Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film rozpráva strašidelný príbeh 27-ročnej Angely Holmes (Olivia Dudley), ktorá okolo seba nečakane začne šíriť skazu a smrť. Po tom, čo miestny kňaz (Michael Peña) zhodnotí, že Angela je posadnutá diablom, Vatikán zaháji pokus o exorcizmus. Starobylé satanistické sily sú ale silnejšie, než sa predpokladalo. Pokus o vyhnanie diabla farárom Imanim (Djimon Hounsou) a kardinálom Bruunom (Peter Andersson) dopadne katastrofálne a, čo je pre cirkev ešte horšie, z Vatikánu uniknú záznamy o tejto udalosti. (ywo666)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (66)

silentname 

všechny recenze uživatele

Film nakoniec dopadol celkom okey. Ale musím sa priznať, že som od neho čakal o niečo viac a to najmä čo sa týka faktoru strachu. To je dokopy možno jeden z mála problémov, čo film má, no podľa mňa je veľmi závažný. "The Vatican Tapes" nie je podľa mňa ani trochu strašidelný. Je to celkom fascinujúce sledovať a človek chce vedieť kam sa to posunie, no nebol jediný moment, kedy by som sa vydesil s výnimkou keď vrana vletela do autobusu. To bola najsilnejšia scénka čo sa faktoru strachu týka. Zvyšok bol znepokojujúci, ale nie desivý. Okrem toho ešte trošku vadili 3D Efekty, nakoľko som film videl v 2D. A je to len pre efekt... nič viac ani menej. Efekty sú ale podľa mňa solídne, postavy sú celkom v pohode, jediný kto je podľa mňa ale ozaj dobrý je mladý kňaz. Scénka exorcizmu je výborná a rovnako aj bitka bláznov stojí za to. Som rád, že som film videl a zapôsobil na mňa viac než mnohé iné horory tohto roku, ale skôr po vizuálnej a príbehovej stránke. Plus dávam veľký kredit filmu za to, že skombinoval found footage s klasickým filmom. To sa často nevidí a funguje to skvele. Ale ako som už povedal, z faktoru strachu je film dosť mdlý. Hodnotenie: C ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Otče náš, ktorý si na nebesiach, posväť sa meno tvoje a už nikdy nepúšťaj Marka Neveldina za kameru! To je jediná modlitba, ktorú som odteraz schopný odriekať, pretože po mizernej sérii Crank a úbohom Ghost Raider 2, ktorým Neveldine túto postavu (a takmer aj komixový žáner) doslovne pochoval sa rozhodol pochovať aj horory s témou exorcizmu. A rovnako ako nevie točiť akciu, nevie točiť ani horor. Tento „pán režisér“ skutočne nemá talent a schopnosti natočiť čoby len jednu fungujúcu, zaujímavejšiu, pútavejšiu scénu a v prípade The Vatican Tapes sa rozhodol otravovať s dementnejšou verziou Stigmata. Strašenie tu prebieha tým najprimitívnejším spôsobom z Béčkovej produkcie, keď v prvých minútach si postavy počas prezerania fotografií všimnú na obraze monitora tvár Satana a divák sa má akože báť. Ďalej to nie je o nič lepšie a variujú sa iba kompletne všetky klišé z exorcistických hororov. Vrany tu tak narážajú do okna, titulná postava sa chová čoraz podivnejšie, v závere dôjde k nejakému nudného vymietaniu počas ktorého film takmer ani nič neukáže, no a ani jedna z týchto scén nemá žiadnu atmosféru, napätie alebo čokoľvek čoby zaujalo. Nehovoriac o tom, že ich ešte navyše kazí zbesilý strih, ktorý otravoval už v Crank, ale do hororu sa nehodí už vôbec. Vo výsledku tak žiadna originalita, žiadne režijná invencia, iba otravný horor, ktorý by snáď nevystrašil ani maloletého miništranta. CELKOVO: 1* (2/10) ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Uf, tak tohle byl ten nejnudnější exorcismus ever. V tom filmu nefunguje, až