Reklama

Reklama

Průmyslový magnát, miliardář Damian Hale (Ben Kingsley) již dlouho ovládá svůj svět, ve kterém ze své newyorské operační základny mistrovsky rozehrává mocenské hry. Po vzájemném odcizení se svou dcerou, aktivistkou Claire (Michelle Dockery), má Damian opravdový vztah pouze ke svému celoživotnímu příteli a pravé ruce Martinu O'Neilovi (Victor Garber). Ale diagnóza nevyléčitelné rakoviny přiměje Damiana podstoupit radikální lékařský zákrok, „odpoutání", který pro něj zvrátí běh času. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (387)

monolog 

všechny recenze uživatele

Když tento film začínal a Ben Kingsley několika slovy rozdrtil podpatkem své nejlacinější boty život mladého a nadějného buznamana, říkal jsem si, to bude jízda. Arogantní a všehoschopný obchodník, až se to posere, ten vám dá na prdel. Jenže, pak Ryan začal bušit do jedný běhny za druhou, pak začal řešit hrozně důležité rodinné hemzy. Pak místo aby věci řešil svým původním elegantně čistým arogantním stylem, tak začal jako smyslů zbavený kolem sebe házet hovna do větráku a chovat se jako splašený pako... Jeho motivace? Nevěrohodná. Ztvárnění? Jalové. Akce? Nezáživná. Sebeobětování? Neodůvodněné. Katarze s původní dcerou na konci? Umělá. Ten dopis by mu hodila do ksichtu. A ta snaha tahat na konci z diváka city, když se jako setkal zpět se svou původní rodinou? To jako opravdu nikomu ze štábu nepřišlo na houby? Režisér si říkal, že to je dobré? Nevěřím, nebo byl sjetý jak gumy na starý šáde... A uvědomil si Damian vůbec, že původní Mark své tělo prodal dobrovolně? Trochu mi to základní zápletkou připomínalo film Šestý den, jen to bylo strašně nezábavné. To je asi to nejlepší slovo. Hrozně dlouhá nuda. Ryan je mnohem sympatičtější, když je oholený. Tady by ale asi nezachránil nic ani Gillette Venus... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Smrt mívá vedlejší účinky." To mohu potvrdit. Kdykoli jsem zemřel, tak jsem zvracel a měl jsem halucinace. Milionář Damian to má za sebou poprvé a dost těžko se s tím vyrovnává. Ale léčba celkem ujde - prášky, sex, basket, bitky, přestřelky, automobilové honičky. Pak však dorazí rodinné hodnoty a mně se z toho vysvětlování, že Damian není Mark, ale tak trochu Mark je, i když spíš není, začalo dělat poněkud nevolno. Navíc od této chvíle existuje jediná hollywoodská cesta k závěrečným titulkům a Nesmrtelný po ní neomylně kráčí. Takže překvapení se nekoná, i když na stole leželo poměrně originální téma, které ale vyžadovalo vymazlenější chirurgické zákroky. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

"Dvé duší mně, ach, v hrudi přebývá..." Kdo by si při sledování Self/Less nevzpomněl na tenhle legendární Faustův povzdech, že jo... No, vlastně asi skoro nikdo. Tak jinak. Já kdybych se mohl zaživa převtělit, tak bych určitě nechtěl být nějaký šilhavý vošoust, ale pěkná mladá baba. A byl bych samozřejmě stoprocentní lesba, protože bych nesnesl, aby na mě lezli nějací zpocení chlupatí chlapi. No a k filmu? V rámci subžánru "oddechové sci-fi béčko" spokojenost, příjemně se na to kouká, je to lehce stravitelné, akční, více či méně originální... tedy až na závěrečnou scénu s plamenometem a zrcadlem, bezostyšně obšlehnutou ze Staré pušky. Ale kvůli středoproudově limonádovým vsuvkám, všelijakým těm "ajlavjúdédy" a podobným hnusům, a kvůli laciné a předvídatelné happyendovosti, nemůžu filmu napařit vyšší hodnocení, to bych si pak totiž musel naflusat do xichtu. Prostě ve výsledku taková červená sci-fi knihovna. ()

Wysch 

všechny recenze uživatele

Matthew Goode je znovu neskutečnej kořen, ale rok od roku mám dojem, že ten Reynolds ne a ne stárnout. Jo. Eh. K filmu samotnýmu - námět prostý, omletý v každé druhé scifárně v knižním podání (přeháním), plný klišé a samozřejmě kýčovitého konce (já bych to, prosím, zakončil úplně jinak, samozřejmě), ale svoji atmosférou, filtry i sérií zvratů ve scénáři to připomíná Limitless, za což děkuju a přidávám na seznam povedených malých scifáren, u kterých mozek nemusí pracovat, ale svižná režie s dobrými hereckými výkony prostě diváka zabaví dostatečně. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Self/less je rozporuplná snímka o "cestovaní v čase". Scenár sa ukázal byť určite zaujímavý, ale veru neutiahne plných 100 minút bez väčších ideí. Self/less má isté čaro, ale v centre sa ukáže ako nie veľmi originálny. No a čo viac, na začiatku druhej polovice si začnú mnohí klásť otázky i dávať stávky, čo sa musí stať do konca, no a veru mnohé na istotu vyjdú. Prekvapenia na konci, pomer tam je i témy sú jasné. Návraty do minulosti, prezretie samého seba. Budúcnosť je síce načrtnutá, ale obrovskú futuristickú sondu nečakajte. Ani jeho tradičné spomaľovačky či iné efekty nenaplnili stopáž v očakávanej miere. Avšak nad hranicu nadpriemeru ešte dokážu vystreliť Self/less herci. Ben Kingsley je nečakane obstojný, ale veľa priestoru nemá. Ryan Reynolds si ťahá väčšinu filmu sám, ale ani v jeho filmografii nebude táto rola najsilnejšia - skôr dobrý štandard. Mrzí ma však že vo filme nieje žiadna sexi kosť, ktorá by ťahala ženskú stránku filmu. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (6)

  • Damian v těle Marka (Ryan Reynolds) zjistí, že zná bojové umění, které se Mark naučil jako voják. Tyto dovednosti jsou uchovávány v míše a ne v mozku, protože jsou naučené tak, aby se daly provést rychle, bez přemýšlení. (tom.nosek)

Související novinky

Největší propadáky roku 2015

Největší propadáky roku 2015

29.11.2015

Člověk občas slýchá zábavný argument, že nemá ten či onen film předem odepisovat, ale má si na něj udělat názor až poté, co ho uvidí. Vzhledem k tomu, že jde do českých kin zhruba 250 filmů ročně (a… (více)

Reklama

Reklama