Reklama

Reklama

Pan (Levi Miller) je nezkrotný uličník, ale bezútěšné prostředí londýnského sirotčince, ve kterém strávil celý svůj život, není pro takového chlapce to nejvhodnější místo. Až jednou v noci se stane něco neuvěřitelného – Pan opustí sirotčinec a ve své fantazii se ocitne ve fantaskním světě pirátů, válečníků a pohádkových bytostí obývajících Zemi Nezemi. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (20)

Trailer 4

Recenze (219)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $150miliónov║Tržby USA $35,088,320║Tržby Celosvetovo $128,988,320▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $5,823,275 ║ Tržby za predaj DVD v USA $6,816,365 ║ po Jupiter na vzostupe ďalšie filmovo prázdne fiasko, opäť sme tu mali v celku zaujímavé ukážky, ktoré lákali na veľké dobrodružstvo a výborné 3D a nakoniec ostal len digitálny obal bez poriadného deju, postáv a iskry, k tomu miestami moc prefarbičkované, hlavne tie pestrofarebné doslova cirkusové stany bili do očí, rovnako tak oblečenie podaktorých, počítačový kostlivcový kohúti boli fakt otrasný, herecky nikto nejak zvlášť neuchvátil, digitálny obal bil do očí na každom kroku, občas zlý neprehľadný obraz alebo strih, jedine hudba od Johna Powella vyčnievala a 3D bolo fajn ale to je strašne málo, sklamanie - a Joe Wright mi len potvrdil že je len priemerný režisér ktorý si každým ďalším projektom len viac a viac kazí povesť /videl v kine 3D verziu: 50%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Země Nezemě na dalších způsob. Tentokrát jde o osobitou verzi předcházející notoricky známému příběhu (Hook má ještě obě ruce, Peter nikdy nebyl mimo Anglii, ...) a Joe Wright se chvílemi opravdu odvázal. Ať už první unešení chlapců, "zastavená" letadla schazující bombu až po propíraný cover Smells Like Teen Spirit (která mimochodem obsahem nedává vůči filmu příliš smysl, navíc, tohle není Moulin rouge;-)). Tahle vize má odvahu, ale bohužel i přes schopnost vtáhnout do děje a obrovské množství efektů je velice chladná a nelogická (o scénáři raději nic). Přestože by prequel měl vyprávět "nový" příběh, nedochází ve filmu prakticky k žádnému překvapení... Kromě až bizardní míchanice popkultury s (temně) barevným světem, bych ještě dodal, že se podle mě těžce nepovedl casting. Garrett Hedlund jako (budoucí) Hook přehrává na 200 % až se na to nedá koukat ani poslouchat, Rooney Mara je chladná víc než krásná a Hugh Jackman se tak nějak ztrácí pod tou maškarádou, která mu ani nedá prostor vyniknout. Odvážná vize, slabý film. PS(spoilery): a co vlastně dělá Blackbeard v Zeminezemi? Jak se můžou malou mezerou ve skále protáhnout dvě lodě? Proč se víly schovávají, když jsou pak tak silné? Cara Delevingne je krásná, ale její mořské víly mají hlubší smysl? PPS: film stál 150 milionů, vydělal celosvětově necelých 120, Joe Wrighta výsledek stál místo režisra filmu Emperor o Cesarovi ... Wright prostě nepotřebuje a ani by neměl mít tolik peněz na film, je to k jeho škodě a na filmu to je velice znát. ()

Reklama

Streeper 

všechny recenze uživatele

Po vizuální stránce nemá film vůbec žádnou chybu. Je to vážně krásně natočené, skvělé efekty, kostýmy i make-up, ale to nejhorší na tom je příběh, který nestojí za nic. Konečně jsem se chtěla dozvědět, jak se vlastně Petr Pan stal tím Petrem Panem a jsem z toho neuvěřitelně zklamaná. Hook a Pan nejlepší kamarádi? Kdo by to čekal?! Úplně mi tím zkazili veškerý dojem z originální pohádky. Dokonce i Hugh Jackman mi v roli Černovouse moc nesedl, jediný, kdo se mi opravdu líbil byla Rooney Mara a Cara Delevingne, která za svou 30 vteřinovou scénku neřekla ani slovo, ale byla krásná. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Je paradox, že dávám 4* filmu, u kterého kdybych měla do puntíku vypsat pozitiva a negativa, tak v kolonce negativa bude patrně mnohem více zápisů. Ať už by to byly nevýrazné postavy, místy nenavazující scény (vážně mi občas přišlo, že mezi jednotlivými scénami jedna či dvě další scény chybí), nebo místy až příliš viditelné CGI (ti létající ptáci...). Tohle vše však převyšuje jedno ale, já si film užila. Zkrátka od něho nesmíte čekat něco víc, než jen dětský film v dětském pojetí. Celkovou atmosférou, humorem a vyzněním mi to připomnělo staré pohádkové příběhy, které jsem sledovala jako malá v sobotu v TV. Mrzí mě tak vlastně jen jedna věc, že se vůbec nepovedlo budování vztahů mezi postavami, závěrečných patnáct minut by tak mohlo být mnohem silnějších, takhle jsou to slabší 4*. Pan rozhodně není filmem, který by si zasloužil, aby se o něm říkalo, jak je tragický, možná Vás úplně neohromí, ale jako film na sobotní deštivé odpoledne může být ideální. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Veľkolepé Hollywoodske remeslo v plnej paráde. Prvá cca. hodina pecková. Úžasná výprava, krásna kamera a zatiaľ ešte zaujímavo pôsobiace postavy a prekvapivo vynikajúce 3D. Čerešničkou na torte je fantastická hudba Johna Powella, ktorá je samostatne zatiaľ najlepším soundtrackom roku. Sedel som v úžase a nechápal som zdrvujúce recenzie zahraničných aj domácich kritikov ale rovnako som sa obával, že nastavenú laťku film neudrží. Obavy sa bohužiaľ potvrdili. Postupom času sa film stáva zlepencom profesionálne natočených scén, ktorému chýba súdržnosť a dejový drive. Nikdy síce neskĺzne do vôd problematických projektov typu Fantastická štvorka ale po úvodnom nabudení ide o studenú sprchu. Aj tak veľmi subjektívnych 7/10 P.S. Dabing je opäť veľmi veľké zlo. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (8)

  • Původní záměr filmařů byl do role Černovouse obsadit kanadského herce Ryana Goslinga. Ten však nabídku odmítl, a stejným způsobem se k dané nabídce postavil i katalánský herec Javier Bardem. (Conspi)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno