Reklama

Reklama

Predestination

  • Česko Paradox času (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Film Predestination vznikl na motivy povídky "Všechny tvé stíny" od Roberta A. Heinleina a vypráví příběh tajného agenta (Ethan Hawke), kterého čeká složitá série cest napříč časem s cílem zajistit pokračování své kariéry vymahače práva. Při plnění posledního úkolu bude muset využít i svého mladšího já, aby dokázal dostihnout zločince, který mu uniká v čase. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (977)

Lyriq 

všechny recenze uživatele

Skvěle zahraný i natočený, ale "mindfuck" se u mě teda nekoná, možná proto, že mi to tak v půlce bylo jasný... Je to skvělý řemeslo, ale roztžení krátký povídky na téměř dvě hodiny tomuhle projektu dost ubližuje. 55%. ()

jayman 

všechny recenze uživatele

Tento film som si pozrel preto, lebo jeho meno zaznelo pri mojom šomraní na tému "Uspokojivé vysvetlenie timetravelingu a z neho vyplývajúcich paradoxov v kinematografii". Nuž, Predestination nie je uspokojivý. Ak pozorne pozeráte, pointa vám dojde už 20 minút pred koncom, teda, tá predposledná. Posledná prekvapila aj mňa, ale tým "aha, no jasné" štýlom, nie tým mindfuckovým. Aspoň že sa na Sarah Snook v ženskej verzii dobre pozerá. Priemerne dobrý film. ()

SAINTS 

všechny recenze uživatele

Je otazne či zapletka tohto filmu vobec dava zmysel,no možno je to jedno.Paradox času je rozhodne zaujimavym filmom s orginalnym sci-fi pribehom. ()

AlexUnited 

všechny recenze uživatele

Pointa je teda poriadne uletená a od istého momentu sa dá už veľmi ľahko odhadnúť, no napriek tomu že divák už vopred tuší kam to celé nevyhnutne smeruje a ako skladačka príbehu do seba zapadne, tak dej je po celý čas pútavý a plynulý. Podľa mňa veľmi dobre natočené sci-fi s naozaj netradičným bizzare námetom. ()

KillHurt 

všechny recenze uživatele

Po zkušenosti se seriálem Červený trpaslík a načtení x povídek od P. K. Dicka se nejedná až o tak překvapivý zvrat. V podstatě to je velmi komorní příběh založený na dia/monolozích. Osobně jsem původně čekal větší akčňárnu, ale po prvních dvaceti minutách jsem byl rád za klidnější tempo. Prostě Heinlein válí i ve filmech. ()

Plastík 

všechny recenze uživatele

Ethan Hawkw na výbornou a Sarah Snook taky, jen ale coby jako žena. Jinak tento film není mým šálkem kávy. Proto 3. V kině se musí moc přemýšlet, aby se to pospojovalo. Chci, aby mi to samo zapadalo. Chci si u filmu odpočinout. ()

RedEagleSK odpad!

