Reklama

Reklama

Pan (Levi Miller) je nezkrotný uličník, ale bezútěšné prostředí londýnského sirotčince, ve kterém strávil celý svůj život, není pro takového chlapce to nejvhodnější místo. Až jednou v noci se stane něco neuvěřitelného – Pan opustí sirotčinec a ve své fantazii se ocitne ve fantaskním světě pirátů, válečníků a pohádkových bytostí obývajících Zemi Nezemi. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (20)

Trailer 3

Recenze (219)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $150miliónov║Tržby USA $35,088,320║Tržby Celosvetovo $128,988,320▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $5,823,275 ║ Tržby za predaj DVD v USA $6,816,365 ║ po Jupiter na vzostupe ďalšie filmovo prázdne fiasko, opäť sme tu mali v celku zaujímavé ukážky, ktoré lákali na veľké dobrodružstvo a výborné 3D a nakoniec ostal len digitálny obal bez poriadného deju, postáv a iskry, k tomu miestami moc prefarbičkované, hlavne tie pestrofarebné doslova cirkusové stany bili do očí, rovnako tak oblečenie podaktorých, počítačový kostlivcový kohúti boli fakt otrasný, herecky nikto nejak zvlášť neuchvátil, digitálny obal bil do očí na každom kroku, občas zlý neprehľadný obraz alebo strih, jedine hudba od Johna Powella vyčnievala a 3D bolo fajn ale to je strašne málo, sklamanie - a Joe Wright mi len potvrdil že je len priemerný režisér ktorý si každým ďalším projektom len viac a viac kazí povesť /videl v kine 3D verziu: 50%/ ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

V tomhle filmu evidentně panuje obrovská nevyváženost mezi špičkovým vizuálem, který mě zprvu dostával, a všemi zbylými aspekty filmu. Poměrně toporné a průměrné herecké výkony, i když od tohohle samozřejmě nic herecky dokonalého neočekávám, ale ten příběh je vážně docela nudný. Nebylo tam nic moc překvapivého a tak nějak se to ty dvě hodiny zoufale pomalu vleklo do konce. Ovšem za akční scény musím dát plus, ty se velmi povedly a stejně tak animace, tudíž to vychází na pěkné průměrné tři hvězdy. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

vizuální pastva pro oči a výborný Jackman jsou to co si určitě budu z Pana pamatovat.Jinak jsem ale měl celkem velký problém hlavním hrdinům věřit jakékoliv emoce a po celou dobu se mi nepodařilo,aby mě film opravdu vtáhnul.Měl jsem sice podobný problém třeba i Wrightovi Hanny ale tohle je přeci jen žánrově trošku někde jinde...celkově tedy někde na půl cesty...60% ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Vizuálně vyzrálé - asi tak nějak si představuji tu Zemi Nezemi. Herecky příjemné, i ta mužatka Mara tady vypadala tak nějak hezky. Malý Miller dokazuje, že tu máme budoucí hereckou hvězdu. Jackman se do své slizké role vžil natolik, že byl místy pod tou tunou makeupu až zbytečně směšný - i když kdoví, třeba mu to takhle přikázal scénář. Hedlund je s prominutím dement, který přehrával, až to bolelo. Scénáristicky to místy dost drhlo. Chápu, že Wright, specialista na divadelní adaptace, bude asi celkem dost opisovat od kolegů specialistů na akční scény, ale někdy to bylo odvázané až přespříliš - místy až chaotické. Některé scény naprosto nedávaly smysl, a spousta nelogičností se tam všude nakupí, ani se nestačíte divit. Chápu, že to má být primárně pro dětského diváka, ale já být jimi, tak si asi brzy prostřelím barevnou pistolkou hlavičku. Tak já vám nevim pánové. Sice mě to sem tam i bavilo, sem tam mi to i sedlo, ale na druhou stranu tahle pestrobarevná maškaráda působila až příliš vykalkulovaně. I s tou Smells like teen spirit, což byl teda vážně dost bizár. 60% ()

maddy 

všechny recenze uživatele

PAN-a boha, to tu zase niekto niečo pekne pokašľal. Pri Panovi obzvlášť platí, že dať na film obrovské množstvo peňazí nestačí, keď mu režisér nevnukne vlastnú víziu a nenatočí to ako obyčajný produkt na zákazku od štúdia. Panovi sa síce nedá odoprieť perfektná vizuálna stránka, je dostatočne veľkolepý, výpravný, má fantastické efekty, skvelú kameru, pompéznu hudbu, ale čo z toho, keď to je celé úplne bez života, chýba tomu akákoľvek iskra, tempo alebo záujem o aspoň jednu z postáv alebo samotný príbeh. Keby išlo vyňať iba to dobré, tak by úplne stačili dve veľké akčné scény a ten zvyšok by tu vôbec nechýbal. Ten film totiž nemá žiadnu vlastnú „tvár“, Hugh Jackman v podobe zloducha nevhodne napodobňujúci Johnnyho Deppa z Pirátov z Karibiku je úplne mimo a samotný príbeh - prequel k Petrovi Panovi asi nikto netúžil vidieť, pretože táto látka jednoducho nepotrebuje rozširovanie nijako pútavého sveta. Nehovoriac o tom, že asi tri krát som mal pocit, že tu na seba nenadväzujú nielen jednotlivé scény, ale chýbajú celé pasáže (napríklad pri nájdený stroskotanej lode, kde jedna z trojice hlavných postáv z ničoho nič v sekunde odíde). Výrazne tak baví až záverečná pol hodinka počas veľkolepej akčnej scény s lietajúcou loďou pomedzi kryštály, ale dovtedy to je nevýrazné fantasy dobrodružstvo, ktoré okrem profesionálne natočených veľkolepých trikových scén nemá nič. Žiadne kúzlo, čaro, atmosféru. A to je v takomto príbehu plnom kúziel dosť na pováženie. CELKOVO: 2,5* (5/10) ()

Galerie (66)

Zajímavosti (8)

  • Natáčení probíhalo v létě 2014 v Anglii, a to mimo jiné i v Cardingtonských hangárech u Bedfordu. (FoxMulder)
  • Obsazení Rooney Mary do role Tiger Lilly se setkalo s velkou vlnou kritiky. Dokonce vznikla petice, která chtěla zastavit obsazovaní lidí bílé pleti do rolí původně psanýchpro lidi pleti barevné. (hansel97)
  • Původní záměr filmařů byl do role Černovouse obsadit kanadského herce Ryana Goslinga. Ten však nabídku odmítl, a stejným způsobem se k dané nabídce postavil i katalánský herec Javier Bardem. (Conspi)

Reklama

Reklama