Reklama

Reklama

Po smrti otce se čtyři sourozenci (Jason Bateman, Tina Feyová, Adam Driver, Corey Stoll) v různě složitých životních situacích vracejí do domu svého dětství, aby tu strávili týden pod jednou střechou společně s přehnaně starostlivou matkou (Jane Fondová) a nesourodou změtí drahých poloviček, bývalých partnerů i promarněných lásek. Na přetřes tak přichází jejich minulost a vztahy s lidmi, kteří je milují a znají nejlépe. Jejich společné soužití nakonec vyústí v hysterické a emocionální situace plné chaosu, humoru, lásky a vykoupení, které umí dát jen rodina. Ta nás sice vždycky dovádí k šílenství, ale stále nám připomíná naše nejčistší a nejlepší já. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (145)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Já nevim, že se ty Američani nedokážou normálně pozdravit? To je samý exaltovaný svídy, hany, hej, háj a všichni jsou gódžs. Vztahovky, kde se rodina sejde v časovém a prostorovém úseku, jsou živná půda pro katarzní mazec a dobrej film, na tomhle poli ale vyrašila zbytečně ukecaná vata. Škoda toho sympatickýho obsazení. ()

erased 

všechny recenze uživatele

This Is Where I Leave You je jedním z těch veskrze obyčejných filmů, které vycházejí se železnou pravidelností jednou nebo dvakrát ročně, ale s tou samou pravidelností dokážou i uhranout: prvotřídně obsazená a produkovaná hořkosladká komedie o rodinných trablech s dokonale sympatickými postavami, koňskou dávkou nostalgie, zdravou špetkou humoru i patosu a s melancholickým hudebním podkresem navíc. Prostě sladkobol jako vyšitý. Ale pokud je vše zmíněné natočené s citem, nemá cenu odolávat. Obzvlášť když příslib hereckého koncertu naplňuje beze zbytku. ()

Reklama

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Je to víceméně klasická rodinná komedie, kde se dysfunkční rodina dospělých kvůli něčemu sejde a na základě toho vznikají komický situace. Ale ať se děje co děje, člověk z má filmu dobrej pocit a působí americky šťastně. Takže kromě pár fórů žádnej zázrak. Ale mně moc zaujalo, jak řeší dost zásadní životní situace, ve kterých bych asi dost tápal, a proto si tenhle kousek cením. Mimo herců, kteří si vzájemně i do svých rolí skvěle sedli. [monitor, 5.1] # příběh *** | hudba *** | humor * | akce – | napětí * | pustil bych si znovu *** ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Pokolikáté už se dívám na americký film o rodinné slezině a pokolikáté už je to pořád to samé v bledě modrém? Nechápu, proč se tyhle rodiny vůbec schází, když to vždycky dopadne stejně: na povrch vyplavou staré viny, všichni si všechno vyčítají, porvou se, poníží se na veřejnosti různými způsoby, někdo se s někým vyspí a nakonec se usmíří. A jedou domů. ____ Užvaněná záležitost plná ufňukaných postav. Je to sice na pohřbu, ale tady se figury spíš zalykají sebelítostí, než by truchlily pro zesnulého. Rodina je (jako obvykle v tomto druhu filmu) solidně disfunkční, její členové se potýkají s emočními i dalšími problémy (extrémně protivná Jane Fonda a její neustále vystrkované umělé poprsí) a všichni se v tom plácají jak vzteklé děti na pískovišti, co mlátí ostatní lopatičkou. Taková rodina si sama sebe zaslouží, ale divákům by měli z tohohle blázince dát co nejrychleji propustku. /9. 2. 15./ ()

lioncel 

všechny recenze uživatele

Pohodový, takový klasický americký (náboženství) rodinný příběh (hodně dialogů) s velmi dobrým, místy pohledným a velmi sympatickým obsazením a dvěma pro mě osobně jen těžko stravitelnými momenty - rok ho manželka podváděla a když se to konečně provalilo, tak mu po pár dnech navíc sdělila, že s ním čeká tři měsíce dítě .. ťuťu ňuňu ... stará matka čtyř dospělých potomků se při umírání manžela ("s velkým, a to myslím objemem") zařadila nadšeně mezi 4% (já vím, je to teď moderna, ba skoro povinnost, přesto ..) ... přesto příjemná podívaná ... ()

Galerie (40)

Zajímavosti (9)

  • Ve scéně, kdy Wendy (Tina Fey) pije s Juddem (Jason Bateman) na střeše víno, se stále mění množství vína v její skleničce, přestože ji Judd vzal láhev, aby už nepila a tak si neměla jak dolévat. (hansel97)
  • Podle knihy bylo příjmení rodiny Foxmanovi, ve filmu bylo změněno na Altmanovy. (hansel97)
  • V knižní předloze od Jonathana Troppera vzpomíná Judd (ve filmu ho hraje Jason Bateman) na moment, kdy viděl svoji matku cvičit podle videí s herečkou Jane Fondou a při tom jí řekl, že je hezčí než Jane Fonda. Ve filmu si pak ironií osudu zahrála  postavu Juddovy matky právě zmíněná herečka. (hansel97)

Reklama

Reklama