Reklama

Reklama

Projekt minulost

  • USA Project Almanac (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Když brilantní student (Jonny Weston - Rezistence) se svými kamarády objeví plán stroje, který je může poslat zpátky časem, možnosti se zdají být neomezené. Přepisují historii, aby vyhráli v loterii, váleli u zkoušek a pořádali mejdany jako nikdy předtím. Změnou minulosti však ohrozí budoucnost našeho světa. Mohou napravit škody, které napáchali, než bude příliš pozdě? (Magic Box)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (255)

harfuska 

všechny recenze uživatele

Behačky v čase mám veľmi rada a pri tomto tínedžerskom úlete som sa aj výborne bavila. Decká boli sympatické, kamera perfektne roztrasená a triky dobre zvládnuté. Naviac si to tí šarvanci bez zbytočného mudrovania naplno užívali, aj keď bolo jasné, že ich roztopašné výšlapy nezostanú bez následkov. A keď to došlo to tohto bodu, začal film naberať na obrátkach a chudák Adam mal čo robiť, aby si z toho nepustil do gatí. A ja som šťastná, že ten diablov stroj na mňa nečíha niekde v sklepe. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Nerdi sice na amerických středních školách na úrovni tuzemských mateřských stále dostávají na prdel od vrhačů šišatého míče, ale ve jménu sraček jako Teorie hypu a debilního diváka bez vkusu zažívají svojí renesanci, kdy se už netočí jen povrchní a stupidní teen filmy o tom, jak třicetiletý model ztvárňující dvacetiletého kapitána fotbalového týmu chce mermomocí ošukat blonďatou roztleskávačku Kelly s umělýma kozama, aby těsně před závěrečnými titulky prozřel, sbalil nejhnusnější šprtku ve třídě, romanticky do ní zasunul a slavnostně si vystříkal dítě a manželství v protestanském kostele. Ne! Dnes už nic tak uboze povrchního neuvidíte. Dnes uvidíte 27letého modela hrajícího nesmělého nerda ze střední školy, který musí nejprve sestavit stroj času a až následně romanticky zasunout do perfektní roztleskávačky, která ale nemá umělý kozy. A to je kurva posun vpřed! Zcela překvapivě je to nuda jako prase a nedá se na to chvílemi dívat, až do doby, než konečně začne fungovat ten posranej stroj času, který brýlatý (aby to byl nerd a ne model) model s bandou rozkuřovačů konečně po hodině rozchodí. A přesně to mi stačilo, protože u teen filmů jsou moje očekávání a nároky asi stejné jako od hovna posypaného parmezánem na předehřátém talíři. Pokud máte hlad, ten parmezán (cestování časem) vám bude chutnat, přestože to hovno (zbytek filmu) bude naprosto nepoživatelný. Doufám, že jsem teď nějaké třináctileté holčičce touto erudovanou recenzí poradil, jestli říct tatínkovi, aby jí to ilegálně stáhl. 75% ()

