Reklama

Reklama

Daniel žije v Marseille a zná ji lépe, než kdo jiný, každou zkratku, každou jednosměrku. Jeho největší vášní je rychlost, která je samozřejmě větší, než si umí marseillská policie vůbec představit. Začínal jako poslíček, který rozvážel pizzu a nyní má taxikářskou licenci. Svůj vůz speciálně upravil a ze všeho nejraději má zákazníky, kteří mají naspěch. Až jednou sveze tento fenomenální taxikář policistu, který má problémy nejen s gangem, který vykrádá banky, ale i se svým řidičákem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (409)

WolfR 

všechny recenze uživatele

Taxi, je svěží, oddechová Francouzská akční komedie. Parádní, rychlá, vtipná jízda s příjemnými postavami (herci), hláškami, jednoduchým dějem a super kárami! Zaručeně se pobavíte! Ovšem nedoporučuji se na to dívat víckrát. Protože při opakovaných projekcích, už se tak dobře nepobavíte, omrzí vás to. Proto 3 hvězdy. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Kdysi to byla hodně skloňovaná akční taškařice. S cihlou na plynu se tehdy po marseilleských ulicích proháněl Peugeot 406 řízený zběsilým taxikářem, herci sypali jednu hlášku za druhou a produkční tým Luca Bessona si mohl mnout ruce. Výsledek se nemusel zatěžovat nějakým dějovým uměním, jednoduše se v klipovém stylu jen prchalo, pronásledovalo a efektně bouralo. Prostě hlavní role tady hrají auta a pár užvaněných Francouzů. Much to mělo hodně, ale koho to zajímá. ()

Reklama

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Sympatická herecká dvojice a kouzelná M. Cotillard mě nutí přidat hvězdičku k plánované trojici. Nejsem totiž typ na honičky v autech, i když tady jsou zvládnuté výborně. Na filmu mi jediné vadí to, co se teď nějak rozmáhá ve všech nejen komediích, a to zesměšňování policie. Trapné. Doufám, že se teď nemotám mezi jednotlivými díly, ale myslím, že toto se děje snad u všech dílů Taxi. A jediné, co bych rád řekl a zeptal se! Není ta hudba náhodou z Pulp Fiction??? ()

JADIM 

všechny recenze uživatele

Není to úplne to, čo som čakal, keďže druhý diel som už videl. Navonok sa to tvári ako Akčná Komédia, ale v skutočnosti je to taká jednoduchá kriminálka. Akcia je veľmi dobrá, ale je jej minimum. Komédia už iba obstojná a je jej ešte menej. Nejako to už prefrčí, hlavne vďaka sympatickému opálenému Taxikárovi. 5/10 (Videné 10.1.2020, CZ dabing) ()

Džejkop 

všechny recenze uživatele

Skvěle natočené, pořádně našlapané, solidní soundtrack, super rychlý taxík, prototyp auta (ninja, ňak) komisař Gibert a ulice Marseille (Need for Speed, ti co hráli tak vědí). Všechno je zkombinované tak, že to do sebe perfektně zapadá a vytváří nanapodobitelně vtipnou komedii. Já se skvěle bavil a to i podruhé a potřetí. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (16)

  • V scénach z prvej spoločnej jazdy ústredného dua sa v pozadí opakujú budovy, ktoré už boli prejdené. (Real Tom Hardy)
  • Formule, ve které v závěru sedí Daniel (Samy Naceri), má polep Police Nationale CRS. Jedná se o znak francouzských policistů nasazovaných především jako tzv. těžkooděnci na demonstracích a nepokojích. (Horryx)

Reklama

Reklama