Reklama

Reklama

Když se světově proslulý letecký závodník Prášek dozví, že má poškozený motor a už možná nikdy nebude moci závodit, je nucen zařadit jiný rychlostní stupeň a vrhá se do světa vzdušného boje s požáry. Prášek spojí své síly se záchranářským a hasičským veteránem, vrtulníkem Strážcem Břitvou, a s jeho odvážným týmem, jehož členy jsou mimo jiné odvážná hasička Kapka, nákladní vrtulník Větrník, bývalý vojenský dopravní letoun Cabbie či veselá parta neohrožených terénních vozítek, která si říkají Kouřoví skokani. Společně se tento nebojácný tým pouští do boje s rozsáhlým lesním požárem a Prášek zjišťuje, co je třeba k tomu, aby se z vás stal skutečný hrdina. (Falcon)

(více)

Videa (39)

Trailer 3

Recenze (116)

marek29 

všechny recenze uživatele

Též sem byl unešen Thunderstuckem od AC/DC a celkově mi film přijde nápaditý a podmanivý, až se divím, že je to animák :) Letadla 1 jsem ještě neviděl, ale zde jsem byl přes obavu z dětské infantilnosti příjemně překvapen. Snad je to režisérem Johnem Lasseterem (Toy story), snad očekáváním vyvolalným zde na CSFD, ale až na předvídatelnost několika pasáží, smekám před Disneym.. 4 z 5 a nestydím se, že animák, který ždímá z předem připravených aut a teď i letadel, hodnotím lépe, než kdejaký zaldumčivý psychologický brak! ()

LiborGondek 

všechny recenze uživatele

Po tragickém prvním díle Letadel jsem dlouho přemýšlel, má-li vůbec smysl koukat na dvojku. Má. Je to po všech stránkách lepší film, pravda, stále kopie Aut, ale už ne tak debilní. Letadla 2 mají konečně i nějaký děj. Dokonce se přeměně hnojícího letadla v hasičské dá věřit spíš, než že v závodě kolem světa porazí na rychlost proudové motory a stíhačky... Takovéhle měly být Letadla od začátku a bylo to OK. ()

Reklama

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Velice jednoduchá premisa, kterou mladší diváci jasně pochopí, ti starší si alespoň užijí adrenalinovou akci a překvapivě působivé záběry. Jako odnož AUT to není vůbec špatné a tato série začíná žít svým vlastním (téměř už AAA) životem. Děj se na chvíli nezastaví a pořád se něco děje. Navíc to všechno vypadá krásně. Jde o klasickou zábavu pro děti, kterou by dospělí tentokrát prospat neměli. Chce to ještě kousek, aby byly LETADLA opravdu hodny návštevy kina. Prozatím jsou však stále na úrovni (i když někde na horní polici) DVD filmů. Boat Reynolds. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $50miliónovTržby USA $59,165,787Tržby Celosvetovo $147,000,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $9,604,730 //počet predaných kusov 478,129Tržby za predaj DVD v USA $10,537,516 //počet predaných kusov 639,436║ v podstate schématicky to čo prvý diel ale aj tak pozerateľné, má to svoje čaro, svoje nápady, hefty, dokonca napätie /55%/ ()

cheonsacz 

všechny recenze uživatele

Moc pěkné a vydařené pokračování, které mě bavilo ještě o něco více než původní film. Po animační stránce opravdu pěkné, to musím uznat. Postavy jsou sympatické a občas i vtipné a hudba doprovázená k filmu je skvělá. Na druhou stranu mi to přišlo docela krátké a dějově ani ne moc příběhové. Děj byl totiž dost jednoduchý, žádná zajímavá zápletka, žádný zloduch ale zato klasický dobrý konec. Měla jsem místy i pocit, že tam vlastně žádný příběh ani není. Prášek se prostě učí na hasiče a to je asi tak celé. Ale i tak 4 hvězdičky si ode mě snímek zaslouží :) ()

Galerie (41)

Zajímavosti (5)

  • Kresleným scenériím ve filmu posloužili jako vzor národní parky Yosemita a Yellowstone. (Terva)
  • Film je věnován statečným hasičům všude na světě, kteří riskují své životy, aby zachránili životy těch druhých. (Terva)
  • Brent Mustangburger je jedinou postavou z filmu, ktorá sa objavila aj inom pixarovskom projekte, konkrétne Autá (2010). (MikaelSVK)

Související novinky

Čekají nás Auta 3 a Úžasňákovi 2

Čekají nás Auta 3 a Úžasňákovi 2

20.03.2014

Disneyovský šéf Bob Iger se předevčírem dělil s akcionáři o momentální stav mnoha chystaných projektů. Jak známo, Disney mimo jiné vlastní Marvel, Pixar a Lucasfilm, došlo tedy na řadu značek, který… (více)

Reklama

Reklama