Reklama

Reklama

Daniel žije v Marseille a zná ji lépe, než kdo jiný, každou zkratku, každou jednosměrku. Jeho největší vášní je rychlost, která je samozřejmě větší, než si umí marseillská policie vůbec představit. Začínal jako poslíček, který rozvážel pizzu a nyní má taxikářskou licenci. Svůj vůz speciálně upravil a ze všeho nejraději má zákazníky, kteří mají naspěch. Až jednou sveze tento fenomenální taxikář policistu, který má problémy nejen s gangem, který vykrádá banky, ale i se svým řidičákem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (409)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Jeho tempo je vražedné. Jeho revírem jsou silnice Marseille. Řeč je o taxikáři Danielovi (Samy Naceri), který povýšil své řemeslo poslíčka na taxikáře. Svým speciálně upraveným Peugeotem si s nějakým dodržováním rychlosti nedělá starosti, hlavní je dovézt zákazníka včas. Ale jednou veze policistu Emiliena (Frédéric Diefenthal), který má naopak se získáním řidičáku nesmírné problémy, a na nic netušícím Danielovi si vysloveně smlsne. Aby Daniel neztratil řidičák, souhlasí, že bude nějaký čas dělat Emilienovi osobního šoféra - ve službách policie.. Pokud se řekne Francouzský film, nebo ještě lépe - Francouzský AKČNÍ film, tak jméno, které každému naskočí je Luc Besson. Sice režii Taxi nechal na Gérardu Pirèsovi (a rozhodně neudělal špatně), ale Bessonův rukopis z filmu čiší v každé scéně. Skvěle natočené jsou veškeré akční scény, hlavně (samozřejmě) jízdy taxíkem napříč ucpaným městem. Kromě akce film nabízí i nespočet (no oproti dalším dílům je jich bohužel méně) vtipných scén - hlavně špičkování mezi hlavními hrdiny. Po herecké stránce také nemám co vytknout - Samy Naceri, Frédéric Diefenthal i jejich ženské protějšky - Marion Cotillard, Emma Wiklund - prostě lahoda.. ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

Čakal som od toho viac. Ubehlo to síce ako voda a občas to je príjemne strelené, ale očakával som skvelú akčnú nálož plnú zbesilých naháňačiek, čoho som sa napokon nedočkal. Ústredná dvojica si ma nezískala, vtipy ma nerozosmiali, akcia ma neohúrila a o príbehu škoda reči. Jediné, čo stálo za to je kamera a dve-tri jazdy taxíkom. Strávený čas však neľutujem, neohúrilo ma to, ale nie nutne nepáčilo. Také lepšie dve hviezdy. ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele

Na Taxi jsem se podíval na doporučení kolegy z práce, který se rozplýval nad tím, jak je to vtipný film. Ode dneška budu jeho doporučení brát s rezervou, protože nejspíš u sledování TV hulí trávu. Za celou dobu jsem se ani jednou pořádně nezasmál a protože mi nikdo neumřel a nejsem mrzout bez smyslu pro humra, mám za to, že Taxi není komedie. Ale abych nekřivdil...mám rád nekorektní humor ve stylu Futuramy a Simpsonů a inteligentní humor ve stylu MASH...ideálně pak kombinaci v podobně britského humoru. Je tedy možné, že v Taxi je nějaký druh delikátní vtipnosti, který mi unikl. Tím se ale pro mě stává spíš akčním filmem. A tady už nespokojený nejsem. Nějak se povedlo namíchat pohodový film s pěknými akčními scénami, takže nejde o thriller, ale o neškodnou podívanou, kde si frantíci utahují ze skopčáků, ale především s policajtů. Na mě to bylo legrační málo, ale zase to nebylo nevkusné, takže vysloveně zklamaný nejsem. Akční film pro holky. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Bezmyšlienkovitá jednohubka na večer po ťažkom dni, pokiaľ nie ste zrovna taxikár alebo policajt bez rešpektu na pracovisku. Besson tu cieli na, povedzme že menej inteligentné publikum s tým, že s vypnutým mozgom túto jazdu bez bezpečnostného pásu zvládne každý, kto nie je salónny intelektuál. Od príbheu som popravde čakal viac a koniec koncov aj od automobilových naháňačiek. Od logiky som nečakal vôbec nič, ale dokonca v tomto film predčil moje nulové očakávania, pretože tu nedáva zmysel absolútne nič v žiadnom smere. Ale ono asi aj to bol zámer pána Bessona. 50% ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Zcela jistě jedna z top nejen francouzských komedií let minulých. Když jsem býval mladší, tak jsem film zbožňoval a viděl mockrát. Úžasný nápad s taxikářem, který rád prohání gumy. Člověk se u toho královsky baví. Díky několika úžasným postavám, bravurně zahraným, jsem se dost nasmál. Vše má obrovské tempo a žádné hluché místo. Už jsem film viděl dávno, ale tuším, že když si to včas stopnete, tak lze zahlédnout bobra Marion Cotillard, takže pokud máte pro strach uděláno, tak s chutí do toho. Celkově to vidím asi na 3 *. Další pokračování se mi líbila více. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (16)

  • V scénach z prvej spoločnej jazdy ústredného dua sa v pozadí opakujú budovy, ktoré už boli prejdené. (Real Tom Hardy)
  • Před první loupeží krade Rachid (Sébastien Pons) Peugeot 106 Rallye, ale když k němu přijde policista po přestřelce, už sedí ve 205 GTi. (Maverick86)
  • Formule, ve které v závěru sedí Daniel (Samy Naceri), má polep Police Nationale CRS. Jedná se o znak francouzských policistů nasazovaných především jako tzv. těžkooděnci na demonstracích a nepokojích. (Horryx)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno