Reklama

Reklama

Projekt minulost

  • USA Project Almanac (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Když brilantní student (Jonny Weston - Rezistence) se svými kamarády objeví plán stroje, který je může poslat zpátky časem, možnosti se zdají být neomezené. Přepisují historii, aby vyhráli v loterii, váleli u zkoušek a pořádali mejdany jako nikdy předtím. Změnou minulosti však ohrozí budoucnost našeho světa. Mohou napravit škody, které napáchali, než bude příliš pozdě? (Magic Box)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (255)

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Mě to ohromně bavilo a hlavně mě to zaujalo dávno již při sledování traileru, tudíž jsem se na to moc těšila :) Je to svižné, jasné, přehledné, skvělá představa toho, co byste opravdu udělali, když byste měli tu možnost změnit opravdu svoji minulost....Samozřejmě se nepozapomnělo na důsledky změny a toho, jak Vás to celkově ovlivní :) Jsem nadšená :) Je to pro mě opravdu unikátní film a přesto, že je to celé točené na ruční kameru - ani to my nevadilo, přestože s tím mám problémy...Celá skupinka "kamarádů" mi sedla, atmosféra - skvěle záhadná a hlavně to bylo svižné a jasné :) Pro mě to do sci-fi sedlo, ale thrillerem bych to neoznačila. Chci to vidět znovu a vím, že znovu budu přemýšlet nad tím, co bych udělala já... :) ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Parta studentů objeví možnost vrátit se v čase a náležitě si to užívají (kdo by si to taky neužil a nevyužil) jenže všude jsou dvě strany mince. Bylo to pěkně natočené i herci dobrý, jen škoda té blondýny co pořád stála za kamerou a neměla víc prostoru. Taky bych chtěl mít možnost vrátit čas a udělat pár věcí jinak, jenže kdo ví co bych tím způsobil. ()

Reklama

BMW12 

všechny recenze uživatele

Bombový film! Já nekoukám na trailery ani kolikrát nečtu obsahy, takže jsem nevěděl co od tohoto filmu čekat. A byl jsem velice mile překvapen, film mě naprosto pohltil. Za prvé tento snímek je natočen na ruční kameru a mě se tenhle styl natáčení líbí. Za druhé to mělo super příběh o cestování časem, hlavně se mi líbilo, že to bylo o partě mladých lidí a že to byla zábava, takže jsem se u toho i dost nasmál. Ke konci to už pak sranda není, ale alespoň vidíme, že to cestování časem není tak jednoduché. ()

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele

,,Než zemřu, chci postavit stroj času"' Tenhle film profrčí internetem, aniž byste si ho všimli. Partička mladých američánků (jak jinak) nalezne starou videokameru, kde je záznam ze sedmých narozenin jednoho z nich. Všimnou si však, že na záznamu se objevil i jeden z nich, nikoliv však v dětské verzi, ale v momentální, puberťácké. Po prozkoumání sklepa naleznou plány na sestrojení stroje času, který úspěšně (bohužel) dají dohromady. Poprvé pošlou časem věc. Pak sami sebe. A jede to ráz naráz. Výhra v loterii, největší letní akce, rozhazování peněz, opravy zkoušek, řešení osobních sporů. Ale jak bývá pravidlem, když měníš minulost, posereš přítomnost. A ne jinak je to i tu. Celkově se mi nápady s časovou smyčkou obecně líbí, i když to kolikrát nadělá bordel v hlavě. Tady je to ale převzato z lehčího hlediska a člověk se neztrácí v žádné časové rovině. Film měl při propagaci ohromný potenciál, parta mladých, found footage styl natočení, ze pár efektů a hromady časových smyček. Ve finále je to ale spíš film na nedělní odpoledne, kdy potřebujete zabít čas, než Vám začne turnaj v PokerStars. Do filmu jsem se ale zažral. Bohužel je tak přecpaný typickými cliché, že jsem věděl hned, jak to skončí. Jak taky může skončit film, kde se skáče časem tam a zpět, že. Herci nebyli protivní nečekaně, hudbu jsem ani nezaregistroval, kamera typicky found footage roztřesená a efekty na lepší dvojku. Děj se, na celkem krátkou stopáž, celkem táhl, ale od prvního úspěšného skoku do minulosti už to odsýpá a jen čekáte, co se zesere. Jak už jsem říkal, time loop filmy mám rád a tohle i přes 50:50, pozitiva:negativa, mi to sedlo. 79% 7,9/10 4**** ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Druhé zhlédnutí a musím poněkud snížit na hodnocení. První čtvrtina filmu je nezáživná, příliš vědecká a i když člověka zajímá, jestli se experiment nakonec povede, spíš, než aby se bavil, se nudí. Pak ale přichází druhá čtvrtina a od poloviny to už je nesmírná časová jízda, kterou si přesně od filmu pojednávajícím s cestováním v čase představuju. Stroj času v ruce středoškoláků je vyobrazen věrohodně, paradoxy mírně pokulhávají, ale hlavně, že tu vůbec jsou. Found footage je zde perfektně vybalancováno na hraně žánru, ale v podstatě to ani být nemuselo, jen se tím ulehčila práce s natáčením. Ze zakončení mám stále trochu rozporuplné dojmy a opravdu si musím pokládat otázku o důvodu onoho zmizení otce hlavního hrdiny, ale dobře, jinak jsem velmi spokojen. Hromada přímo vyřčených odkazů na podobně laděné filmy potěšila. Kvalita (herecké výkony a zpracování) podobná třeba takové Kronice, což hovoří o vysoké kvalitě. 85% ()

Galerie (97)

Zajímavosti (7)

  • Film sa natáčal v amerických mestách Atlanta a Chicago. (Hudakfilms)
  • V scéne, v ktorej tínedžeri sledujú na notebooku haváriu lietadla, ide o skutočné zábery lietadla B-52, ktoré havarovalo v roku 1994 a pri ktorej zahynula štvorica dôstojníkov Air Force. (beso74)
  • Herci mali na to, aby sa naučili svoje repliky, len 5 dní. (beso74)

Související novinky

Bay a jiná galaxie

Bay a jiná galaxie

31.08.2014

Zatímco Michael Bay (Transformers: Zánik) stále neodhalil, co hodlá do budoucna režírovat, jeho producentská kariéra nabírá další a další projekty. Po letošních Želvách Ninja a thrilleru Očista:… (více)

Reklama

Reklama