Reklama

Reklama

Duben 1945. Zatímco se spojenecká armáda pokouší o finální ofenzívu na evropské frontě, ujímá se válečný veterán, armádní seržant Wardaddy (Brad Pitt), velení tanku Sherman a vydává se s jeho pětičlennou posádkou na vražednou misi v týlu nepřítele. Tváří v tvář přesile početní i palebné a v doprovodu naprostého zelenáče, který se v jejich četě souhrou okolností ocitl, je Wardaddy se svými muži nucen získat navzdory veškeré pravděpodobnosti štěstí na svou stranu a dovést do úspěšného konce své hrdinské pokusy zaútočit na samotné srdce nacistického Německa. (Falcon)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (1 549)

novoten 

všechny recenze uživatele

Snaha o to, aby se Tanková patrola stala živoucím pomníkem pro vojáky druhé světové, sice slibuje hodně, ale dostává na frak ve chvíli, kdy se Ayerovi začnou mlátit žánry mezi sebou. Uvěřil bych jak neporazitelné posádce Fúrie, tak slzám při opilých doznáních, ale jakmile se tyhle nálady potkávají a pravidelně střídají, je konec. A je to škoda, protože Pitt i Lerman dokážou bez mrknutí oka rozehrát každou sebemenší vedlejší linku až na samou hranu. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Film „Čtyři z tanku a Pitt“ jednoznačně boří zažitá klišé o tankistech. Tank tu již není útulným a vyvoněným místem ovládaným partičkou čistých, sympatických a za všech okolností kamarádských pšontků. Ne, je to hnusná, smradlavá a klaustrofobická kobka, kde se chčije a sere do plechových beden, s posádkou, na níž by si nejeden psychiatr s úspěchem udělal atestaci, ve složení jeblý Mexičan, vypatlaný a agresivní bruklynský vrah, transka jménem Šejla a hnusná, iritující neherecká mrdka Percy „JaxekurvamohdostatdofilmusPittem“ Džeksn. A tak jedinou sympatickou postavou je opět jen ten dvounohý miláček žen, dětí a mnohých mužů, za všech okolností rozkošný, přesličný a zářící Bret v roli Šaryka. Je to v podstatě úplně o ničem a s koncem, u kterého má jeden neodolatelnou chuť kopat se do koulí za zvuků Emejzink grejs, avšak tankisté naprosto splňují požadavky na ně kladené, tedy ovládat tank a kosit Wehrmacht, a natočeno je to až úděsně sugestivně a realisticky. No, realisticky… Na vojně ani ve válce jsem nikdy nebyl, rovnou od lučištníků jsem byl převelen do zázemí a jsem ten hodný strýček, co se v případě mobilizace důkladně postará o zabezpečení týlu a bude vám s nasazením šukat manželky a přítelkyně, aby nebyly mrzké, kdybyste se náhodou ze zákopů nevrátili v pytlích. Takže co já můžu vědět, že? Nicméně bylo to působivé jaxviňa a vůbec celkově úžasné. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $68miliónovTržby USA $85,817,906Tržby Celosvetovo $211,817,906Tržby za predaj Blu-ray v USA $15,493,533Tržby za predaj DVD v USA $17,318,340║ tak toto režisér David Ayer zvládol a náramne, opäť si našiel svoju pravú šálku kávy, je to drsné, kruté, nadmieru akčné, výbušné a v rámci danej doby a tankových súbojov to má silný atmosferický nádych, je veru na čo pozerať, má to dobré postavy dokonca aj taký herecký mišung ako Logan Lerman si tu našiel svoje miesto a prvý krát ma svojou hereckou akvizíciou nezhnusil a tak si odbil asi životnú úlohu,... záver mierne prehnane hrdinský ale dobre, beriem, bol to zážitok /90%/ ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Big Bear, Thomassi, Malarkey, jirijost, Georgex, Paxxx.cz, Volodimir2, Rambo 159, Petoss1, Hanna...to je výber mojich obľúbených užívateľov, ktorí majú radi filmy všeobecne, ale vo vojnovom žánri sa cítia rovnako ako ja zvlášť doma. Ak niekto z nich film štedro ohodnotil, tak prevažne z lásky k vojnovému žánru, ale určite nikto z nich nie je ani slepý ani blbý...Partia v tanku sa zišla parádna , B. Pitt je skvelý, scéna za stolom v nemeckom byte výborná, rovnako ako tanková prestrelka s nemeckým tigrom. To, čo sa nám tvorcovia snažia nakukať v závere však hraničí so zdravým rozumom. Keď v jednej z úvodných scén dokáže 14 ročný nemčúrik odstaviť panzerfaustom tank, tu v závere to nedokáže hneď 300 po zuby ozbrojených Nemcov. Ach jej...Film sa mi až do tohto momentu veľmi páčil, ale záver to poriadne zabil... Prečo Nemcov nemohlo byť 20-30? Prečo rovno 300? Schválne, koľko panzerfaustov ste napočítali? Ja, počas pochodu tej armády asi 7 kusov, potom boli otvorené 2 drevené bedne po 4 kusy, to je min. 15 kusov! B. Pitt si to pálil z guľometu jedna radosť, no v reálnom boji by to nebolo dlhšie ako 5 sekúnd...Film má dobrú atmosféru, akčné scény, je správne vojnovo "špinavý" a ten nešťastný záver beriem z veľkou rezervou z dôvodu, ktorý som opísal v úvode. ----- Blbci nie sme a to ani nemusíte mať špeciálne radi vojnový žáner, aby vám došlo, že záver je až rozprávkovo nereálny. O to viac, že sedia v tanku, ktorý bol nemeckej armáde skôr na smiech...70%. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