všechny recenze uživatele

Tož ano, nebudu to popírat a říkam to na rovinu že najít si ženskou která by měla ptáka a každý den by mne s ním ojížděla je mým odvěkým snem, ale pouze proto že tenhle film je o něčem podobném, mu zde neudělím protekčně 5 hvězdiček. Jednak proto, protože ženská ve filmu Pederestination vypadá jako vykastrovanej DiCaprio, a jednak proto protože celý tenhle film je absurdní sračka a výplod choré mysle dvou židovských úchylů, kteří se v dětství ve své dětské izbě zcela jistě prcali do prdele když zrovna máma s taťkou nebyli doma, načež po příchodu mamky a taťky, byli mrdáni těma dvěma. Což samo sebou není něco s čím bych nesouhlasil páč nejsem puritán, nicméně zastávám názor že takové existence by neměli mít dovoleno točit filmy, páč to pak takhle rozpačitě dopadne. Také jako již slovutný temperamentní flegmatik musim smutně konstatovat že film sám o sobě je již na hollywoodské poměry klišovitá a předvídatelná záležitost, páč na podobné kinematografické sračky mám v poslední době čím dále větší štěstí. Také je předvídatelné třeba to, že čim absurdnější film je, tím větší hodnocení dostane od místních ejakulátů na čsfd. Stojím si za tímto svým tvrzením, a jsem na to dokonce schopen vsadit invalidní důchod libovolného uživatele čsfd. Inu ovšem že moje slova se ihned potvrzují, a když vidím že intelektuálně vytříbená komunita čsfd tyhle sračce zase mrdá pětihvězdičková hodnocení jak to již bývá zvykem u každého podobného nahodilého výplodu choré mysle, je to stejně příjemné jako když se vám robertek zasekne ve slepáku. Nicméně tato intelektuální disbalance zdejších uživatelů není něco co by zde již inteligentního náhodného kolemjdoucího dokázalo zarazit, horší je to že to ve mně nutkavě vyvolává asociace že mnozí s těchto kokotů si snad opravdu myslí, že když ženě přišijete čuráka, může vesele plodit děti. Co se týče Ethana Hawka, to jest herce s krysím ksichtem který dokáže (a také hraje) většinou pouze slabochy, hajzlíky, nebo naivní debílky, to samé hraje i v tomhle filmu, přičemž debila hajzla a slabocha hraje během filmu kombinovaně v libovolném pořadí. Nevím co bych více napsal k téhle mé precízní analýze téhle zbytečné pakokotiny, nad kterou dokáže onanovat pouze komunita csfd a nebo vyžratej a protivnej prostoduchej pičus Mr. Hlad z moviezone i ze svými zástupy ultraliberálních pseudointelektuálních buzerantů, která by v každé jiné době nebyla dobrá ani je na to aby sloužila jako krmivo pro prasata na hradě svého vladaře. Ale jak se říká dopřej a bude ti dopřáno, takže všem nihilistickým pičusům přeji vesele zhlédnutí tohto skvostného filmu, nechť na to čumí jak čurák z gumy. Já osobně raději dobrovolně konvertuju k sektě vesmírných lidí Iva Bendu, nebo k asociaci československých sběratelů použitých šprcek, než bych měl někdy znova zhlédnout tuhle kacířskou záležitost. ()

subic 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem to před pár lety a moc jsem to nepobral. Viděl jsem to teď 2x za sebou a ty časové linie jsem zase moc nepobral. Ale jestli on chce ji a ten druhý je ona před přešitím a taky chce ji, teda vlastně sebe, tak jak to může dopadnout? No nijak, protože v ten moment to končí a diváku domysli si. ()

JosefTomas 

všechny recenze uživatele

Nádherná ukázka toho, že nepotřebuje velký rozpočet, když máte dobrý nápad. Velmi komorní a neotřelé sci-fi drama, které dokáže udržet vaší pozornost po celou dobu sledování a vy se budete bavit skvělými dialogy, hereckými výkony a svižnou režií. Zároveň u tohoto filmu platí, že čím méně víte, tím víc se budete bavit. Proto bych se vyvaroval obsahu, který nějaký chytrák z Bontonfilmu uvedl, a tím zkazil a prozradil 70% příběhu (ano, ty dvě věty řeknou mnoho). Další věc nezávisí ani tak na příběhu samotném, jako spíš na vás. Čím víc máte nakoukáno, tím víc si dokážete spojit všechny informace a odhadnout, co a jak se stane. Na závěr je třeba říci, že Predestination (Český překlad je taky na pěst, uvidíte, pochopíte) má velmi zajímavou schopnost chytit diváka a i přes prohlédnuté zvraty ho nepustit. Hledáte-li film, u kterého se budete bavit a trošku přemýšlet (ale ne moc, jinak vám dojde vše až moc rychle), tak je tento film přímo pro vás. ()

adamix 

všechny recenze uživatele

Chytrý malý filmík, ktorého pointu som (bohužiaľ) odhadol po polhodine, takže vo finále som sa wau-efektu nedočkal. Nad čím však skláňam klobúk, je skvelý výkon pre mňa neznámej herečky Sarah Snook a štýl spracovania komplikovaného deja a lá Memento. Niežeby som všetkému ihneď chápal, pretože tými preskokmi v čase do rôznych rokov nejednému divákovi domotajú hlavu, ale internetové fóra mi dosť pomohli. Čo však treba uznať, toto nie je film len na jedno skúknutie. Určite si ho dám aj po druhý krát. ()

