Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do pražských ulic se vrací vyřizování účtů mezi ruskojazyčnou mafií. Bohužel v rámci jejich boje přijde o život i zcela nevinný člověk. Mocní ve vedení mafiánských skupin jsou neúprosní a kdo nehraje podle jejich pravidel, musí z kola ven. Proniknout do těchto struktur vyžaduje vynikající úsudek, a ještě lepší kontakty. (Česká televize)

(více)

Recenze (62)

PenelopaW

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Krizová manažerka mne frustruje čím dál víc, i když jsem si říkala, že víc už to snad nejde, a i když vím, že je to jen v televizi. Kozák na rozdíl od ní vše řeší mezi čtyřma očima, věří vyřčenému a svoji nadřízenou nepodrazí. Ach jo, něco mi říká, že poslední epizoda bude ještě víc deprimující. Nechce se mi věřit, že by "zrádcem" byl vážně Pražák, i když vše na něj ukazuje. Že by byl Korejs až tak mstivý? Doufám, že novým vedoucím nebude Víťa Sršeň... ()

kacir 

všechny recenze uživatele

Videl som všetky časti a ani jednu nekomentoval, neohodnotil. Ale teraz mi to nedá... Všetko zhrnuté v jednom. Absolútne parádne herecké výkony, teda podľa mňa. Tam ja čo časť, nemám čo vytknúť, všetko som im veril. Výborná robota. Ale nepamätám si, že by som ostal tak nasratý a nevie ma to prejsť ako po zhliadnutí tejto časti... Akože tá pizda, ktorých je fakt momentálne teraz veľa v reále, čo si potrebujú dokazovať, ma srala už dávno.. Dramaturgia ide...Treba si uvedomiť, že je to príbeh, čiastočne podľa skutočných... Tí skurvenci v TV vedia ako zahrať s nervami.. A hrajú to tak, že si myslíme on bude ten zlý, (vieme všetci o kom hovorím) ale neverím..... ()

Reklama

bloom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jakmile se na scéně objevil Petr Štěpánek, začal jsem si přát, aby na to došlo. A v posledním záběru se mi to splnilo - obrovský fanservice a jedna ve třetí sérii jedna z nejsilnějších scén (na které byl ostatně celý díl dost bohatý). Případ sám o sobě byl docela zmatený a herecky ho odtáhnul Miroslav Hanuš (jehož Korejs asi evidentně ještě neopustil "temnou stranu"). ()

MirkaP 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Finále Devadesátek v předposledním dílu P1O - za to jedna hvězda navíc. Dalo se to čekat, když byl Kozák tak sentimentální a na Tůmu zavzpomínal. Ovšem realizace opravdu potěšila, zejména ta závěrečná scéna z dálky přes okno, všeříkající a přitom beze slov. /// Samotný případ tentokrát poněkud zastínily šílenosti paní e-krávy ředitelky, kterou skvěle podala Lucie Štěpánková. Uff, co dodat, nejhorší je srážka s blbcem. Jen nechápu Kozáka, že si nestěžuje. Asi hrdost. Kde je doprčic Dušan? ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vyšetřování případů, v nichž figuruje některá z východních mafií, mě nikdy příliš nebralo, a ani tentokrát se můj názor na věc nezměnil. Víc než samotný případ mě zaujalo spíše dění na oddělení, a to asi není u kriminálního seriálu úplně dobře. Tvůrci mě navíc silně otrávili tím, že se vydali ve stopách některých našich sportovních komentátorů, a tak jsem se opět jednou dočkal používání vzorů Němec a Japonec, takže podezřelým nebyl Armén ale Arménec... Co bude dál? Slova jako Mongolec a Kazachstánec už znám z džudistických tatami, budou následovat i Angličanec, Francouzec a Italec? No, případ mě příliš nebral a násilí spáchané na naší rodné řeči mě úplně otrávilo. / Poučení: Uč se cizí jazyky, tím naším se za chvíli nedomluvíš ani doma. 3*- ()

Galerie (16)

Zajímavosti (6)

  • Tvůrci uvažovali o variantě, že by vyšetřovatele Tůmu z Devadesátek (od r. 2022) hrál také zde Ondřej Sokol. Sokol byl pro a navrhl, aby ho o třicet let „ostaršil“ umělecký maskér David Šesták, se kterým se znal z natáčení pořadu Tvoje tvář má známý hlas (od r. 2016) a také z divadelní spolupráce na hře „Ujetá ruka“. Vytváření masky starého Tůmy by ale zabralo několik hodin času, což bylo časově neslučitelné se Sokolovým nabitým harmonogramem. Hledal se tudíž jiný herec ve věku sedmdesátníka. Byl osloven Jan Kanyza, který ovšem odmítl s argumentem, že už s herectvím skončil. Na roli nakonec kývl Petr Štěpánek. (fallrock)
  • Scéna, kdy Kozákova (Ondřej Vetchý) dcera Majda (Jindřiška Dudziaková) vykoukne z kuchyně do interiéru kavárny, byla poslední klapkou této série a celého seriálu vůbec. Došlo k tomu 1. března 2022 v podvečerních hodinách. Scéna se natáčela v reálné kavárně Hlína v Hybernské ulici, kterou v areálu zdejšího kampusu spoluzaložila a provozuje sestra spoluautora seriálu Jana Malindy. (fallrock)
  • Závěrečná němá scéna ze setkání Kozáka (Ondřej Vetchý) a kriminalistů Plíška (Bolek Polívka) s Tůmou (Petr Štěpánek) se natáčela v restauraci U Zpěváčků. Právě tato restaurace sehrála významnou roli v reálném případu, kdy se sem na toalety přiběhli umýt pachatelé potřísnění krví. Provozovatelka restaurace podezřelé zakrvácené papírové utěrky z toalety pro jistotu zajistila a předala policii. Následně z nich genetici zjistili DNA jednoho ze spolupachatelů. (fallrock)

Reklama

Reklama