Reklama

Reklama

Nevyhrožuj

  • USA Don't Be a Menace to South Central While Drinking Your Juice in the Hood (více)
Trailer

Obsahy(1)

Paródia na filmy afroamerických režisérov z 90. rokov, ktorí opisovali príbehy farebných a iných menšín žijúcich v štvrtiach amerických veľkomiest, o každodennom násilí a kriminalite. Všetko sa točí okolo gangsterského života v gete, predsudkov voči farebným, prostitúcii, korupcii polície a sexisme. Ashtray (Shawn Wayans) - čo po ang. znamená popolník - žil po svojom narodení u jeho matky. Ale teraz sa z neho musí stať "pravý muž", ktorého z neho dokáže spraviť iba jeho otec. Preto sa nasťahuje do jeho domu. Znovu stretáva svojich starých príbuzných; jeho bratranca Loc Doga (Marlon Wayans), blaznivú starkú, kamarátov Loc Doga a mnoho ďalších obyvateľov štvrte. Jeho život sa mu zmení, až keď spozná mnohodetnú mamičku Dashiki (Tracey Cherelle Jones)... (demonikus)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (142)

afanja 

všechny recenze uživatele

Ano je to parodie, ale naprostá většina vtipů je naprosto stupidní a těch kterým se zasmějete je opravdu málo (daly by se spočítat na prstech jedné ruky a ještě by vám tak tři prtsy zůstaly). Vlastně mě udivuje, že jsem se na film dodíval až do konce, ale doufal jsem že najdu alespoň kousek nějakého příběhu. Ano našel jsem. Ale celý děj (vlastně nevím jestli tomu děj mohu říkat, takže raději zápletka) se odehraje v posledních 15ti minutách. Tento film je naprostá ztráta času... ()

RMN88 

všechny recenze uživatele

''Každej desátej černoch musí vydržet sledovat tenhle film aspoň do pasáže Vyrůstat ve čtvrti a to aspoň jednou za život. Při nejmenším každej pátek bude při sledováním filmu zastřelenej v kině.'' Tak dlouho jsem neviděl tak super parodii, u které bych chcal smíchy. Kašlete na příběh. Ten totiž nedává smysl. Vypněte si mozek a vnímejte jen hlášky a hlavně se na film podívejte s kámošema. Určitě to je lepší zážitek. ()

Reklama

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Parodie na černošské filmy. Nápad to byl vzkutku originální, výběr herců neméně povedený, ale někdo jaksi zapomněl, že k natočení vtipného filmu je třeba vtipný scénář. Je tu spousta vtipných gegů a scének, mezi nimiž jsou ale dost nudné či jinak méně zábavné mezery. Jasně že babička do novin ubalivší si jointa či předčítání pohádky dospělému synkovi jenž pod dekou vyvádí neskutečné alutrie, to tvoří základ slušné, nikoliv nadstandardní parodie, jenže na celý film je to trochu málo. Občas mi to příde stejně vtipné jako když jeden nejmenovaný popový zpěvák najde v polívce nos, nejprv se směje recesi svého okolí, ale pak zjistí že je jeho. A je po legraci. Tudíž škoda že se nad tím více nepozastavili, mohlo to být zajímevé pokoukání. ()

kukkik 

všechny recenze uživatele

Jako vážně.. co byste od tohodle čekali? Já jsem se dočkal přesně toho, co jsem čekal a co film předem naprosto neskrývaně avizuje. Vtipné scénky zaměřené na život afroameričanů, střílející si ze stereotypů na všechny strany, prostě naprostá pitomost, záchodový humor a scénky hraničící s groteskou. Z mého pohledu to ale není chyba filmu, naopak. Don't be a menace je zkrátka film specifického žánru, který kdysi bravurně vytvořili a užívali jedině Američané a když ho jako takový bude divák taky brát, je to celkem pecka. Stejně jako horor už z principu nemůže mít hlubší děj, a posuzován měřítky dejme tomu divadelního dramatu je i ten nejlepší a nejoblíbenější naprostý propadák, je i tenhle film dobrý pouze v rámci svého vlastního žánru a zdejší hodnocení momentálně neodpovídá jeho kvalitám. Má to svoji cílovku, která se každým rokem tenčí, má to hodně slabých míst a vtipů, které s každou další generací půjdou víc a víc do ztracena ale v tenhle moment jsem se u něj ještě pořád celkem dobře pobavil a pokud to byl jeho primární cíl, což samozřejmě byl, tak jde podle mě o dobrý snímek. PS: jen dodám, že sledováno v originále, což může být v tomhle případě hodně podstatný rozdíl mezi hvězdou jednou a čtyřmi 4/5 ()

zlabus 

všechny recenze uživatele

Udělat parodii na "bratrské filmy" je super nápad, protože přeci jen paradovat je co. Bohužel Wayansové se po slušném rozjezdu postupně utápí v balastu černošských komedií. Trapné vtipy postupně přehlušují poměrně humorné popkulturní narážky a film ztrácí na obrátkách. Škoda kdyby se udrželo tempo prvních pár minut šel bych s hodnocením výrazně výš. Takhle je to jen další tuctovka, která prošumí hlavou a za měsíc nebudu vědět, že jsem něco takového viděl. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

  • Po skončení záverečných titulkov nasleduje ešte jedna scéna. (figis20)

Reklama

Reklama