Reklama

Reklama

Půvabná švadlena Tilly Dunnageová (Kate Winsletová) se po letech vrací do svého rodného městečka Dungatar v Austrálii, aby odhalila pravdu o své minulosti. V dětství musela svůj domov narychlo opustit kvůli podezření ze zavinění smrti svého spolužáka. Dospívání strávila v internátní škole a posléze působila v Evropě jako švadlena předních módních návrhářů. Navzdory svým úspěchům v módním světě se nedokáže zbavit nepříjemných vzpomínek na záhadnou smrt mladého chlapce, a proto se po letech vrací na australský venkov ke své svérázné matce Molly (Judy Davisová). Tamější obyvatelé jí nadále považují za prokletou vražednici a zpočátku nemohou vystát její přítomnost, navíc je značně provokuje svým emancipovaným vystupováním. Postupem času si ale dokáže získat přízeň žen svým vybraným módním stylem a pozornost mužů upoutá svou krásou. V přítomnosti bývalého spolužáka Teddyho (Liam Hemsworth) navíc začíná věřit, že se může zbavit svého životního prokletí. Představu idylického venkovského prostředí ale zcela nabourá několik překvapivých odhalení, která vedou k dalším tragickým událostem... Australský snímek představuje filmovou adaptaci stejnojmenné literární předlohy Rosalie Hamové a žánrově se pohybuje na pomezí dramatu, romance a černé komedie. Snímek bodoval při udílení cen Australské filmové a televizní akademie, kde získal ocenění především v hereckých kategoriích (Kate Winsletová, Judy Davisová, Hugo Weaving) a dále získal ocenění za nejlepší kostýmy a Cenu diváků. (Česká televize)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (258)

POMO 

všechny recenze uživatele

Podivný mix sociálnej drámy, v ktorej sa riešia detské traumy, násilné odtrhnutie a bolestivé odcudzenie od rodiny, s bláznivou komédiou, v ktorej sa máme hehňať Hugovi Weavingovi, gayovsky poskakujúcemu v ženských šatoch. Pre mňa dva nezlúčiteľné filmové svety, aspoň teda nie v tomto excentrickom, živelnom austrálskom podaní. Nejakému Samovi Mendesovi by to možno prešlo. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Měla jsem dojem, jako bych četla starý americký román o statečné ženě, která se sakra dobře obléká. Jenže pak tu byl mrtvý Stuart, celá ta podivná směsice vesničanů. kde každý byl buď úchyl, magor nebo záporák a silo. Poslední půlhodina je taková trochu jiná a vše se děje strašně rychle. Příjezd Tilly je ale výborný a krásné jsou zejména šaty, které nosí nebo šije. Kvůli těm šatům a šťavnaté Kate Winslett stojí zato film vidět, ale musíte si odmyslet příběh a jen se kochat. Pro někoho je to nízká cena, pro jiného vysoká. ()

Reklama

hansel97 

všechny recenze uživatele

O osudu ženy, který je křivděno a celý život jsou jí pouze házeny klacky pod nohy, ale ani to ji nerozhodí a nedonutí zastavit. Kate si to užívá, evidentně a neskutečně mě celé dvě hodiny na plátně bavila. Brilantní vyváženost mezi humorem a tragickou stránkou příběh. Jen mi trochu neseděl Hemsworth jako milenec o 14 let starší herečky, ten rozdíl fakt až bil do očí. ()

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Na to, že väčšina austrálskych filmov je "divná" som si už v podstate zvykla. Rýchle prechody z dramatických scén do komických ma vôbec nerušili, naopak bavili ma. Život je vlastne presne taký, teraz sa smejete a už o päť minút môžete plakať. Dá sa povedať, že celý film sa takmer počas celej doby svojho trvania raz tváril tak a raz onak a hlavne, že toho chce riešiť strašne veľa. Záver to však v piatich minútach spojil všetko do jedného naozaj výborného výsledného efektu. Chvíľu po dopozeraní som veru rozmýšľala aj o piatich hviezdičkách, pretože takú skvelú parodickú alegóriu často nevídať. Potom som však zostala pri štyroch, predsa len ten Liam tam fakt nesedel...Videné v rámci Challange tour marec 2016 - 30 dní so svetovou kinematografiou a v rámci projektu 52 films by women. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nenápadný snímek, jehož rozjezd mě nijak nenadchl, ale který si mě postupně dokázal naprosto získat a já jsem jenom zíral na to, co sleduji. Nádherně stylizované, místy parádně absurdní, ale nad tím vším vyniká nádherná a doslova dechberoucí Kate Winslet, která se tentokrát nemusela ani svlékat. Krásná komedie, hodně černá, ale výborná. ()

Galerie (166)

Zajímavosti (23)

  • Produkcia sa začala o rok neskôr, dôvodom bolo tehotenstvo Kate Winslet. Natáčať sa začalo tri mesiace po tom, ako porodila. (megajalec)
  • Červené šaty a kabát, které Kate Winslet nosí ve filmu, jsou vyrobeny z hedvábné moirské tkaniny nalezené v Miláně 25 let předtím než byla použita ve filmu. (BMW12)
  • Kate Winslet se během natáčení naučila šít. Poté pomáhala Margot Wilson při vytváření kostýmů pro její postavu. Wilson byla najata výhradně pro šití oblečení pro Winslet. (BMW12)

Reklama

Reklama