Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Oblíbený temný hrdina Hellboy se vrací na plátna kin s plnou parádou. Pod hlavičkou ÚPVO (Úřadu paranormálního výzkumu a obrany) se vydává do Londýna, kde se probrala ze záhrobí obávaná čarodějnice Nimue. Hellboy musí "Královně krve" zabránit, aby seslala na svět lidí smrtící morovou ránu. Ta však potřebuje nejprve nabrat síly poté, co ji v dávných dobách zabil samotný král Artuš a její rozčtvrcené tělo ukryl napříč celou Anglií. Rohatý cynik má naštěstí k ruce svého nevlastního otce, profesora Trevora Bruttenholma, a kamarádku Alice, mimořádně nadané médium. Spolu s nimi odhalí šokující pravdu o svém původu i poslání. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (629)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Nechat padesátimilionový velkofilm napsat celovečerně debutujícím scenáristou a předpokládat, že to pak bude v režii béčkařského řezníka z Anglie „nějak“ fungovat, je opravdu ignorantská kalkulace a dobře producentům tak, že film propadl. Ač zde zřejmě byly snahy se fanouškům komiksové předlohy zavděčit, Cosbyho scénář pro dvouhodinový film absolutně nefunguje a působí jako přeplácaný a nesoudržný paskvil, kde ploché postavy mezi sebou nemají pražádnou chemii, nejsou z nich cítit žádné emoce, ba i jejich motivace ve všem je naprosto mělká nebo rovnou zcela nahodilá. Hellboy působí jako počítačová hra, kde skáčete z lokace na lokaci, abyste pokaždé dostali klíč, který vás posune někam dál v povrchním (a zdánlivě nepotřebném) ději. A k tomu hromada, ale opravdu nechutně velká hromada digitálního bordelu. Ale když dám stranou i ta nejzákladnější očekávání, co od každého filmového média mám (jinými slovy vypnu mozek), zkrátka mě to jako diváka absolutně nebavilo. Já vlastně po těch dvou hodinách nepřišel na to, čím mě tenhle otřesný neúspěch měl zaujmout. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Harbour fantastický, R-kové gore šťavnaté a tam to končí. Žiaľ. Keď začali vyliezať démoni a chrúmať civilistov, tak som si priadol blahom, že finaly teraz to konečne začne a... Takto. Comix, ktorý nemá luxusného záporáka a hlavne (!) finále nemá absolútne šancu. Pocitovo 5 hodnový epos zosekaný na 100 minút žvástov a dilém, a 20 minút akcie. 50% ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nedá sa nič robiť, Hellboy je zatiaľ najhorší blockbuster sezóny a možno aj posledných rokov. Pritom namaskovaný David Harbour je sympatický pekelný chlapec a podobne, ako s Ronom Perlmanom by som s ním rád šiel na pivo. Lenže problémy sa nabaľujú už od samotného scenára. Záporáčka je doslova skladaná tri štvrtiny filmu dokopy, aby sa na niečo zmohla a predtým všetci len konštatujú, že ona sa do riti vráti a čo teraz s tým. Prasačie monštrum je väčší fail než Jar Jar Binks a ani odtrhnuté končatiny a množstvo brutality nevyvolávajú vlastne vôbec žiadne emócie. Marschall so svojim absolútne nijakým vizuálom toho veľa nezlepšil, najhoršie zločiny sa ale museli diať v strižni. Tak odfláknuté finále by sa malo púšťať na filmových školách, ako proste netočiť blockbusterové finále. No a humor by tu aj mohol fungovať, ak by bolo niečo vtipné už na papieri, z ktorého sa po večeroch herci učili repliky. Asi sa pritom cítili dosť divne. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Vazne jste cekali neco jinyho, kdyz byla rezie sverena Marshallovi? Ja teda ne, proste jsem cekal krvavy, akcni becko a presne to jsem dostal. Z nacancanejma MCU filmama se to samozrejme neda srovnavat, ani trikama, ani vizualem, tohle vypada proste o tridu levnejs, ale tak nejak to ani nevadi. Hlavni problem mam v tom, ze se tvurci do dvou hodin snazili narvat dej, kterej by stacil tak na tri filmy. Jak kdyby vzdy dostali skvelej napad na nejakou cool scenu, tak ji sem honem soupli, vsechno vypada spravne cool, drsne, misty i velkolepe a za dve minuty uz musime dal, protoze neni cas se zdrzovat. Takze ty nejvetsi pecky byly vlastne provareny uz v ukazkach a navnazenej clovek, kterej se tesi, ze to, co melo v ukazce nekolik vterin, tu bude na x desitek minut, bude zklamanej. Zamrzi to obzvlast u utoku monster a letu na drakovi. Co se tyce hercu, Harbour vypada drsnejc, namakanejs a demonstejc nez Perlman, ale bohuzel se sympaticnosti a charismatem to je slabsi. Ostatni tu jsou vicemene jen do poctu, ani jeden nejak nestoji za zapamatovani, zamrzi to obzvlast u Milly, to byl fakt krok mimo. Ale celkove to zadnej velkej pruser neni, naopak je to docela fajn zmena, radne krvava a ufuckovana a nemam problem na to jeste nekdy kouknout. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $50miliónovTržby USA $21,903,748Tržby Celosvetovo $43,300,000Tržby za predaj Blu-ray v USA Tržby za predaj DVD v USA ║ Od Neila Marshalla som moc toho nečakal, maximálne servátku, miš-maš bordel. Nakoniec ma prekvapil, aj keď brutálne krvavým scénam sa nevyhol, ponúkol v rámci svojej tvorby nadmieru konzumný R-kový film. Herecky fajn, hlody, frky občas pobavili, prehľadná v celku úderná akcia, triky až tak zbytočne netrčia, ten diviak ako ninja korytnačiek je tam troška fopa ale dobre, udrží sa to v dobrých priemerných vodách. Prvý krát tu máme film od Marshalla bez väčšej citovej újmy. /videl v kine: 60%/ ()

