Reklama

Reklama

Síla slov a fantazie je ukrytá v knihách. Ale jen pro toho, kdo je umí a chce přečíst. Film Zlodějka knih vypráví příběh Liesel (Sophie Nélisse), která se během druhé světové války dostane do pěstounské rodiny Hanse Hubermanna (Geoffrey Rush) a jeho ženy Rosy (Emily Watsonová), aby zde začala nový život. Liesel se snaží zapadnout – doma i ve škole, kde si z ní spolužáci utahují, protože neumí pořádně číst. Liesel je odhodlaná situaci změnit s jednostrannou posedlostí rodícího se učence. A získá k tomu pomoc svého dobrosrdečného nového tatínka. Hans se s Liesel učí dny i noci, během nichž se Liesel snaží podrobně prostudovat svoji první knihu, Hrobníkovu příručku, kterou si tajně „odnesla" z pohřbu svého bratra. Liesel se také spřátelí s jejich novým hostem, židovským uprchlíkem Maxem (Ben Schnetzer), kterého před nacisty skrývají ve sklepě. A právě Max je dalším, kdo ji povzbuzuje ve čtení a v touze po vzdělání. Postupně se mění i její přátelství s mladým sousedem Rudym (Nico Liersch), který Liesel sice škádlí, ale přitom se do ní zamiluje. Dobu plnou utrpení a strádání pak všichni společně překonávají pomocí knih, které nejen pro sebe Liesel krade v knihovně místního starosty. A postupně se naučí vážit si nejen síly slov, ale i moci nad nimi. (CinemArt)

(více)

Diskuze

Carol Pifková

Carol Pifková (hodnocení, recenze)

Klenotka

Tak to sa teším pretože čakám kedy nám na predajňu príde a hneď si ju požičiam. Zaujal ma trailer ale chcela by som najskôr knihu prečítať pretože tá je určite lepšie ako bude film.

na příspěvěk reagoval Klenotka, eLeR

freddy_k

freddy_k (hodnocení, recenze)

Jo, další z nekonečného zástupu filmů s tématem "holocaustu", který si jde pro další ocenění. Ani se nedivím Natalie Portmanové, že odmítá role v podobných filmech. Mě by také nebavilo hrát pokaždé jenom hodné Židy, kteří se do nepřízně nacistického režimu dostali kvůli tomu, jak dobrosrdeční a skromní jsou. Kulový, pánové, KULOVÝ!!!

na příspěvěk reagoval Klenotka

Kubrickon

Kubrickon (hodnocení, recenze)

MrCreosote

To som si nevšimol o tých kinách :) Dúfam, že Williams si aj v roku 2014 vyberie nejaký filmový projekt na zhudobnenie :) Nechcem čakať do roku 2015 na Star Wars :D

Kubrickon

Kubrickon (hodnocení, recenze)

Xell

Vybral si to z rovnakého dôvodu ako Gejšu a Sedem rokov v Tibete...proste sa mu páčila kniha :)

na příspěvěk reagoval Xell

Xell

Xell (hodnocení, recenze)

Kubrickon

Souhlasím a musím říct, že osobně ty soundtracky, které stojí na velkých tématech (Star Wars, Indiana Jones) vůbec nemusím, naopak nevadí mi poslouchat ty zatracované jako Amistad, Saving Private Ryan apod. Chyba asi byla, že jsem od tohohle čekal příliš, už z toho důvodu, že si Williams projekt sám vybral a také, že jeho poslední 3 díla mě nadchly. Ale třeba po pátem poslechu nebo po zhlédnutí filmu zcela změním názor. Kéž by tomu tak bylo :D. Ale podobné zklamání poslední dobou zažívám právě i u toho Zimmera. Ale to už by bylo na jinou debatu..

na příspěvěk reagoval Kubrickon

Kubrickon

Kubrickon (hodnocení, recenze)

Xell

To, že sa Williams preslávil zapamätateľnými melódiami, neznamená, že bude chcieť nasilu niečo také zložiť! Ja si napríklad nepamätám jeho melódie z filmu Always (Navždy). Zimmer tiež neskladá nič zapamätania hodné :D

na příspěvěk reagoval Xell

Xell

Xell (hodnocení, recenze)

Právě jsem doposlouchal soundtrack a musím říct, že na první poslech je to spíše zklamání. Žádná vyloženě zapamatovatelná skladba ani výrazný motiv. Je to takový mix Angela´s Ashes, Presumed Innocent, Stanley & Iris či něčeho podobného. Snad se mi to časem zalíbí.

na příspěvěk reagoval Kubrickon

Kubrickon

Kubrickon (hodnocení, recenze)

Práve počúvam 30 sekundové klipy zo soundtracku a myslím, že to je na Williamsa trošku netypická inštrumentácia :) Hudba je krásna. Snáď jubilejnú 50. nomináciu na Oscara po 20.rokoch premení :)

Kubrickon

Kubrickon (hodnocení, recenze)

Už sa nahráva hudba!...Prečo je tu napísaný rok 2014? Premiéru to bude mať ešte tento rok! :)

eLeR

eLeR (hodnocení, recenze)

Tak na toto som naozaj zvedavá, kniha parádna ... už len nech to nezmrvia ...

Klenotka

Klenotka (hodnocení, recenze)

Kniha je skvělá, ale nějak filmu nevěřím, pokud to nebude mít stejnou vypravěčku jako právě v knize ;)

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Willy Wonka

Willy Wonka (hodnocení, recenze)

Trailer vypadá velmi zajímavě a do Percivala, jakožto jednoho z tvůrců Panství Downtown, vkládám své naděje. Doufám, že mě nezklame.

Související novinky

Oscarové nominace 2014

Oscarové nominace 2014

16.01.2014

Dnes odpoledne vyhlásila Akademie filmového umění a věd (AMPAS) ústy své prezidentky Cheryl Boone Isaacs a herce Chrise Hemswortha nominace na Oscary pro letošní rok. O prvenství v počtu nominací … (více)

71. Zlaté glóby - výsledky

71. Zlaté glóby - výsledky

13.01.2014

71. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton skončilo. Moderátorská dvojice Tina Fey a Amy Poehler dala rychle zapomenout na nepříjemnost, kdy prasklý vodovod kolem poledne zatopil červený… (více)

71. Zlaté glóby - nominace

71. Zlaté glóby - nominace

12.12.2013

V odpoledních hodinách našeho času vyhlásila Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu nominace na 71. Zlaté glóby. Největšími favority se staly se sedmi nominacemi filmy 12 let v řetězech a… (více)

Reklama

Reklama