na některé herecké výkony, absolutně nic. Když pominu generický scénář, který je jen sbírkou všemožných klišé bez jakékoli vlastní iniciativy a ve finále i působí spíše jako divný pilot k seriálu, po stránce budování atmosféry a výstavby scén je to celé úplně zoufale mimo. Divák se u toho nebojí, divák se u toho nebaví, protože je to divně sestříhané a z filmařského hlediska absolutně bez života. Odpady moc nedávám, tady jsem k němu neměl daleko. Co tu dělal Michael Peňa je mi naprostou záhadou. Neveldine ať už raději nic netočí, ani jeden z jeho filmů nestojí za nic. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Filmy s tématikou exorcismu na mě vždy působili jako magnet, a navíc když v tom měla figurovat i Found Footage forma, byl jsem z The Vatican Tapes jako na trní. Bohužel, z výsledku jsem ale poměrně dost zklamaný, neboť téma exorcismu tu sice je, ovšem není ústředním bodem, to zaujalo spíš posednutí a jeho následný vývoj a FF tu slouží prakticky jen jako nepodstatný prvek, respektive jako nevýrazný doplněk k alespoň nějaké smysluplnosti dané zápletky. Co se tedy pak té zápletky týče, nedá se jí odepřít jistá míra originality a několik zajímavých nápadů, problém ale je, že zatímco začátek je velmi působivý, napínavý a atmosférický, tak postupně se to vše vytrácí, aby to celé následně přešlo do poměrně nezáživně stagnující podívané, která se pak nepřesvědčivě doplazí až do doslova třeskutého finále, které mi ale přišlo jednak nudně vypointované, ale především až nehorázně přestřelené, sice tedy netuctové, ale prostě fakt takový „ťuky, ťuky na hlavu“. Abych ale jen nehanil, atmosféra je tu po většinu stopáže působivá a ani s napětím to nedopadlo vyloženě zle. Obsazení je jinak složeno z poměrně známých, i když vesměs béčkových jmen, ovšem bohužel až na ústřední posednutou hrdinku ze sebe nikdo z nich nevydoloval nějaký přesvědčivější výkon, což je také škoda. Zkrátka, já očekával něco o dost jiného, a i když nechci tvrdit, že mě to nějak vyloženě nebavilo, tak o výraznou podívanou bohužel zdaleka také rozhodně nejde. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Tak především jsem byl překvapen, což je ale samozřejmě jen a pouze moje chyba, protože zpravidla nečumím na trailery, že se, jak by mohl mást název filmu, nejedná o found footage. Výhoda/nevýhoda, to bude asi individuální, ale ono je to vlastně jedno. Proč se film jmenuje The Vatican Tapes, to opravdu nevím, zavádějící jsou obě slova. Díky průměrné režisérově předešlé tvorbě se dal očekávat dobrý horor, což podtrhovala účást dvou známých tváří ( Michael Peña, Djimon Hounsou), no řeknu Vám, nestojí to za moc. Originalita nula, nějaká ta akce v podobě sebedestrukcí a vymítaní se sice objeví, ale spíše zůstává kameře skryta, takže já tohle za sebe nedoporučuju. Za posledních 10 let vzniklo asi tak 15 filmů s motivem vymítání a více než třetina stají za hovno. A tento taky, za týden nebudu vědět, o čem to bylo. 35% ()

Galerie (42)

Zajímavosti (2)

  • V čase 39:49 je možné vidieť tieň kamery na chrbte Angely Holmes (Olivia Dudley), ktorá kráča po chodbe. (DJ Rocco iNc)

Související novinky

Rychlá a zběsilá válka s vlkodlakem

Rychlá a zběsilá válka s vlkodlakem

12.01.2014

Chris Morgan, scenárista posledních čtyř dílů Rychle a zběsile, momentálně přepisuje scénář sedmičky. Společně s Jamesem Wanem musí vymyslet, jak přesně se série vyrovná se smrtí Paula Walkera, svůj… (více)

Reklama

Reklama