Galerie (180)

Zajímavosti (23)

  • Natáčelo se od 12. září do 23. prosince 2017 v Anglii a Bulharsku. (Varan)
  • Na rozdíl od Hellboy (2004), kde Hellboye Ú.P.V.O. tají, v tomto filmu o něm ví celý svět. Také je o něco starší a zkušenější. (3T)
  • Hellboy patří mezi nejoblíbenější postavy Dark Horse Comics, 3. nejznámější komiksové vydavatelství po DC a Marvel. Avšak mají pod svojí střechou velice zvučná jména komiksů jako je „Maska“, „Sin City“, „Usagi Yojimbo“, „Buffy The Vampire Slayer“ anebo sérii „300“. Osud Hellboye rozhodne, jestli si ve spolupráci s Legendary AF také založí vlastní multiversum, tedy DHCU. (3T)

Související novinky

Hellboy se brzy dočká dalšího rebootu

Hellboy se brzy dočká dalšího rebootu

19.02.2023

Po posledním Hellboyovi z roku 2019 od režiséra Neila Marshalla (epizody Hry o trůny) to vypadalo, že se rudý ďábel z pera Mikea Mignoly na pár let zase uklidí někam stranou. Snímek totiž narazil u… (více)

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (více)

Nový Hellboy je oficiálně fiasko

Nový Hellboy je oficiálně fiasko

24.05.2019

Reboot Hellboye od režiséra Neila Marshalla (Centurion, Hra o trůny) byl po pěti týdnech definitivně stažen z kin. Snímek za tu dobu utržil 21,9 milionů dolarů na domácím trhu a jen necelých 40… (více)

Hellboy v kinech zklamal

Hellboy v kinech zklamal

15.04.2019

Společná snaha studií Lionsgate a Millennium vrátit do kin komiksového Hellboye s novou tváří a v novém, předloze věrnějším pojetí, tragicky nevyšla. Snímek obdržel v diváckém hodnocení CinemaScore… (více)

Reklama

Reklama