Reklama

Reklama

Jak vycvičit draka 3

  • USA How to Train Your Dragon: The Hidden World (více)
Trailer 5

Obsahy(1)

Ostrov Blp je dračí ráj obývaný Vikingy, nebo vikinský ráj obývaný draky, jak se to vezme. Bývalí odvěcí nepřátelé tu žijí v záviděníhodné harmonii. Vládne jim mladý náčelník Škyťák, který miluje létání s okřídleným parťákem Bezzubkou. A miluje i svoji kamarádku Astrid, jen jí to ještě nestačil naplno říct. Paradoxně právě láska se stane předzvěstí mračen, která se nad Blpem začnou stahovat. Škyťák je v tom nevinně, může za to rozkošná bílá dračice Bleskoběska, jež doslova omráčí Bezzubku, který se pod jejím vlivem promění z obávaného Nočního běsu na nejistého puberťáka. Možná i proto včas ve vzduchu neucítí nebezpečí pro všechny draky, které se ke břehům ostrova blíží. Ve snaze najít pro ně nové útočiště se Škyťák a Astrid vydají pátrat po mýty opředeném Skrytém světu, v němž by se všichni draci mohli před touto hrozbou ukrýt. Najdou ho? A najdou ho včas? (CinemArt)

(více)

Videa (9)

Trailer 5

Recenze (338)

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Tak tu máme (snad) finále jedné z nejpovedenějších animovaných sérií, která si naštěstí dokázala udržet kvalitu. Samozřejmě i tady platí pravidlo, že s každým dílem je animák blbější, ale jako důstojné završení to funguje na výbornou. Docela mě mrzelo, že humor byl tentokrát opravdu cringe a stupidní, přičemž jsme s rodinou nechápali, jak se celý sál může smát. Nejvíce to šlo vidět na Škyťákových parťácích, z nichž byli tentokrát opravdoví dementi, kteří se ve své hlouposti neustále předháněli. U záporáka jsem pak zase nechápal, proč draky rovnou nezabíjí, ale první je uspává (nedělejme z dětí blbce, ve starších animácích se normálně zabíjelo). Abych jenom nekritizoval, tak musím pochválit hudbu, která byla tradičně skvělá. Samotná animace byla zase neskutečná a realistická. Doufal jsem v něco lepšího, ale i tak dávám 75% ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Vizuálně velkolepější rodinný animák aktuálně nepamatuju. Přehlídka nádherných, dech beroucích záběrů (dračí "tokání" je absolutní top) a celkově skvělé a v závěru náležitě dojemné završení výborné fantasy trilogie. Doufám, že za deset let někdo schopný natočí její plnohodnotnou hranou verzi... ;-) 80 % ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Po dvou skvělých dílech pro mě tento film těžkým propadákem, a to jsem se tak těšil... Oba předchozí dračí snímky přinesly parádní animaci, výborný příběh a hodně dobrý humor, z toho všeho zbyla v tomto snímku je ta animace. Nový příběh byl neslaný, nemastný a jen parazitoval na tom, co už dvakrát vyšlo, humor musel vyklidit pole neustálému moralizování a hraní na city a já jsem se poprvé u cvičení draků nudil. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Po pěti letech jsme se dočkali třetího dračího dobrodružství nerozlučné dvojky Škyťáka a Bezzubky, kteří to tentokrát neměli vůbec jednoduché a jejich vzájemný vztah byl vystaven hned několika zkouškám. Pokud srovnám trojku s předešlými díly, tak je viditelný pokles kvality, nicméně i tak jde o svěží pokračování a důstojné ukončení trilogie zároveň, ve kterém nechybí akce, ani humor (viz vzájemné oťukávání obou nočních běsů a Rafana ve vězení), a oplývá dechberoucími animovanými scenériemi. Hlavní záporák byl na jednu stranu charismatický, ale na druhé straně jsem se nemohl zbavit pocitu, že tvůrci mohli z jeho postavy vytřískat víc. Třetí výlet na ostrov Blp, který sice neoplývá kouzlem prvních dvou dílů a zaměřuje se spíš na vztahová témata, ale i tak zaujme a pobaví. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Příběh o chlapci co potká dívku a pak drakovi co potká dračici. Vcelku jednoduchý příběh pro děti, který nevyhnutelně končí dobře. I přes všechnu předvítalnost a klišé, ale hodnotím film spíše kladně. Jelikož je film hezky udělaný, drak je velice roztomilý a příběh dokáže v obecenstvu vzbudit emoce. Jen mi zde trochu chyběl nějaký ten vtip. Jsem ale toho názoru, že tvůrci měli zůstat u jedničky. 55-60% ()

Galerie (118)

Zajímavosti (10)

  • Steven Spielberg měl možost si přečíst scénář v předstihu. To později komentoval s tím, že se u scénáře rozbrečel, a že je to jeden z nejlepších příběhů, které kdy viděl. Stejně oslavovala scénář i autorka předlohy, animační tým, scénář pochválil i hlavní přestavitel Škyťáka Jay Baruchel, i když měl možnost přečíst jen malou část. (Spinelion)

Související novinky

První významná filmová ocenění vyhlášena

První významná filmová ocenění vyhlášena

05.12.2019

První prosincové dny došlo k vyhlášení dvou ocenění a jelikož oba vyhrál stejný snímek, začíná tak velká spekulace o možném vítězi na Oscara. Před pár dny představil režisér Martin Scorsese na… (více)

Třetí drak letí k rekordním ziskům

Třetí drak letí k rekordním ziskům

25.02.2019

Třetí a závěrečný snímek trilogie Jak vycvičit draka o minulém víkendu konečně přistál v kinech a jak už je nyní jasné, bude z toho rekordní rozlučka. Jak vycvičit draka 3 totiž za víkend v Americe… (více)

Reklama

Reklama