Reklama

Reklama

Gunman: Muž na odstřel

  • Česko Muž na odstřel (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Sean Penn hraje vyčerpaného bývalého žoldáka a zabijáka Jima Terriera, který by svou minulost rád nechal za sebou. Jediné, po čem touží, je konečně se usadit se svou dávnou láskou. Ale tajné služby se svých bývalých oveček tak snadno nevzdávají. Jim bude muset očistit své jméno a postavit se organizaci, pro kterou pracoval. Býval jejím vykonavatelem, dělal strašné věci a byl přesvědčen, že pomáhá světu. Mýlil se a jeho bývalí zaměstnavatelé se ho teď snaží zabít. V patách mu je démonický Javier Bardem, který už dvakrát přesvědčil, že hrát zlosyny bez špetky svědomí opravdu umí (ve filmu Tahle země není pro starý bez emocí vraždil na potkání, ve Skyfall zatápěl samotnému Jamesi Bondovi). Rozbíhá se dramatická hra na kočku a na myš, která vede Seana Penna přes půl světa. Ví, že neuteče nikam. Jediný způsob, jak se zachránit, je zabít ty, kteří ho chtějí zabít. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (334)

0verseer 

všechny recenze uživatele

Slušné základy (dobré herecké obsadenie, lokácie, niekoľko fajn nápadov) sa v Gunmanovi pretavili do rozporuplného celku. Penn ako akčný hrdina nesklamal (ba naopak, prišiel mi ešte zaujímavejší ako Neeson v 96 hodín), Bardem a Elba však na svoje herecké kvality zostali trestuhodne nevyužití. Taktiež kvitujem snahu vykresliť hlavnú postavu v hraniciach uveriteľnosti (nepriestrelná vesta, zranenia, zdravotné ťažkosti), ktorá sa vo väčšine tuctových akčňákoch moc nenosí. Škoda tých niekoľko vyložene blbých miest, ktoré sa počas akcie objavili, kedy sa divák proste musí chytiť za hlavu. Nebyť toho, pokojne by som tomu naparil štyri. Lenže odpúšťať prešľapy v akcii akčnému filmu by bolo postavené na hlavičku... ()

zubrik66 

všechny recenze uživatele

Napriek všetkým tým prestrelkám chýba filmu iskra. Postavy sú málo pravdivé. Sean sa veru nepretrhol a Javier detto. ()

mirkath1 

všechny recenze uživatele

Opravdu úžasný chlap tenhle Sean Penn- s vizáží věčného kluka, byť trochu pomačkaného obličeje. Charisma jen čiší a hraje báječně-věřila bych mu cokoli. Mám ho v hledáčku už od Zlých hochů. ()

tatopulos 

všechny recenze uživatele

Tuctové a velice nepravděpodobné jako podobné snímky z USA. Nesmrtelnost hlavního (anti)hrdiny je obdivuhodná. To už snad Bezva finta je realističtější. Podobné snímky- Rambo 2,Rambo 3, Barbar conan, Komando. A přitom tady máme kvalitnější s podobným námětem, namátkou třeba- Profesionál , Tělo mého nepřítele, Ho ! Samotář (s Belmondem). Nebo také podobné téma s Delonem- Štír, Bojovník, Tony Arzenta, Osudový kruh... Ještěže jsem po skončení měl v záloze Proroka od Audiarda. ()

helrohir 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo celkom slušný akčný film so zaujímavo vytipovaným obsadením. Akcia má grády a hlavne kontaktné súboje sú natočené prehľadne a s kvalitnou choreografiou. Mať lepší scenár s nejakým emocionálne podfarbeným príbehom a lepšie konečné vyústenie deja, mohlo ísť o rovnocenného protivníka aj takému "Taken". Takto je to len slušný priemer, ktorý medzi podobnými filmami ničím nevyniká. 60%. ()

MartinTerran 

všechny recenze uživatele

V celku dobrá akčňárna o bývalém agentovi, který ale evidentně nic ze svého výcviku nezapomněl. Příběhově to nic převratného což lze poznat z obsahu a zpracování je průměrné. Že se z akčních hrdinů dělají Ramba jsem si už zvykl, ale tady z něj dělají něco mezi Terminátorem a Bohem, což na věrohodnosti filmu nepřidá. Doufal jsem, že aspoň ten konec udělají věrohodnější, ale bohužel amíci to asi jinak neumí. Hodnocení: 57/100. ()

Stepa777 

všechny recenze uživatele

První díl 96 hodin od tohoto režiséra byl fakt lepší než tenhle film, bylo to víc napínavé. Ale tento film je pořád dosti dobrý a určitě stojí za zkouknutí. Děj je dost jednoduchej a nenabízí nic moc zajímavého s dějovými zvraty. Každopádně akce je podobná jako v 96 hodin.. některé akční scény se fakt vydařily... Sean Penn si to dává dost dobře. Herce vybrali taky dobré. Sice jsem dal 4*.. na ně to asi úplně nemá, ale 3* by byly málo. ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Bez Šóna by tento snímek nevydělal ani groš.Jenomže on tu je,úplně v jiné pozici a ještě fušuje do všeho jako bývalý žoldák,kde ho v srdíčku a mezi nohama tře touha vidět zas svojí milou.Bourne a Bond v jednom a přitom zde určitě není plno akce,nemění se lokality,ale ten nádech jsem tam cítil stále.Hlavně Penn vypadal jak celej Daniel Craig a řikám si,Penn by byl skvělý James Bond,když figuru a charisma na to má.Pak je tu další herec a to J.Bardem,který toho moc neřekne a Idris Elba je jako postava na závěr přímo eso-peso,kterou snad si někdo vycucal z papíru na poslední chvíli.Průměrný ačkní thriller,který na jeden večer stojí za to,ale už si ho nikdy nebudete pamatovat. ()

