Reklama

Reklama

Vinnetou - Rudý gentleman

  • Západní Německo Winnetou - 2. Teil (více)
TV spot

Pokračování dobrodružného příběhu o přátelství indiánského náčelníka Vinnetoua a jeho bílého bratra Old Shatterhanda. V kraji řádí Forresterrova banda vrahů, která vypaluje indiánské vesnice a neváhá zmasakrovat kolonu přistěhovalců, aby tak poštvala bílé proti indiánům. Náčelník Apačů Vinnetou a jeho pokervní bratr Old Shatterhand naopak chtějí uzavřít příměří mezi indiány a bílými. Pokrevní bratři vypracují mírový plán s vojáky a indiány kmene Assiniboi. To však není po vůli Forrestovu gangu, který se pokouší překazit plán všemi prostředky. V době mise se Vinnetou zamiluje do náčelníkovy dcery Ribanny, která která jeho cit vroucně opětuje. Náčelník Apačů však není jediný, kdo půvabnou indiánku miluje. Také mladý poručík Merril je okouzlen její krásou a chce ji za ženu. Jejich svazek má být zpečetěním přátelství mezi vojáky a indiány, a tak je mu Ribanna kmenem přislíbena... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (281)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tohle je pro mě další klasika, s tím se prostě nedá nic dělat. I když dnes vidím, jak je to naivní, jak se to možná až zbytečně moc snaží o humor, jenom proto, aby to bavilo a nenudilo vážnými tématy, stejně to prostě zůstává filmem, který se mi pořád líbí a který je krásný právě díky jednotlivým postavám a čestným hrdinům. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Scénář : Harald G. Petersson Kamera : Ernst W. Kalinke Hudba : Martin Böttcher Hrají : Pierre Brice ( Vinnetou ), Lex Barker ( Old Shatterhand ), Anthony Steel ( Bud Forrester ), Karin Dor ( Ribanna ), Klaus Kinski ( David Lucas ), Renato Baldini ( Col. J.F. Merril ) a v neposlední řadě i Terence Hill jako Robert Merril. Slavný autobus ve filmu už snad viděl každý, nebo ne ? ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Platí všetko, čo som napísal o prvej časti. Aj napriek tomu, že je asi zo slávnej trilógie najslabší, ja ho mám možno aj najradšej, pretože tu neumierajú krásne ženy a ešte ani Vinnetou. Ešte tu máme Klausa Kinského a Terence Hilla, takže hodnotenie je jasné. Či ale nájdem aj v mojom veku a neskôr ešte odvahu absolvovať tieto filmy znova, skutočne netuším. Už je to predsa len dlhá doba. A keďže sme to všetci videli desať krát, ani to už možno nemá zmysel. ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Nestárnoucí klasika. Tenhle díl jsem jako malý měl nejradši. Asi proto, že zde nikdo důležitý nezemře a nikdo se nerozhádá. "Ribanna mluví tiše, ale Vinnetou ji přesto uslyší. Protože už není cizinec." "I Vinnetou má ústa tichá, ale jeho srdce volá." "A co volá jeho srdce?" "Ribannu." (130.) ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Nesmrtelná filmová klasika, Vinnetou před osudovou volbou a já si říkám, jak mohl ve třetím filmu zemřít střelou do srdce, když už tam žádné srdce nebylo, protože si ho právě teď a tady vyrval, aby zabránil válce. Strhující dobrodružství, láska, silné emoce, Old Shatterhand a Vinnetou v nejlepší formě, k tomu mladý Terence Hill, dokonalý Castlepool a důstojný padouch, kterého skvěle doplňuje jeho slizký poskok Kinski. Rozhodně jedna z nejlepších mayovek, která potěší i po letech a mnoha reprízách. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (38)

  • Podle vzpomínek lidí ze štábu tehdy mezi Karin Dor (Ribanna) a Terencem Hillem (Merril) přeskočila jiskřička už při prvním seznámení a později spolu začali být vídáni stále častěji. Dokonce prý spolu párkrát odjeli i na oběd do Splitu, a když se natáčelo ve slovinské jeskyni Postojna, tak prý i do nedalekého italského Terstu, kam v přestávkách natáčení také rádi jezdívali Pierre Brice (Vinnetou) a Lex Barker (Old Shatterhand). (HawkeyP)
  • V scéne, kde idú Ribanna (Karin Dor) a Winnetou (Pierre Brice) do jaskyne, je možné vidieť, ako Ribanna niekoľkokrát zmení svoje oblečenie. (Odpocivadlo)
  • Jiné názvy filmu v různých zemích světa - Belgie: Winnetou - Le Trésor des montagnes bleues/Winnetou - De schat der blauwe bergen. Dánsko: Krigerhovdingen Winnetou. Francie: Le Trésor des montagnes bleues. Velká Británie: Last of the Renegades. Holandsko: Winnetou keert terug. Itálie: Giorni di fuoco. Jugoslávie: Vinetu II deo. Rakousko: Winnetou - 2. Teil. Polsko: Winnetou II: Ostatni renegaci. Portugalsko: Winnetou - Revolta dos Apaches. Švédsko: Västerns laglösa. Švýcarsko: Winnetou - 2. Teil. Španělsko: La Carabina De Plata. USA: Last of the Renegades. (hippyman)

Reklama

Reklama