Tominni 

všechny recenze uživatele

První část (vyprávění na baru) je perfektní, Sarah Snook předvádí výborný výkon, jakmile dojde na brázdu času, tak už to začíná být trochu slabší, ale díky celkem očekávanému průběhu zase ne tak moc. Nakonec jsem si film užil více, než jsem čekal a asi se ještě jednou podívám, zda to tak do sebe opravdu zapadá ()

Pete 

všechny recenze uživatele

Znáte to, chlápek přijde do baru, a začne vyprávět podivnou historku svýho života, která nikoho nezajímá. Když ale začne o tom, že je přeoperovanej hermafrodit, zpozorníte, najednou chcete vědět, jak tohle skončí. A překvapuje mě, že někdo odklepnul natáčení podle tak úchylného scénáře, který předvádí skutečně nevídané veletoče, a nakonec se zacyklí do sebe, když skončí pohádkou o kohoutkovi, slepičcce a vejci v jednom. Naštěstí je provedení téhle hardcore scifi povídky sice laciné, ale poměrně svižné, a nijak dlouhé. Je to vlastně hroznej brak, něco jako natažená epizoda seriálu Black Mirror, ale stejně mě to celkem bavilo. ()

chesterko 

všechny recenze uživatele

„Keby som mohol postaviť priamo pred teba toho, ktorý ti zničil život a zaručil ti, že ti to prejde, zabil by si ho?“ ()

RafaKrakal 

všechny recenze uživatele

Pokud chcete zřít absolutně mind blowing film, který je naprosto odlišný od čehokoliv, co jste kdy viděli, Predestination je pro Vás jasná volba. ()

Alex126 

všechny recenze uživatele

Tento australský snímek pro mě byl relativně milým překvapením. Čekal jsem remake filmu Looper, ale dočkal jsem se celkem kvalitního snímku, který svoji hodnotu drží i na tom, že v něm září Ethan Hawke. Během filmu jsem se snažil přijít na to, jak celý ten systém vlastně funguje a hledal v něm chyby. Samozřejmě to nemůžeme porovnávat s klasickými fyzikálními zákony pozemšt'anů, ale pokud film budeme hodnotit filmovou logikou, pak si 4 hvězdy určite zaslouží. 75% ()

a0001 

všechny recenze uživatele

Skvelá myšlienka, očakávaný zážitok prichádza ruka v ruke v závere s "mind-fuckom". To čo Inception vizuálne zvládol na výbornú, to tento film vykecal slovami. Skvelý film, nutno vidieť viac ako raz, tak ako Atlas mrakov, ten však zašiel myšlienkou ešte ďalej preto je pre mňa úplný top. Predestination 75% ()

jardoom 

všechny recenze uživatele

Ku*va drsná sračka, která vás na začátku unudí. Nuda ale vznikne proto, že počáteční shit na první pohled do příběhu nezapadá. Pak ale jednotlivé kousíčky děje začnete chápat a vše začne vypadat jasněji. Bratři Spierigové tentokrát tak nějak divokou kartou podtrhují, že i zdánlivě nepovedená, leč originální předloha jde parádně zfilmovat. Vše mě posledními událostmi naprosto dostalo a musím říct, že lepší poslední půlhodinu, nemá žádný film ()

Související novinky

Kdo natočí osmý díl Saw?

Kdo natočí osmý díl Saw?

15.07.2016

Velké značky v Hollywoodu prakticky neumírají. Dokud na něco diváci slyší, točí se další a další díly, takže vás asi nepřekvapí, že bude pokračovat i Saw. Hororová série, jíž nastartoval James Wan (V… (více)

Režisér X-Menů míří na měsíc

Režisér X-Menů míří na měsíc

04.03.2015

Robert A. Heinlein byl jedním z nejslavnějších sci-fi autorů vůbec. Společně s Arthurem C. Clarkem a Isaacem Asimovem patřit do tzv. "Velké trojky science fiction", není tedy divu, že byly některé z… (více)

Reklama

Reklama