Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Charlie Watsonová (Hailee Steinfeld) slaví osmnáctiny, ale moc důvodů k radosti nemá. Na čele jí vyrazil čerstvý megabeďar a naděje, že od rodiny dostane vysněné auto, se rozplyne ve chvíli, když rozbalí mimořádně trapné dárky. Až majitel bazaru a vrakoviště, u kterého brigádničí, se nad ní smiluje a daruje jí žlutý Volkswagen Brouk, jenž ovšem spadá spíš do kategorie dar nedar. Jen ten největší optimista by totiž vsadil na to, že tahle kraksna bude ještě někdy provozuschopná. Charlie ho dokáže rozchodit aspoň natolik, že s ním doskáče domů do garáže, kde se ho pokusí opravit. Když se ale poprvé zespodu podívá na podvozek, zírají na ni dvě veliké modré oči a Charlie okamžitě dojde, že tohle nebude obyčejné auto. S Autobotem Bumblebeem se dívka spřátelí pozoruhodně rychle, navzdory tomu, že ten s ní kvůli poškození nemůže komunikovat jinak než prostřednictvím útržků písniček z autorádia. Vzhledem k tomu, že Bumblebeeho poměrně intenzivně hledají nepřátelsky naladění Deceptikoni z jeho rodné planety a podobně nebezpečný vládní agent Burns (John Cena), nebudou mít Charlie a Bumblebee na bližší seznamování čas a prostor. Na útěku před nepřáteli však zjistí, že navzdory všem předpokladům můžou být v tomhle nesourodém tandemu neporazitelní. (CinemArt)

(více)

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (472)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Poté, co Michael Bay takřka pohřbil filmovou sérii slavných robotů, přichází nová verze, která se vydává jiným směrem a z na první pohled zbytečného filmu, je příjemná rodinná zábava. Tvůrci si byli vědomi, (a hlavně neměli takový rozpočet) že akcí se nemohou Bayovi rovnat a naštěstí se o to ani nepokouší (akce je zde opravdu málo, nečekejte typicky našlapaný blockbuster). Jdou cestou rodinného filmu po vzoru E.T. nebo Železného obra, kde jde hlavně o vztah mezi člověkem (v tomto případě sympatická slečna) a jeho novým nelidským kamarádem. Film příjemně utíká a přestože nijak nestrhne, na necelé dvě hodiny příjemně pobaví a určitě je zábavnější než poslední Bayovi Transformeři. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Chváľme Michaela Baya! Chápte ma prosím. Nemám nič proti tomuto snímku. Je to typický ´´spielberg-fun´´, tak ako ho máme radi, lenže v dnešnej dobe už ani samotný zakladateľ Amblinu, nevie vytvoriť niečo, čo nám v minulosti sprevádzalo detstvo a vytvorilo neskutočné množstvo úžasných filmových spomienok. Tak prečo potom taký Travis Knight? Chce to, ale nevie to. A práve preto vivat Bay, ktorý síce túto hračku vo svojich snímkach ´´sprznil´´ v obraz svoj, ale aspoň vedel neskutočne baviť. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Každý to tu chváli, porovnáva a legendy hovoria, že je to po prvom diely najlepší diel zo série. A musím sa priznať, že je. Na jednu stranu je to škoda, že je príbeh v podstate kopírka jednotky, no na druhu je fajn, že postavy transformerov tu dostanú svoj priestor a nemastí sa to len hlava nehlava. Travis Knight vystriedal na režisérskej stoličke Michaela Baya a nie je to vôbec na škodu, kedže sa jedná o viac komornejší príbeh ako akčnejší. Neznamená to však, že by tu akcia nebola alebo, že by sa scény typické pre transformerov vytratili. Na poste producentov je znova Bay, Spielberg, Bonaventura a tak nechýbajú ani vizuálne vymakané scény zo Cybertronu, znova (aj keď tento krát iba okrajovo) je tu Optimus a samozrejme sú tu aj dobre známe akčne kúsky od Bumblebeeho. Bayové akčné inferno sa tu vytratilo a scenáristka kladie tento krát väčší dôraz na postavy. Hailee Steinfeld je prekvapivo v pohode a ako hlavná postava ťahá film rovnako ako Sam Witwicky. John Stena je drsný sympatický týpek, ktorý zastupuje pre nás už dobre známy Sector 7. Čo sa týka odkazov alebo prepojenia na prvý diel, tak je to celkom šikovne vymyslené, na to, že sa jedna o prequel a dobre to zapadá. Fanúšikov možno poteší aj dizajn niektorých robotov z animovaného seriálu. Trošku ma tu nebavil humor, ktorý príde vtipný možno pre násť ročných, ale našťastie to nieje moc prestrelene. Zhrnuté jedno vetou: Bumblebee je prijemne Transformers retro v menšom merítku a s dobrým 80tkovým soundtrackom. 85% - 4* ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Né tohle určitě neni, další Transformers od Michaela Baye, byť jistá podobnost, by se zde však najít dala. Ať už jde o tupý a však v jádru hodný zelený mozek, který všechno neznámé, chce rozstřílet, komického souseda od naproti a rodinku která se nebojí riskovat svoje životy, při záchraně dcery. Ale zase tady žádný Autobot, nikoho nepochcal, takže aspoň v tomhle směru je film lepší. Trapný humor, si autoři určitě odpustit mohli, ale i tak je tu dost vtipných scén, které působí přirozeně. Největším plusem na filmu je, že se film primárně soustředí na Bumblebeeho a Charlie snaží se mezi nimi vytvořit pouto, v tom to směru se to filmu daří celkem dobře. Herečka Hailee Steinfeld, je určitě ve všech směrech lepší, než hlavní hrdinové z předchozích filmů. Z jednoho prostého důvodu, postavy v předchozích filmech, byli prostě buď nudný a nebo ultra drsný. Charlie taková neni, je to holka z předměstí, má svoje starosti a svoje problémy a když se na ni válí problémy, tak pro ni neni jednoduchý je zvládnout. Po akční stránce, je to taky fajn, je jí tu méně, ale působí od dost lépe a přehledněji, ke konci je to i dobře napínavé. Navíc se drží dost při zemi, nepadají tady mrakodrapy, které pak vybuchují a ty výbuchy, pak způsobují další výbuchy atd, nic takového zde, za což sem rád. No perfektní to sice neni, ale určitě je to správný krok, jakým by se měli tyhle filmy ubírat. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Já ani nechtěl, aby zrovna tohle byl můj první film roku, ale tak odmítni si kino zadarmo, když seš Čech, že jo... A hele ono to bylo dost príma. Zatímco Transformeři si hrajou na seriózní drámo, i když je to o robotech, tak Bumblebee je zábavná jednohubka právě proto, že je o robotech. Kdo to udělal líp tím pádem asi není těžký určit, každopádně nejlíp ze všech jsem stejně udělal já, že jsem do toho kina šel. Jen tak dál. (Vancouver, Kanada) ()

