Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Decibely lásky jsou příběhem tří generací, které prožívají své touhy, sny, naděje i zklamání, a přitom nepřestávají věřit na lásku, přátelství a lidské souznění. Okolnosti se mění, ale věčná touha milovat a být milován zůstává... Mladý umělec Dan (Filip Cíl) sní o úspěchu, ale zatím si odpykává veřejně prospěšné práce při úklidu města. Jeho šéfem je Kristián Hovorka (Rudolf Hrušínský nejml.), který spolu s Otou (Pavel Horváth) pracuje v Technických službách na Plzeňském magistrátu, kde mají na starosti úklid města. Dan se na diskotéce seznámí s  Betkou (Alžběta Bartošová), Kristiána zaujme Danova pohledná sestra Danka, která za bratra stále žehlí jeho průšvihy. Ne všechno ale vychází. Betčina nepřejícná kamarádka (Aneta Vrzalová) a její přítel Robert (Jakub Grafnetr) se rozhodnou vše zkomplikovat nefér hrou. A zatímco Danka s Kristiánem hledají cestu, jak konečně zakotvit „v neklidných vodách života", tak Kristiánův táta Láďa (Rudolf Hrušínský ml.) a Betčina šarmantní tetička (Iva Janžurová) dokazují celému světu, že věk je pouhé číslo. Kristiána navíc čeká, spolu s nápravou dávné křivdy, jak mu to radí jeho nejlepší kamarádka Lenka (Lucie Vondráčková), i nalezení „cesty" k dceři Jitce (Marika Šoposká). (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (253)

xxmartinxx odpad!

všechny recenze uživatele

Film se jmenuje Decibely lásky, ale tahle skladba v něm nezazní. Myslím, že tahle zmatenost mluví za vše. Musím se přiznat, že na rozdíl od Baarové jsem se nenudil - od začátku do konce jsem měl nasazený tupý a nevěřícný úsměv, jak blbě jde napsat scénář, který postrádá náznak zápletky a je v něm snad několik desítek unikátních postav, které si nejde zapamatovat. V kontrastu s tím podivně bohatá výprava a režisér, který si myslí, že je kříženec Michaela Baye a Orsona Wellese a musí s kamerou pořád dělat "věci". Opravdu bizarní kus, který jde doporučit s flaškou něčeho tvrdšího. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Ačkoli první Discopříběh nesnesu, pro dvojku mám docela slabost (v rámci perverzních filmů první půlky devadesátek). Proto jsem okamžitě nad Decibely lásky nezlomila hůl. Různé podivné návraty kdysi populárních filmů ve stylu Sněženek a machrů po 25 letech mohou být vcelku slušný materiál pro otrlého diváka. Ale tady se setkáváme s filmem, který by býval byl rád Discopříběhem 3, ale nebylo mu to dopřáno. Absence Jardy Soukupa a Ládi Potměšila zamrzí nejvíc, různé omyly by člověk i přešel, ale kde není ani náznak scénáře a řemeslo šlo na procházku, tam to nevytrhne ani Janžurka, ani celá Gottovic famílie. A přitom stačilo tak málo, vzít klasické kýče Michala Davida, dát příležitost ke comebacku Hrušínskému nejml. a pozvat starou partu. Anebo skutečně napsat cosi nového jen s Davidovým písničkovým soundtrackem, leč ani na to neměl nikdo ze zúčastněných talent. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Hladíkova režisérské premiéra a nejspíš i derniéra si ke mně našla cestu v den, kdy jsem byl podobnému výplachu slušně nakloněn. Kdykoli jindy bych jeho vyprávěcí metody poslal ještě o patro níž, takhle jsem se chtě nechtě smál u výstupu Pavla Horvátha, pár hereckých výkonů mi přišlo téměř fajn a hlavně - filmu, kde v hlavní taneční scéně zcela nepochopitelně zazní nesouvisející Oh, Mandy, zkrátka odpad dát nedokážu. Na druhou stranu by si ho objektivně plně zasloužil. Vyprávěcí postup je totiž zvolen tak, aby divák téměř až do konce pouze hádal vztahy mezi jednotlivými postavami a správná teorie, zda někdo je nebo není něčí potomek, se rovnala radosti z uhodnutého vraha u nejmazanější detektivky. Jedna optimistická hvězda tak zůstává pouze do té chvíle, než začnu příliš rozebírat pohled scénáře na ženské postavy jen jako na trofeje, prostředky odplaty nebo nástroje pokání. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Lidi většinou mluví o optimismu, když jsou jednou nohou v prdeli." Nehodlám se účastnit mistrovství světa ve flusání jedovatých slin na tento film, nadávání na Michala Davida a obviňování z nesmyslného děje. Já jsem ten film totiž viděl a jelikož nejsem zcela retardovaný, tak jsem věděl, do čeho jdu. Zkrátka jsem žádný zázrak nečekal a on se ani žádný nekonal, ale přesto z toho sálala jistá pohoda, vyblbla se přitom spousta nepříliš okoukaných tváří, zaštěkalo si v tom pár veteránů showbyznysu a mě nejvíc bavil oranžáda Ota v podání fotbalového šoumena Horvátha. ()

Drom 

všechny recenze uživatele

To bylo dost otřesná reklama na Michala Davida, nemyslíte? Kdyby, když už je to muzikál, tam ty postavy alespoň zpívaly, ale v některých hudebních sekvencích se tam jen svíjí nebo poskakujou. A to nemluvím o tom, že prvních třicet minut je sled strašně zmatených scén. Několik skupin postav tam něco ... dělá ... občas nějaká písnička ... Ano, mohl bych si dát tu práci a najít tam ten patetický příběh lásky... Já se divím některým těm, které bych se odvážil nazvat herci, že jdou účinkovat do takový ptákoviny, kde pozitiva jsou veskrze dvě: Je to ze z Plzně a žádná z postav mě neobtěžovala svým výstupem. Dokonce ani Lucie Vondráčková, což samo o sobě je výkon možná za celou tu jednu hvězdičku. Myslíte, že Miloslav Halík fetuje? Páč já bych řekl, že tak jeden večer seděl v obejváku, frkal něco do rypáku a nořil se do trpké nostalgie (a flašky vodky) při sledování Diskopříběhu. A protože tam nebyl sám a pod stolem se válel vožralej Michal David, vykřikuje nějaký nesmysly, dostal třeskutý nápad natočit něco taky tak superkůl. Tu noc Michal David složil muziku... ten zbytek si půjčil. Nebo se pletu? Ale tak alespoň víme, co dělá Pavel Horváth po skončení kariéry... Ne, dělám si srandu, on byl ve filmu to lepší. A to říká dost. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (5)

  • Jedna z najznámejších pesničiek Michala Davida "Decibely lásky" sa vo filme s totožným názvom neobjaví. (danci7891)
  • Film využívá „starších" i nových písniček Michala Davida, jehož hity se staly nedílnou součástí mnoha filmů. Ve filmu zazní nejen původní a legendární písničky jako: Jsou rána tíživá, Nikdo nepřišel, Chtěl bych žít tak, jak se má, nebo Každý mi tě, lásko, závidí, ale i nově zkomponovaná hudba, doplněná písničkami Joe Cockera, Westlife, Barry Whitea, H. Lewise. (Zdroj: Falcon)

Reklama

Reklama