Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jubei je nindža, kterého si můžete najmout za peníze. Jeho schopnosti a dovednosti ovládání meče jsou výjimečné. Okolnosti ho donutí k tomu, aby jednomu staříkovi pomáhal zlikvidovt osm ďáblů Kimon. (sheen)

Recenze (140)

kitano 

všechny recenze uživatele

Uff...tak toto je skutocne hardcore anime s nalepkou - len pre dospelych. Super hrdina, ktory aj ked dostava nafrak, ani na chvilu nestraca istotu, ze je vytazom. A ak by bojoval s nesmrtelnym? Heh...tak ho bude zabijat znova a znova:)Celkom neuveritelne ze je to kusok strary uz viac ako 14 rokov. Mam taky pocit ze japonska animacia ani nestarne. (9/10) ()

oLí 

všechny recenze uživatele

Velká petelice! Skvěle vtahujicí hned od začátku, perfektní animace i hudba, postavy, akce, brutální styl všeho... Říkal jsem si, že tohle je přesně ten typ filmu, kde nejde jít pod pět - protože absolutně nenudí s kombinací toho, že v něm šlape i vše ostatní, pak přišla dejme tomu trošku slabší a pomalejší třetí čtvrtina, ale to asi jen pro to, aby si člověk oddechl před dechberoucím finále, při kterém jsem si s úsměvem na tváři říkal "hm, tak jo" vědom toho, že tohle si proště plný hodnocení bezpochyb zaslouží. Jízda za 9/10 ()

Reklama

IvoB 

všechny recenze uživatele

Dospělé anime, které si nebere servítky. Brutality, násilí i nahoty je tu dostatek – nic pro mravokárce nebo děti. Díky těmto berličkám se filmu daří úspěšně vyhýbat konvencím, a zobrazuje tak jedny z nejoriginálnějších a nejpamátnějších WTF momentů, co jsem měl u anime tu čest vidět. Dočkal jsem se boží kresby, cool záporáků a anti-hrdinů a skvělých, nepředvídatelných soubojů. Film ale bohužel svým tlačením na pilu zazdil svoji zápletku, která mě postupně přestávala zajímat. „Mačo“ přístup navíc v některých scénách vyznívá trošku nepatřičně a směšně. Stále je to ale velmi výrazná záležitost. – 8/10 ()

Narciska 

všechny recenze uživatele

Od kreslených filmů nečekám výraznou hudbu, o to větší překvapení se skrývalo v tónech, jež dokázaly rozvibrovat emoce a posunout děj do nových dimenzí. Dalším překvapení je, že ačkoliv se vyhýbám animé, jejichž smysl spočívá v porcování démonů a stříkání krve, toto pojetí zvládá úchvatně balancovat mezi krvavou surovostí a povzneseným světem krásna. Okamžitě si mě získal i dokonale zenový hrdina bleskurychlých reflexů a bezchybného máchnutí mečem, který umí projevit citlivost a zůstává čestný a jehož kreslená podoba je tak působivá, že si jde snadno za ním představit podobu muže z masa a kostí. Osobně mi pak imponovala stejně silně i postava ledové a nesmluvavý amazonky s bezchybnými slovy a pohyby, která vlivem osudu zapomněla, jak projevit zranitelnost... ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Drsné a dospělé anime, kde se krví a nahotou nešetří, se standardním příběhem a velmi zajímavými postavami. Proto mě trochu štvalo, že i když každý z osmi démonických záporáků disponuje úžasnou a originální superschopností, souboje s nimi jsou až na výjimky hodně krátké a jinak se vůbec neprojeví. Ale celkově super. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • V domovském Japonsku nebyl film zdaleka natolik úspěšný a tak dobře hodnocen jako v USA. (Hromino)
  • Postava Júbei Kibagami je inspirována skutečnou historickou postavou Jagjú Júbei Mitsujošim, který v období Meidži patřil mezi nejslavnější a nejlepší samuraje své doby. (Zdroj: ČSFD)

Související novinky

Festival japonského filmu a kultury EIGASAI

Festival japonského filmu a kultury EIGASAI

17.01.2014

Ve dnech 22. – 28. ledna 2014 ovládne pražské kino Lucerna 7. ročník festivalu japonského filmu a kultury EIGASAI 2014. Návštěvníci se mohou těšit na 16 jedinečných filmových projekcí a bohatý… (více)

Reklama

Reklama