Reklama

Reklama

Vinnetou - Rudý gentleman

  • Západní Německo Winnetou - 2. Teil (více)
TV spot

Pokračování dobrodružného příběhu o přátelství indiánského náčelníka Vinnetoua a jeho bílého bratra Old Shatterhanda. V kraji řádí Forresterrova banda vrahů, která vypaluje indiánské vesnice a neváhá zmasakrovat kolonu přistěhovalců, aby tak poštvala bílé proti indiánům. Náčelník Apačů Vinnetou a jeho pokervní bratr Old Shatterhand naopak chtějí uzavřít příměří mezi indiány a bílými. Pokrevní bratři vypracují mírový plán s vojáky a indiány kmene Assiniboi. To však není po vůli Forrestovu gangu, který se pokouší překazit plán všemi prostředky. V době mise se Vinnetou zamiluje do náčelníkovy dcery Ribanny, která která jeho cit vroucně opětuje. Náčelník Apačů však není jediný, kdo půvabnou indiánku miluje. Také mladý poručík Merril je okouzlen její krásou a chce ji za ženu. Jejich svazek má být zpečetěním přátelství mezi vojáky a indiány, a tak je mu Ribanna kmenem přislíbena... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (277)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Ďalšia fascinujúco podaná mayovka, nesúca motív nenaplnenej lásky na pozadí boja o mier medzi bielymi a domorodcami . To všetko v opäť kvalitnej réžii a náležitých hereckých výkonov. S výnimkou úvodného Vinnetuovho face to face súboja s medveďom, je akcia na vysokej remeselnej úrovni a spolu s nádhernou výtvarnou stránkou filmu a vyššie uvedenými kladmi, tvoria jedinečnú filmovú zábavu. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Wow Terence Hill! Tak to je tedy překvápko, že se zde objevuje. Už za mlada to byl sympaťák, jen škoda, že přebral Vinnetouovi Rybanu. Jinak i druhý díl Vinnetoua je vynikajicí, parádní lokace (film začíná velkými vodopády), kostýmy, hudba, herecké výkony i zápletka. Samozřejmě Pierre Brice v roli Vinnetoua a Lex Barker v roli Old Shatterhanda jsou výteční jako v každém filmu s jejich postavami. ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

No když opomenu pár opravdu srandovních okamžiků(A ted nemyslím jenom scéna s medvědem) tak se jedná o celkem jakž takž dobrou Mayovku s perfektní přírodou a celkem dobrým scénářem. Osobně bych řekl že tohle je ten typ kde se vypne mozek a jedete na vlně apačů. Barker je stále borec. A o Kinskim ani nemluvím. Palec nahoru. ()

Vědma 

všechny recenze uživatele

Je příjemné vědět, že existuje místo, byť jenom ve filmu, kde čestní jsou opravdu čestní, padouši jsou poznat na první pohled a chlapi vždy dodrží své slovo ať je to stojí cokoliv. Do takového světa se člověk vždycky rád vrací, když ještě k tomu Terence, Klaus i Lex mají tak modré oči. Ale moje srdce přesto volá - Vinnetou! ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Pro mně osobně učebnicový případ správně zpracované mayovky. Charakterní hrdina, přesně obsazení ti na vedlejší straně a krásná příroda přímo stvořená pro hrdinství, do něhož občas prosákne i nějaké to odlehčení... Zcela pochopitelně to chce enormní nadhled, jenže ten příběh stojí zato. A mimochodem je to jediný díl, kde Pierre Brice skutečně (čistokrevně) hraje. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (37)

  • Jediný film série, v ktorom sa vôbec nevyskytuje Sam Hawkins (Ralf Wolter). (ČSFD)
  • S návštevnosťou 12 292 884 divákov sa jedná o tretí najnavštevovanejší film v československých kinách vôbec. (Raccoon.city)
  • Natáčení tábora Assiniboinů se neobešlo bez malého problému: nacházel se uprostřed zimního sportovního areálu a kameramani tedy museli dávat dobrý pozor, aby se v záběrech neobjevil lyžařský vlek. (hippyman)

Reklama

Reklama