou a parťákom Old Shatterhandom sú proste zosobnenie niečoho, čo sa mi bude vždy páčiť. A hudba. Tú tu budem spomínať stále. 85%. ()

Vědma 

všechny recenze uživatele

Je příjemné vědět, že existuje místo, byť jenom ve filmu, kde čestní jsou opravdu čestní, padouši jsou poznat na první pohled a chlapi vždy dodrží své slovo ať je to stojí cokoliv. Do takového světa se člověk vždycky rád vrací, když ještě k tomu Terence, Klaus i Lex mají tak modré oči. Ale moje srdce přesto volá - Vinnetou! ()

Reklama

Mol 

všechny recenze uživatele

KDYŽ SI RYBANNA VEZME BÍLÉHO MUŽE. MÍR BUDE ZPEČETĚN! Terence Hill zde pošlapává Vinnetouovi city jako rohožku u dveří a to prostě není správné. Na svatbě, kde Rybanna řekne své ANO, BERU je v jeho očích jasně vidět okamžik, kdy mu puklo srdce. Proto je tento díl pro mě, tak těžké sledovat. Naštěstí je tu Forester a ten už dohlídne na to, aby Vinnetou neměl čas myslet na lásky a zrady, ale na boj a tyhle ty chlapský věci. ŠÉFE? TADY U JEZERA JSOU TAKY TY ŠŇŮRY! ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Po smrti svojho otca sa stal vodcom Apačou Vinnetou. Jeho prioritou sa stáva nastolenie mieru medzi indiánmi a bielymi kolonizátormi. Ten je podmienený svatbou Ribanny, dcéry náčelníka jedného z mocných kmeňov a mladého poručíka Roberta Merrila, syna veliteľa americkej vojenskej pevnosti. Tento manželský zväzok má upevniť mierové spolunažívanie. Ribanna je však zamilovaná do Vinnetoua. On ju rovnako vrúcne miluje, ale zároveň chápe, že sa jej musí vzdať. Tak prináša mieru obeť, ktorá zhasila všetku radosť v jeho srdci. Preto sa radšej vrhá do boja, spoločne so svojim pokrvným bratom Old Shatterhandom, proti bande Buda Forrestera. V záujme tohto nebezpečného banditu je znova rozpútať vojnu proti domorodému obyvateľstvu. Naivne idylický western, či skôr indiánka, natočený podľa románu nemeckého spisovateľa Karla Maya. Pierre Brice je v titulnej úlohe výborný. Charizmatický Vinnetou. Taktiež aj Lex Barker je skvelý. Dodáva postave Old Shatterhanda špecifické rysy Pištoľníka. Do príbehu sa vracia aj komická postavička známa z "Pokladu na Striebornom jazere" Škót Castlepool. No už nie ako lovec vzácnych motýľov, ale ako zberateľ dobrodružstiev. Parádny je i Klaus Kinski ako záporák Luke. A potešila ma aj prítomonsť vtedy mladučkého Terence Hilla, ktorý stvárnil postavu Roberta Merrila. Film "Vinnetou - Červený gentleman" je príjemná oddychovka. *** ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Novy postavy - Ribanna, Hatatitla, ten co ho hraje Terence Hill (to mě překvapilo, že tam hraje...). Když v předchozím díle Old přišel o Nšo-či, tak ani Vinnetou to nemá s Ribannou jednoduchy. Záporák docela nudař, ale skončil dobře, takže špatně, takže to je dobře. Ale mnohem víc zaujal Klaus Kinski, kterej byl mnohem lepší hajzl, už jenom tím ksichtem. Ze scén zaujala a pobavila hlavně ta první - bitka s umělym medvědem na nože, chch. Speleologové si užijou scén z jeskyní, kde je hezká ozvěna a je to dobrá schovka pro indiánsky squaw s capartama. Jakej je rozdíl mezi Gustavem Husákem a Vinnetouem? Oba dva jsou rudí, ale Vinnetou je gentleman. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (37)

  • Podle vzpomínek lidí ze štábu tehdy mezi Karin Dor (Ribanna) a Terencem Hillem (Merril) přeskočila jiskřička už při prvním seznámení a později spolu začali být vídáni stále častěji. Dokonce prý spolu párkrát odjeli i na oběd do Splitu, a když se natáčelo ve slovinské jeskyni Postojna, tak prý i do nedalekého italského Terstu, kam v přestávkách natáčení také rádi jezdívali Pierre Brice (Vinnetou) a Lex Barker (Old Shatterhand). (HawkeyP)
  • Při souboji s medvědem Pierra Brice (Vinnetou) zastupuje dvojník. (M.B)
  • Délka filmové pásky přesáhla dva a půl kilometru. (hippyman)

Reklama

Reklama