Reklama

Reklama

Po smrti otce se čtyři sourozenci (Jason Bateman, Tina Feyová, Adam Driver, Corey Stoll) v různě složitých životních situacích vracejí do domu svého dětství, aby tu strávili týden pod jednou střechou společně s přehnaně starostlivou matkou (Jane Fondová) a nesourodou změtí drahých poloviček, bývalých partnerů i promarněných lásek. Na přetřes tak přichází jejich minulost a vztahy s lidmi, kteří je milují a znají nejlépe. Jejich společné soužití nakonec vyústí v hysterické a emocionální situace plné chaosu, humoru, lásky a vykoupení, které umí dát jen rodina. Ta nás sice vždycky dovádí k šílenství, ale stále nám připomíná naše nejčistší a nejlepší já. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (145)

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Opäť film, na ktorý treba byť správne naladený. Čo som nebol, preto ma tá rodinná disharmónia nezasiahla, prišlo mi to veľmi rozťahané a zbytočne dlhé. Ale miestami to bolo tak správne situačne vtipné, čo aspoň trochu tú napätú atmosféru odľahčilo. A Šofér má skutočne nenormálne odstávajúce uši. 2 z 5 ()

erased 

všechny recenze uživatele

This Is Where I Leave You je jedním z těch veskrze obyčejných filmů, které vycházejí se železnou pravidelností jednou nebo dvakrát ročně, ale s tou samou pravidelností dokážou i uhranout: prvotřídně obsazená a produkovaná hořkosladká komedie o rodinných trablech s dokonale sympatickými postavami, koňskou dávkou nostalgie, zdravou špetkou humoru i patosu a s melancholickým hudebním podkresem navíc. Prostě sladkobol jako vyšitý. Ale pokud je vše zmíněné natočené s citem, nemá cenu odolávat. Obzvlášť když příslib hereckého koncertu naplňuje beze zbytku. ()

Reklama

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Taká tá typická "Amerika" o jednej veľkej disfunkčnej rodine vo veľkom bielom americkom dome. Neurazí, no ani nenadchne. Celý príbeh "baví" hlavne vďaka súrodeneckým hádkam a ich miestami vtipným potýčkam. Keď však príde na rad rozoberanie vážnych, hlavne vzťahových vecí, stáva sa z tohto filmu nudná umelá fraška, akých sa ročne natočia stovky. Našťastie väčšinou v pravom okamihu zaznie nejaká podarená sarkastická poznámka, alebo sa udeje niečo, čo po nevýraznej pasáži vytrhne film z biedy. Aj herci sú tentokrát znesitelľný. Potešil ma najmä Olyphant v pre neho veľmi zvláštnej roly. Trochu zbytočne "presladený" záver len podtrhuje ducha tohto filmu, ktorý je podobne ako jeho hlavný hrdina nalinajkovaný, bez rizika a bez akéhokoľvek väčšieho prekvapenia, ktoré by výrazne ovplyvnilo dej. Škoda, mohlo to byť aj na viac ako len šedý priemer. 60 %!! ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Obrovská vykrádačka August: Osage County. Fakt netuším čo chcel týmto Shawn Levy dokázať, ale vyzerá to tak, že sa pokúšal o nejaký koncept rodinnej satiry, no akosi nevyšlo. Ten rodinný kruh bol tak tak strašne prehustený kadejakými problémami, tajomstvami a výčitkami, až to napokon bola obrovská nekonzistentná spleť o všetkom a o ničom. Nehovoriac o tom, že mnoho tých akože ironických scén vyznievalo dosť trápne. Herecké obsadenie síce fajn, no po scenáristickej stránke dosť priemerné. Stačilo by nejako osekať všetky tie problémy a pri nižšom počte sa zamerať na ne viac do hĺbky. Menej je v tomto prípade niekedy viac... ()

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

"Rejžo, není to dost vtipné." "Přidejte tam scénu, jak batole rozhazuje obsah nočníku." Jako vztahovka normálních lidí však funguje. Nedozvíme se sice, že můj tata není můj tata, jako v podobném snímku s Meryl Streep, což vůbec nevadí. Hlavní poselství taky není provařené "utíkej za svým srdcem, včera bylo pozdě", ale apel na dospění a zodpovědnost. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (9)

  • Ve scéně, kdy Wendy (Tina Fey) pije s Juddem (Jason Bateman) na střeše víno, se stále mění množství vína v její skleničce, přestože ji Judd vzal láhev, aby už nepila a tak si neměla jak dolévat. (hansel97)
  • Podle knihy bylo příjmení rodiny Foxmanovi, ve filmu bylo změněno na Altmanovy. (hansel97)

Reklama

Reklama