Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Složité soužití rozvedených manželů v malém bytě rozděleném na dvě domácnosti tragicky ukončí smrt paní Rusové, která léta bojovala se závislostí na alkoholu. Zemřela na následky dlouhodobého pití? Toxikologický rozbor ale potvrdí přítomnost metanolu v lahvi, která byla nalezena vedle těla poškozené. Vrátil se do oběhu otrávený alkohol? Stala se žena další obětí metanolové kauzy? (Česká televize)

(více)

Recenze (68)

milwaukee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opět tři hvězdy. Jestli Víťa, profík na letadla neví, že "Vojenská letadla" od Václava Nemečka mají pět dílů a díl třetí vůbec nevlastní (pro upřesnění období WWII) , tak je to obyčejnej žabař. Případ sice vyřešil, ale ve srovnání s první a druhou sérií je ta třetí neslaná nemastná. Blažek vypadá jako Rumcajz a o dvou nových v týmu ani nemluvím. ()

quokam 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Urcite poctiva prace. Jsem rad, ze tvůrci trochu vysvetlili prehnanou zanedbanost Korejse z minuleho dilu. K pani Bockove - jsko herecku ji mam rad. Jeji vykon v Chlapovi byl z meho hlediska fenomenalni. Ale na policajtku z odd vrazd mi taky prijde typove trochu mimo. Nabizi se srovnani treba se slavnou Makepeacovou - to take byla "krehka" blondyna, ale neco ze sebe z toho policajskeho ducha vyzarovala, takze ji divak veril, ze na to psychicky ma. A naopak, prave citlivy ci az precitlively projev, ktery ma pani Bockova vypaleny v kolibce sveho talentu, je zde na prekazku presvedcivosti, leda by zde byl jakýsi vyvoj jeji postavy k psychicke vyhorelosti. Pokud si takovyto vyvoj scenariste vymysleli, pak je tde otazka, nakolik pocitali se vstupnimi psychologickymi testy a pokud pocitali, jestli to neni nejaka skryta kritika jejich prinosu ci funkcnosti. Nebot vzit policajtku na tak exponovanou funkci s tim, ze "od pohledu" se za rok za dva psychicky rozlozi, by byla znamkou bud krize systemu, nebo tvurci vyhorelosti scenaristu.Ale to uz moc predbiham. Typove by mi tam vice sedely treba drsnacky typu Elisky Krenkove nebo Jenovefy Bokove. Za mne pro tento dil poctivych 70 proc ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! Poměrně nenapínavý a nezajímavý případ, který nám připomněl jednu z nejtěžších zkoušek, jakou jsme museli v minulosti projít - prohibicí alkoholu kvůli těm pár chytrákům, kteří chyběli ve škole a nebyli zrovna nejostřejší tužky v penálu. Celá epizoda byla pojata takovou vtipnou až parodickou formou, a to nemyslím jen to velké modelářské zvíře, kterému v modelářském podsvětí nikdo neřekne jinak než Sharlock. Dojem zachraňoval hlavně Oldřich Navrátil, protože ono v rámci tohoto seriálu dost záleží na tom, kdo toho padoucha hraje, protože zdaleka ne každý ho hraje věrohodně a dobře. [70 %] ()

fafejt001 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No  nějak  to  není  ono .  Jo  případ  je  spletitý  ,  všichni  vyšetřují  ,  ale  něco  tomu  chybí .  Sršenˇ  je  tam  nějak  divně  vykreslen , trochu  jako  jelito . Juraj  rovněž . A  mladá  vyšetřovatelka  takový  omyl  scénaristů . I  ten  patolog  nebo  koho  hraje  Malý  ,  nemá  nějak  tu  svou bývalou  jiskru . SNAD  se  to  jěště  rozjede  příchodem  Hanuše ,  kterého  Kozák  nemusí  .  A  řekněme  si  kdo  jo ? To  usvědčení  bývalého  manžele  ,  dost   dobrý . Zatím  dám  ** a půl * . ()

Winster 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Excelentni Navrátil. Jiank hruza. Z pana Vladyky zde udelali postavu z veselohry. Pokus o artovku a hru se svetlem je zde uplne mimo...Pražák s Andělem zde hraji posledni housle (ti kteri tuto detektivku tvoří...) vysetrovatelka je neslana nemastna a namachrovany vyšetrovatel s absolutne odhodlaným výrazem mně zde uplne toci. kdyby to byla jina detektiva tak by dostala vic, ale protoze jde o PPO tak je to hnus. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (11)

  • Epizoda pojednává o metanolu, přitom Barbora Bočková (Adéla Čulíková) už předtím hrála v jiném filmu od České televize s názvem Metanol (2018), a to roli roli Jany Chmielové. (honajz)
  • Sršeň (Miroslav Vladyka) si půjčuje knihy „Vojenská letadla – letadla současnosti“ a „Vojenská letadla – letadla druhé světové války“ od autora Václava Němečka. (sator)
  • Lahev, ve které byl nalezen metanol, se vyráběla i dlouho před rokem 1989 a nesla označení „láhev plastová kulatá široké hrdlo PE“. (sator)

Reklama

Reklama