elanista1 

všechny recenze uživatele

Vo filme mi vyslovene vadila Jasmine Trinca, naopak Javier Bardem bol výborný. Gunman je klasický akčný thriller, v ktorom je hlavný hrdina prenasledovaný bandou zabijakov, ktorých tu už boli stovky. Pozerať sa to pochopiteľne dá, ale zapamätať si z toho veľmi nie je čo. ()

Facerr 

všechny recenze uživatele

Dřív byli hlavní klaďasové nesmrtelný, pak se z nich udělali obyčejní smrtelníci a dneska hold frčej hrdinové s handicapem. Sean si svoje krize odehrál docela dobře, ale nakonec celej příběh je jedno velký martyrium. Na mě to ale nějak nezabíralo. Přes Seanovi herecký kvality jsem k němu nějak nepřilnul a ani celá podívaná mě nedostala do kolen. Nicméně kvituju možnou autentičnost příběhu a i za ní dávám dohromady tři hvězdy. ()

Spilif 

všechny recenze uživatele

Už je to chvilka co jem tu napsal poslední koment protože teď na filmy nebylo nějak moc času... Ale dnes se to zlomilo a na klidnou letní noc padla volba na Gunmana a byla to volba opravdu výborná!!! Já jsem nadšenej i pře sto že je ve filmu už mnoho viděného a ten závěr nebo ono snad i celej film je takovej průhlednej ale je to koncert. Oku alespoň mému lahodil ve všech směrech! Nádherná Jasmin Trinca které to neuvěřitelně seklo v celém filmu a hlavně na večeři při prvním setkání po osmy letech... A ten její pohled právě tam sem ji zbaštil se vším všudy :-D... Sean Penn pro mě ve fantastické fyzické kondici no jo je to herec a film si to žádá ale i přesto smekám. Jestli někdo váhá zda koukat nebo ne myslím že tenhle film je trefa do černého jak večer nebo při odpolední siestě:)... Pro mě podívaná měsíce :) ()

dudo24 

všechny recenze uživatele

Priemerný akčný triler. Nič čo by sme už nevideli. Plus dávam za použitie reálnych bojových taktík – neviem či všetko bolo autentické ale napríklad strieľanie cez stenu, presuny pri prestrelke aj diverzné stratégie vyzerali solídne. Sean Penn bol fakt vysekaný, len som čumel. ()

srolyma 

všechny recenze uživatele

Šón kdysi v Koňgu za mrzký žoldnéřský peníz odstřelil koňského ministra a musel ze země narychlo prchnout, aniž by se rozloučil se svou tehdejší velkou koňskou láskou. Po pár letech se zcela neprozřetelně mezi Koňany vrací, aby tu za ještě mrzštější peníz vrtal humanitární studny. Minulost ho samozřejmě rychle dostihne a párek Koňanů se ho pokouší zcela nehumanitárně oddělat. A tak Šón prchá z Koňga podruhé a čeká ho nelehký úkol, aby navzdory svému pokročilému věku, zchátralému tělu a oteklému mozku vypátral, kdopak že to po něm tak pase. Do toho se zase přimotá ta stará koňská láska, bývalí koňští přátelé a nepřátelé a máme tu celkem slušný akčňák, který sice neoslní, ale ani nijak zvlášť nenudí. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Ak máte radi novodobé a unikátne filmové skvosty, Gunman nie je voľba pre vás. Jednoduchá, predvídateľná a naivná akčná jednohubka, ktorá neprináša nič nové a ktorá sa vezie na vlne typu "to tu už dávno bolo" a konanie niektorých postáv katastrofálne. Klasický príbeh "good guy vs bad guy", ktorý by som si ale druhýkrát nepozrel. Priemer. 50 % ()

baclajean 

všechny recenze uživatele

Pomerne prekvapivá rola pre Seana Penna, treba však uznať, že to zrak nekole. Penn aj po päťdesiatke drží svoje telo vo vskutku obdivuhodnej forme. Naopak Bardem príliš neoslnil, ani herecky ani charakterom postavy, ktorú pre neho pripravili. Akčná pecka plná azda všetkého, čo by v tomto type filmu malo byť. Napriek rozpačitým hodnoteniam užívateľov dávam 4/5. ()

Související novinky

Největší propadáky roku 2015

Největší propadáky roku 2015

29.11.2015

Člověk občas slýchá zábavný argument, že nemá ten či onen film předem odepisovat, ale má si na něj udělat názor až poté, co ho uvidí. Vzhledem k tomu, že jde do českých kin zhruba 250 filmů ročně (a… (více)

Reklama

Reklama