Galerie (70)

Zajímavosti (30)

  • V potitulkové scéně můžeme vidět jak Bumblebee mluví s Optimem již na Zemi a v lese. Pak je pohled na oblohu, kde akorát přilétají další autoboti. Ovšem první díl Transformers (2007) se odehrává již ve městě a navíc Optimus přistává s ostatními, čili na Zemi nemohl být. V době, kdy již přilétali autoboti na Zemi, byl Bumblebee už na Zemi 20 let a ve městě. Také byl po rvačce s jedním z deceptikonů, policajtem s nápisem „Potrestat a zotročit“ místo klasického „Pomáhat a chránit“. Chybí tu čas 20 let na odehrání těchto scén, a tak nemohou být takto okamžitě napojeny. (GejmronCZ)
  • Ve filmu zazní i píseň „The Touch“ amerického zpěváka a textaře Stana Bushe, která byla součástí prvního animovaného filmu Transformers: The Movie z roku 1986. (Hornet.CZ)

Související novinky

Nový Transformers našli režiséra

Nový Transformers našli režiséra

27.03.2021

Studio Paramount oznámilo nový film ze světa Transformers, jenž nebude mít nic společného se sérií Michaela Baye ani spin-offem Bumblebee. Nový robotí snímek pak natočí Angel Manuel Soto (Charm City… (více)

Další Transformers našli režiséra

Další Transformers našli režiséra

17.11.2020

Po dlouhém a náročném hledání zdá se studio Paramount konečně našlo režiséra příštích Transformers. Snímku, jenž si klade za cíl restartovat celý vesmír a začít s čistým štítem, se tak nakonec ujme… (více)

Animovaný prequel Transformers na cestě

Animovaný prequel Transformers na cestě

02.05.2020

Společnost Hasbro a studio Paramount najali režiséra a scenáristu Joshe Cooleyho (V hlavě, Toy Story 4) aby natočil animovaný prequel robotí série Transformers. Film by měl mít gigantické měřítko,… (více)

Další Transformers na cestě?

Další Transformers na cestě?

30.01.2020

Akční blockbusterová série Transformers je na scestí, dosavadní filmovou sérii pohřbil Michael Bay posledními dvěma filmy, které zaznamenaly vůbec nejhorší kritické přijetí v rámci značky a v případě… (více)

Reklama

Reklama