Reklama

Reklama

Šéfkuchař Carl Casper se po neshodách s majitelem luxusní restaurace rozhodne opustit své dobře placené místo a pořídit si pojízdné bistro. Konečně nebude jeho kreativitě nikdo stát v cestě a bude mít více času na syna... Carl Casper pracuje v luxusní restauraci v L. A. jako šéfkuchař. Když dostává šanci předvést své kuchařské umění prestižnímu food bloggerovi Ramseymu Michelovi, chce připravit něco speciálního. Jeho šéf Riva ale trvá na tom, aby připravil staré a léty prověřené menu. Carl menu připraví se skřípěním zubů a očekává kladnou recenzi od Michela. Tomu ale Carlovo jídlo nechutná a na svém blogu publikuje špatnou recenzi, která se ke Carlově smůle stává virální. Na to konto si Carl s pomocí svého syna zakládá účet na Twitteru, přes který si s Michelem vyměňuje poměrně ostré zprávy. Situace vrcholí v momentě, kdy Carl pozve Michela zpět do restaurace, aby mu uvařil speciální degustační menu. Rivovi se to ale nelíbí, a Carla vyhodí. Carlovi rupnou nervy a ještě než restauraci definitivně opustí, předvede před Michelem a ostatními hosty hysterickou scénu. Carlův výstup několik hostů restaurace natočilo a nahrálo na internet, takže má problém sehnat novou práci. Deprimovaný a bez peněz přijímá pozvání své bývalé ženy Inez, aby s ní a s jejich synem jel do Miami jako Percyho chůva. Inez posílá Carla za svým druhým bývalým mužem, který mu sežene pojízdný stánek. Společně s Percym se dávají do práce a uvádějí stánek do použitelného stavu. Do Miami navíc přijíždí Martin, Carlův přítel a bývalý kolega, který mu chce pomoct s rozjezdem nového podniku. Když je stánek připraven, je na čase vyrazit na zpáteční cestu do Kalifornie. Percy chce zůstat s otcem, a tak Carl, Martin a Percy vyrážejí na cestu napříč Spojenými státy... (TV Prima)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (601)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Zaprvé, Jona Favreaua uznávám, jeho dva Iron Many (obzvlášť po trojce) zbožňuju a asi jako jediný na světě mám rád i Cowboys and Aliens. Jeho menší artové odbočce Chef jsem ale zpočátku křivdil. Myslel jsem, že film bude vypadat celý jako prvních 40 minut, ovšem nakonec se z toho vyklubal skvělý feel good film. Samotný Favreau je jako šéfkuchař uvěřitelný a povedlo se mu snímek dobře podchytit i režijně. Navíc má známé přátele, takže kouskem do mlýna přispějí i čerstvá mamina Scarlett Johansson a Dustin Hoffman a jako perlička na pomyslném dortu se v nouzi nejvyšší zjeví Robert Downey Jr.. Byť jen v jedné scéně, předvede přesně to, na co jsme od něj zvyklí a za co ho milujeme. Nyní se nacházíme přibližně v půlce filmu. To hlavní má ovšem teprve přijít. Ve druhé polovině jsme svědky dobře naladěné road movie, která postupně dospěje až k vytouženému pozitivnímu konci a povede se jí ve vás něco zanechat...80% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NEJSEM DOKONALEJ. NEJSEM NEJLEPŠÍ MANŽEL... A MRZÍ MĚ, JESTLI JSEM NEBYL NEJLEPŠÍ OTEC. ALE V TOMHLE JSEM DOBREJ. CHCI SE O TO S TEBOU PODĚLIT. CHCI TĚ NAUČIT, CO JSEM SE NAUČIL JÁ. TÍM, CO DĚLÁM, OVLIVŇUJU ŽIVOTY LIDÍ. A POHÁNÍ MĚ TO A MILUJU TO. A MYSLÍM, ŽE KDYŽ TOMU DÁŠ ŠANCI, ZAMILUJEŠ SI TO TAKY."... /// Kulinářský orgie (ne vole, na kuře s rejží zapomeň…), víc než solidní obsazení a takovej příběh vo kuchařovi, kterej vyměnil nóbl restauraci za pojízdnej stánek (kterej má i při kurevský představivosti celkem daleko do nákladního automobilu s potravinama…). Když píšu příběh, myslím tím PŘÍBĚH! Žádný salvy smíchu, jen (v uvozovkách) taková pohodovka o zalepení díry na hladovým americkým trhu a vobjevení cesty k synovi. Kdyby to bylo podle skutečný události, možná by tahle reklama na Twitter a na rodinu chytla jinej rozměr. (Nebo taky ne!) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Potřebuju něco tweetnout. 2.) Viděl jsem Babicu kupovat pojízdnej stánek na párky v rohlíku. 3.) Thx za titule ,,urotundy“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Reklama

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Americký sen je celkem fajn. Je milé vidět, jak NĚKDE JINDE přejí talentu a píli. Jak opravdu se lze prokousat z ničeho k něčemu jen za pomocí svých schopností a silné vize. Chvílemi je to vlastně až tak neuvěřitelný příběh, že se to přehoupává z pomyslné hrany a pro mě se z toho stává ne dokonalý film, ale vlastně celkem mimózní blbost. Inspirace Vášnivým jedlíkem se nezapře, ale to zrovna bylo fajn. Jídlo je na filmu vlastně to nejlepší. U jiného filmu steak nechutná tolik, jako u tohoto. Každopádně jsem napočítal více toho, co mi tam vadilo, než toho, co lahodilo oku mému. Bizarní, ano, všechny ty postavy a situace. A to jsem původně chtěl napsat "nereálné". ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Ladně, bezbolestně a zcela zapomenutelně plynoucí pohádka o tom, kterak se král vzdal vlády nad svým královstvím a stal se hloupm (a bezstarostně šťastným) hloupým Honzou válejícím se za pecí. Budiž mu to přáno, aspoň se u toho skvěle najedl (nesledovat na lačno, smrt na utopení ve slinách pak hrozí velmi akutně). 7/10 ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Takový ten film, u kterého prostě vypnout a jenom si to užívat. Pěkný příběh, sympatické obsazení, několik dobrých vtipných scén. Doporučuji pokud si chcete mozek restartovat, po všech těch filmech co jste viděli za poslední dobu. A o tom jídle co tu bylo ani nemluvím, hned sem dostal chuť na pořádný sendvič :o) ()

Galerie (114)

Zajímavosti (11)

  • 25. 4. 2013 vydal časopis Variety informaci o tom, že Jon Favreau napíše, zrežíruje a sám si zahraje ve filmu Chef. 12. 6. 2013 bylo potom zveřejněno, že filmová společnost Open Road Films získala práva na distribuci filmu v USA, zatímco Aldamisa Entertainment bude financovat a produkovat. Produkce filmu začala v červenci 2013 v Los Angeles. (KOOHA)
  • 1. 5. 2014 Jon Favreau vydal obal soundtracku k filmu, který vytvořil přímo Robert Downey Jr. Soundtrack jako takový byl následně vydán 6. 5. 2014 společností Milan Records. (KOOHA)

Reklama

Reklama