Reklama

stration 

všechny recenze uživatele

Cestovačka časem tentokrát okořeněná found-footage. Jako vždy se vymyslí nějaký přístroj, teenageři jsou nadšení, všechno zkouší a pak se to posere. No tak se to pokouší napravit, jenomže to není tak jednoduchý. Toto nebyl spoiler, to je vždycky stejný. Kamera je vcelku snesitelná, dokonce se mi zdála trochu méně nervní než v ostatních FF. Herci celkem přijatelní. Celkově vzato je to průměrný film. Mě ale cestovačky strašně baví a FF tomu dává trochu zajímavější rozměr. Takže i přes kupu logických lapsů a s přivřením všech očí co mám, je to za slabší čtyři. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Filmy koncipované jakožto domácí videa, nemám rád. Ale jsou výjímky, kde to příběhu pomáhá. Věřím tomu, že hlavním motivem proč to celé roztřepat nebyl rozpočet, ani neschopnost režiséra, protože se scénářem si kluci vyhráli, triky se jim povedli moc pěkné, takové funkční. Celkově mám pocit, že šlo o velmi chytře zvolený způsob vyprávění, včetně výběru věku hlavních protagonistů. Díky tomu nebylo nutné brát vše vážně a navíc se tím udělal prostor ukázat sice ne až tak světospásné, ale zase o to civilnější využití možnosti vracet se v čase. Efekt motýlích křídel, tzn. vytváření nekonečného množství křižovatek, které vzniknou jakoukoliv změnou minulosti, je tady znázorněn sice trošku naivně a obecně, ale tvůrcům se i tak podařilo proloopovat se k inteligenci neurážejícímu konci. Děcka mi úplně nesympatická nebyla, nesmysly jsem nenašel, takže jednou na Project Almanac mrknout, pak podebatovat s kolegama nerdama, jak bychom naložili se strojem času my a už se k tomu nevracet. Což neznamená že je to film špatný, ale pouze to, že je jeho funkčnost stejná jako u vtipů...podruhé už nezafunguje. Na závěr jedna rada pro všechny cestovatele časem...použijte stroj času na to, aby jste se vrátili do chvíle, než se pokusíte časem cestovat. Dejte si rovnou po tlamě a doporučte svému vyjevenému minulému já, ať se na to vysere. ()

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele

,,Než zemřu, chci postavit stroj času"' Tenhle film profrčí internetem, aniž byste si ho všimli. Partička mladých američánků (jak jinak) nalezne starou videokameru, kde je záznam ze sedmých narozenin jednoho z nich. Všimnou si však, že na záznamu se objevil i jeden z nich, nikoliv však v dětské verzi, ale v momentální, puberťácké. Po prozkoumání sklepa naleznou plány na sestrojení stroje času, který úspěšně (bohužel) dají dohromady. Poprvé pošlou časem věc. Pak sami sebe. A jede to ráz naráz. Výhra v loterii, největší letní akce, rozhazování peněz, opravy zkoušek, řešení osobních sporů. Ale jak bývá pravidlem, když měníš minulost, posereš přítomnost. A ne jinak je to i tu. Celkově se mi nápady s časovou smyčkou obecně líbí, i když to kolikrát nadělá bordel v hlavě. Tady je to ale převzato z lehčího hlediska a člověk se neztrácí v žádné časové rovině. Film měl při propagaci ohromný potenciál, parta mladých, found footage styl natočení, ze pár efektů a hromady časových smyček. Ve finále je to ale spíš film na nedělní odpoledne, kdy potřebujete zabít čas, než Vám začne turnaj v PokerStars. Do filmu jsem se ale zažral. Bohužel je tak přecpaný typickými cliché, že jsem věděl hned, jak to skončí. Jak taky může skončit film, kde se skáče časem tam a zpět, že. Herci nebyli protivní nečekaně, hudbu jsem ani nezaregistroval, kamera typicky found footage roztřesená a efekty na lepší dvojku. Děj se, na celkem krátkou stopáž, celkem táhl, ale od prvního úspěšného skoku do minulosti už to odsýpá a jen čekáte, co se zesere. Jak už jsem říkal, time loop filmy mám rád a tohle i přes 50:50, pozitiva:negativa, mi to sedlo. 79% 7,9/10 4**** ()

Galerie (97)

Zajímavosti (7)

  • Jedna z postáv sleduje na notebooku film Bill & Ted's Excellent Adventure (1989), ktorý sa taktiež venuje stroju času. Dvaja tínedžeri sa v ňom snažia zostrojiť ako projekt do školy práve takýto stroj. (beso74)
  • Film sa natáčal v amerických mestách Atlanta a Chicago. (Hudakfilms)
  • Napísanie, natočenie a zostrihanie filmu trvalo len 9 mesiacov. Rešerš ohľadom cestovania v čase zabral 3 mesiace. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Bay a jiná galaxie

Bay a jiná galaxie

31.08.2014

Zatímco Michael Bay (Transformers: Zánik) stále neodhalil, co hodlá do budoucna režírovat, jeho producentská kariéra nabírá další a další projekty. Po letošních Želvách Ninja a thrilleru Očista:… (více)

Reklama

Reklama