30 ton železa a ide sa - nacistov kosiť do lesa. Ayer sa po thrilleroch z policajného prostredia a zo špinavých ulíc presunul ešte do väčšieho bordelu. Brutalitu a nekompromisnú autentickosť, bez akýchkoľvek hollywoodskech omáčiek si však zobral so sebou a naporcoval nám ju ako troj-chodové menu. Prvý chod - deluxe herecké obsadenie, ktoré možno na prvý pohľad nevyzerá vábne a pri pohľade na casting by sa nejednému spravilo nevoľno, ja dávam dva palce hore. Neraz mi Pitt a spol. evokovali autentických bratov v zbrani. Druhý chod - luxusná vojnová atmosféra, prostredie tanku zvládnuté na jednotku, môžem prirovnať ku kvalitným ponorkovým filmom, kde je práca s kamerou tou najpodstatnejšou záležitosťou. Hlavný chod - pekelná atmosféra vojny, ayer sa naozaj s ničím nesral a porcuje nám jednu ponurú, krvavú a neúprosnú scénu za druhou, k tomu vykresľuje skutočné hrôzy vojny, ktoré nezanechávajú rany len na tele, ale hlavne na duši. Palec hore! 85%. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (81)

  • Píseň, kterou zpívají vojáci SS při pochodu ke křižovatce, je "SS marschiert in Feindesland", oficiální pochodová píseň Waffen SS. (Maulincio)
  • Podle scénáře byl Collier (Brad Pitt) závislý na hazardních hrách. (Gordy34)
  • M4A3E8 je střední tank s velmi slabým pancéřováním - čelní pancíř má 63 mm a postranní 38 mm. Pro srovnání Tiger I, který byl použit ve filmu, má čelní pancíř silný 100 mm a postranní 80 mm, Tiger II má čelní pancíř silný 150 mm a postranní 80 mm a těžší verze Shermanu M4A3E2 má čelní 101 mm a postranní 76 mm. Drtivá většina děl, kterými se osazovaly tanky Tiger I/II, měla průraznost 132 mm až 225 mm dle konkrétního typu děla. Šance na to, že by M4A3E8 odrazil nebo snad pohltil přímý zásah, byly proto naprosto mizivé. (KREI)

Související novinky

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

07.05.2022

Poslední snímky režiséra Davida Ayera (Drsný časy, Králové ulice) nebyly přijímány vůbec dobře. Sypat se to začalo už Sabotáží z roku 2014, následovala komiksárna od DC Sebevražedný oddíl, který se… (více)

Miliardový podvod v Hollywoodu

Miliardový podvod v Hollywoodu

20.02.2022

Hollywood následuje skutečný život, který zase následuje Hollywood. Herec Zachary Horwitz, známý také jako Zach Avery, se v malé roli objevil třeba vedle Brada Pitta ve filmu Železná srdce. Nejspíš… (více)

Shia LaBeouf si zahraje svého otce

Shia LaBeouf si zahraje svého otce

19.03.2018

Hvězda Transformerů si v posledních letech užila spoustu průšvihů, zároveň však opakovaně dokázala, že před kamerou pořád umí. Ať už se podíváte na válečný akčňák Železná srdce, nezávislák American… (více)

Comicsoví kriminálníci od Ayera

Comicsoví kriminálníci od Ayera

21.09.2014

Režisér David Ayer se doteď soustředil na policejní thrillery. Letos ale tenhle žánr výjimečně opouští, a po Drsných časech, Street Kings, Patrole a Sabotage uvidíme jeho tankový akčňák Železná srdce… (více)

Reklama

Reklama